Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Janko Žerjal
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Okvara na Fiat Tipo

Napisal/-a Janko Žerjal Sr jan 26, 2005 9:35 am

No, pa spet fehtarim za nasvet... :)

Na mojem Fiat Tipotu 1.4ie, mi pušča olje na tesnilih glave motorja in na kapici, kjer so ventili in odmična gred. Verjetno bo bilo treba tud naštelat ventile, ker dela "klok-klok-klok". Avto pa ima 169.000 km. A je to popravilo precej draga stvar?

Pa še to: ko pri hladnem motorju menjam iz 1. prestave v 2., mi zobnik zaškrta ("kroooc") in noče v prestavo, ko pa naredim že kakih 10km in se motor segreje, pa dela vse normalno. Je možno, da manjka olje v menjalniku, ali je to sinhron?? :ue

Hvala že vnaprej za odgovore!

Jankec

fiat gt
Novinec

Napisal/-a fiat gt Sr jan 26, 2005 12:29 pm

sinhroni so sigurno...........poznam tipote,ceprav js sem imel isti problem,sej tej menjalniki ni so nevem kaj,samo js imam 2.0 16v motor(menjalnik je isti kot v alfi 164)....,za 1.4 pa nebi vedel.....ce pase se kak drug da prides pocen skoz

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Sr jan 26, 2005 4:28 pm

Če ti pušča olje najprej poglej tisto cev za oddušne pline ker tista se ponavadi hitro zapaca in se zabije zaradi tega ti tlak v motorju naraste in ti pol pri tesnilih ven buta. men je enkrat to nardil pa mi je olje kar teklo od motorja. Drgač pa vsa tesnila menjaj pa bo. Menjalnik pa tud dobiš pocen jest sn ga menjal pa sn dal 10000 za njega.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jan 26, 2005 4:45 pm

pr tipotu je to cist normaln pojav da ko saltas iz prve v drugo noce ko je mrzu motor, sploh v tem mrzlem vremenu. zameni olje v menjalniku pa dej not bolj viskozno pa se bo to nehal. sinhron se ne zjebe kr tko. ce ti ga je pa ratal zjebat pa svaka cast :)

mal oddusek poglej ce piha vn, ce ne pa menjej dihtngo na glavi uno na pokrovu pa sam mal bol zategn pa je. nebi smeu bit prevelik strosek.

Uporabniški avatar
Janko Žerjal
Nov uporabnik

Napisal/-a Janko Žerjal Sr jan 26, 2005 7:31 pm

Vprašanje za Fiat Tipo-ta:

Aha, torej glede puščanja olja je lahko oddušna cev.
A mi lahko poveste katera je ta cev (mogoče ma kdo kako sliko)? Fiata mam šele 4 mesece, pa nisem lih seznanjen z vsem...

Vprašanje za Voith-a:

Kaj pa v menjalnik, kolko gosto olje je dobro da dam, da ne bo škrtalo, v primeru da ni sinhron?[/img]

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Napisal/-a Fiat Tipo Sr jan 26, 2005 8:20 pm

Tist oddušnik gre iz motorja ven tam kjer imaš filter za olje se pravi če stojiš pred havbo na desni strani spodaj na motorju se začne in konča (če imaš še original filter gre tam spodaj v škatlo filtra za zrak.

Glede olja je pa tak jaz sn do zdej uporabljal dveh vrst navadno uporabljam selenia gold enkrat sem pa zamenjal komplet olje selenia racing . Ampak dokler je avto mrzu se res ne da iz prve v drugo šaltat normallno. Mislim normalno sej to je normalno dokler se vse tolk ne segreje . Uglavnem tukaj iz 1 v 2 ne boš šaltal lepo dokler je mrzel pa lahk po mojem daš kakršnokoli olje not.

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Napisal/-a Fiat Tipo Sr jan 26, 2005 8:25 pm

http://www.mobisux.com/album/data/500/19492a1.JPG

Tuki imaš link kjer je slika cevi za oddušnik sam mi je kar noče pokazat mi nekaj j**e tam kjer označiš da ti link da v sliko pa mi zmeraj kar nekaj drugega označi.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov