Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
SuprMisek
Novinec

Kraj: Kranj

popravilo odbijača z poliestrom

Napisal/-a SuprMisek To jan 25, 2005 11:43 am

popraviti morem odbijač na renault trafic, bi pa rabu kakšen nasvet kako se z poliestrom sploh dela in kje v kranju se da to kupit.

ushnuu
Nov uporabnik

Napisal/-a ushnuu To jan 25, 2005 12:00 pm

Obstaja poliestrski komplet za taksna popravila (stane okoli jurja)... Za Kranj sicer ne vem, v Ljubljani sem jest to nabavu v Bauhausu. Mislim, da se da to dobit tudi v Merkurju ali kaksni podobni tehnicni stacuni.

Komplet sestavljajo:

- poliestrska smola (1 l)
- komponenta A
- komponenta B
- poliestrska vlakna (0,5 m2 ali pa 0,75 m2 ne vem cist tocno)
- loncek za mesanje

- Najprej vzames vlakna, jih narezes na trakce; sirina je odvisna od tvojih potreb (priporocam uporabo kaksnih rokavic - lateksove so kar v redu... pa ce imas vec parov, ni nic narobe).
- Vzames loncek, vrzes notr malo smole, dodas par kapljic (probaj, koliko je potrebno) komponente A in komponente B in mesas. Zadeva naj bi se rahlo zgostila, a ne prevec (ker potem ze zatrdi), zato das raje manj kapljic, pa sproti dodajas. ce je treba. Pripravi si pa raje pol loncka kot celega, ker, ko se zmes enkrat zgosti, je za nanasanje neuporabna, pa se segreje se ful (v skrajnem primeru lahko baje celo zagori).
- Vzames trakec, polozis na poskodovano mesto, ''prebarvas'' z zmesjo - pa ne nanasaj prevec, ker se predolgo susi - in pocakas, da se posusi. Postopek po potrebi ponovis.

V grobem je to to. Upam, da sem ti kaj pomagal, ce ti se kaj ni jasno, pa vprasaj.

Lp, Ushnuu
MIND OVER MATTER

Uporabniški avatar
SuprMisek
Novinec

Napisal/-a SuprMisek To jan 25, 2005 12:26 pm

hvala zdej razumem bom vrjetno kr v merkur ali pa v obi-ju uprašol če majo

Uporabniški avatar
vesolc
Poznavalec foruma

Napisal/-a vesolc To jan 25, 2005 12:30 pm

sam bot res pazljiv pri mesanju, pa zelo natancen pri nanasanju pa potem pri brusenju!!

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi To jan 25, 2005 1:08 pm

lenivec je napisal/-a:pa pazi na to da se poliester in plastika kemično ne spajata. in boš mogo odbijač drobno navrtat al pa ful na grobo pobrusit če hočeš da bo zagrablo.
pa še fajn je če delaš na toplem (nad 18°C) al pa da maš vsaj kako pečko da bo toplo gor pihalo al pa kaki halogenski reflektor, ker na mrzlem bo trajalo celo večnost da se bo poliester posušil.

Čista resnica!!! :D
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

PiNkZ PoWeR
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a PiNkZ PoWeR Sr jan 26, 2005 9:23 am

jap jap... če pa bi rad mel max malno hitro pusušen pa vzam pospeševalec... zmagovalna kombinacija.... :twisted:

aljosa20
Nov uporabnik

Napisal/-a aljosa20 Pe jan 28, 2005 9:28 pm

Če imaš plastičen odbijač,se ne priporoča le tega lepiti ali obdelovati s poliestrom,kajti ne prime na plastiko,ali pa čez nekaj časa odstopi!Take stvari se varijo z varilnim aparatom za plastiko!

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne jan 30, 2005 12:58 am

aljosa20 je napisal/-a:Če imaš plastičen odbijač,se ne priporoča le tega lepiti ali obdelovati s poliestrom,kajti ne prime na plastiko,ali pa čez nekaj časa odstopi!Take stvari se varijo z varilnim aparatom za plastiko!

Kje si pa to slisal?
Si ze mogoce probal?

:D

Uporabniški avatar
ziga24
Novinec

Kraj: Robanov kot - Ljubljana

Napisal/-a ziga24 Ne jan 30, 2005 1:06 am

Jaz bi ti priporočal, da daš vse skupaj zavarit s plastiko...
Sem ravno predelal prednjo masko in ti lahko zagotovim da je to najboljša rešitev.

Poklič na ta naslov, pa ti bodo povedali kaj naredit:
LEMA SERVIS, MARINŠEK MIRKO S.P.
VAŠKA POT 3 PRESERJE PRI RADOMLJAH (041) 415 477 (01) 722 89 46
Zadnjič spremenil ziga24, dne Ne jan 30, 2005 11:12 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Ne jan 30, 2005 12:10 pm

še ena malenkost.. ..pred dnevi sem prebral, da je zelo priporočljivo, da mato ne razrežeš na trakce ampak jo natrgaš na krpice, ker tako se posamezne nitke velik bolj med sabo prepletejo in posledično naj bi to bol držal!! sicer sam tega še nism preizkusu, ampak naslednjič ko bom kej s polistrom delu, bom probu!!!

PS: tole bo mal offtopic, ampka me vseen zanima.. ..sosed se spraula sprednji odbijač od R5 predelovat.. ..namen ima original odbijač podaljšat in to tako, da bi ga prerezal po celotni širini (na spodnjem delu, tam kjer je prostor za vgradnjo meglenk) in med oba dela vštuku nekaj cm širok pas, ki bi ga naredu iz poliestra! kako naj pripravi podlago odbijača, de se bo poliester prijel???

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne jan 30, 2005 12:20 pm

lenivec je napisal/-a:
monster_d je napisal/-a:
aljosa20 je napisal/-a:Če imaš plastičen odbijač,se ne priporoča le tega lepiti ali obdelovati s poliestrom,kajti ne prime na plastiko,ali pa čez nekaj časa odstopi!Take stvari se varijo z varilnim aparatom za plastiko!

Kje si pa to slisal?
Si ze mogoce probal?

:D

kje je to slišpal, tak to je, poliester pa plastika se kemično ne spajata. torej po domače povedano poliester ne prime na plastiko, če plastike prej ne obdelaš z kakim grobim šmirglom al pa navrtaš luknice

Jah meni je ratalo :D
Pol pa nevem ce sem extremist al kaj.
Skratka en rob z jugotovega odbijaca z poliestrom spasal na r5 odbijac.
Zbrusil sam z smirglom povrsino malo pa je prijel, se zdaj drzi.
Nebom reko da nevem kak mocno drzi, sam drzi pa :)

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO Ne jan 30, 2005 2:25 pm

Ma pl švasat plastiko, pa bo najbolj narjen, pa tud cenovno te nebo drago pršlo. :D

Uporabniški avatar
S4sH
Novinec

Kraj: MS

Napisal/-a S4sH To okt 04, 2005 7:25 pm

Kako dolgo traja ponavadi, da se poliester strdi? :shock:

Sem mogoče dal premalo trdilca?

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ To okt 04, 2005 10:24 pm

R5 pa ni čist sama plastika, kolikor sem opazil so notri tudi ena vlakna (zato smo ga tudi zlomili ker je bolj krhko vse skupaj- sama plastika je bolj elastična) tako da se je lepo dalo porihtat odbijač...
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d To okt 04, 2005 10:44 pm

_YUGO-GVX_ je napisal/-a:R5 pa ni čist sama plastika, kolikor sem opazil so notri tudi ena vlakna (zato smo ga tudi zlomili ker je bolj krhko vse skupaj- sama plastika je bolj elastična) tako da se je lepo dalo porihtat odbijač...

Mas razlicne...
orginal pa ponaredek ki je material kar razlicen.

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To okt 04, 2005 10:48 pm

Original odbijač od R5 ( tovarniški) je prav iz poliestra narjen...... bom jutr posliku pa gor prlimu..... ker sem mojga namreč prelomu.... ( mal rally vložka sem mel :D )
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov