Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mazda323
Nov uporabnik

Kraj: Slovenija

Pokanje

Napisal/-a Mazda323 Sr jan 26, 2005 10:12 pm

Stvar je takšna med zaviranjem ob rahlem ali močnem zavoju volana v ovinek od spredaj nekaj poči včasih čisto malo, 2x in danes pa je tako glasno počlo da je že zaskrbljajujoče in milsiš da bo kaj odpadlo!
Ta problem se pa včasih tudi pojavi ko se na mestu obrača volan ampak ne tako pogosto kot problem med vožnjo ob zaviranju v ovinek!

Zelo poredko vendar tudi ob bremzanju brez da bi se obračal volan spet zelo malo pokne samo kaj pokne pa se mi sanja nena!

Prosim za pomoč, gre pa za Mazdo 323BG letnik 90!

Hvala!!

Zlatan_
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zlatan_ Sr jan 26, 2005 10:18 pm

Sliš se k da ti je ležaj šol po gobe.Najverjetneje edn al pa clo dva.Priporočam čimprejš nji obisk mehankarja(to niti ni drago popravilo). :)
Če boš avto ljubil tako kot ljubiš šport, potem ne skrbi, ne bo te pustil na cedilu. ;)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jan 26, 2005 10:20 pm

kaj pa če na mestu,ne da bi se peljal,a tud kaj poka? Če se ti sliši tud na mestu potem je po vsej verjetnosti ležaj amortizerja zanič.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Mazda323
Nov uporabnik

Napisal/-a Mazda323 Sr jan 26, 2005 10:35 pm

Ne na mestu nič ne poka sem danes dostikrat probal in niti enkrat ni poknilo!!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr jan 26, 2005 10:42 pm

najboljš bo če se zapeleješ do mehanika....ker če bi bil ležaj bi se ti ob zavijanju res slišal ampak nebi pa pokal...kaj pa če se pelješ naravnost po slabi cesti kaj ropota...al je samo tako v tem primeru ko si ga opisu...ker kakšne konkretne ideje nebi mel....
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Mazda323
Nov uporabnik

Napisal/-a Mazda323 Sr jan 26, 2005 11:04 pm

Samo v takšem primeru se to pojavlja vendar ne vsak dan!

Uporabniški avatar
Alexx
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a Alexx Če jan 27, 2005 5:24 pm

Hm, si dal preveriti homokinetični zglob? Pokanje je ponavadi značilno, če je le-ta fuč...
Vruuuuum

aljosa20
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a aljosa20 Pe jan 28, 2005 12:44 am

Lih to se mi najbolj zdi,da je homokinetični zglob,dej poglej če imaš na tem zglobu še manšeto gor,oziroma če ni strgana,ker ponavadi s časom manšeta otrdi in se strga,seveda porem zglob nima več zaščite in se v njem začne nabirati pesek, prah...In to posledično uniči zglob!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jan 28, 2005 2:52 am

Hehe men podobno poka že leto pa pol...... pa se še kr pelje..... je pa že vse novo gor..... tko da nimam več idej kaj bi lahk pokalo..... naj poka če ma čas :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Pe jan 28, 2005 7:37 am

Kolegu je tut pokalo nekaj v mašini ob vsakem naglem speljevanju in zaviranju. Pelje avto na servis in ugotovijo, da je prejšnji serviser pozabil kladivo pod motornim pokrovom in se je kladivo ''guncalo'' naprej - nazaj. :lol: :lol:
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Davor ///AMG
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Davor ///AMG Pe jan 28, 2005 7:46 am

Zdravo!
Tut jes tsm meu podoben problem samo, da je meni pokalo se ko sm hitro spelou, al pa orng zabrenzou. Niso mogl ugotovit, kaj je tko da so mi zamenal zadnji nosilec mšine (biu je itak že dost zjeban) :shock: , ampak pokanje je še vedno ostalo. Pol so pršli do tega da je mogoče konusna dihtunga (obroček pr auspuhu in mašini :? , neki tazga) pa ni blo še rešeno. Tko da sm zdej zamenou pr enmu mehankarju desni zglob pa roko in ne boste verjeli, NE POKA VEČ. Tko, da take stvari je zlo težko ugotovit in je najbol sprobat in pregledat pr večih mehankarjih, kr men je vsak neki druzga najdu (mislu je da je to), pol pa mal sam premislš, pa verjetn ugotoviš kaj je res narobe. LP ;)
Slika Slika
Slika

twingo16v
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo16v Pe jan 28, 2005 8:07 am

Lahko, da ti vzmet poka. Pri vožnji se malo premika, zleze iz ležišča. Ko jo v ovinku obremeniš, pa pade nazaj v ležišče in včasih tako poči, da misliš da boš zgubu pru konc avta. Imel ta problem pri Twingu l.97. Po montaži športnih vzmeti j bil problem odpravljen!

Uporabniški avatar
Gregzhyi
Nov uporabnik

Napisal/-a Gregzhyi So jan 29, 2005 7:56 pm

Imel podoben problem.

Speljevanje v križišču (nimaveze levo ali desno). Grbinast asfalt pod kolesi. Gas. POK pod mašino nekje. Ne zmeri. Počas čez kako grbino. POK!

Tudi jaz sumil homokinetičnega ampak mi ni nič pokalo pri zavojih v vožnji, ali pa kaj okoli amortizerjev.

Peljal na servis. Luft v prednjem levem stabilizatorju. Ne velik. Menjano. Nič več POKanja.
Tejkitizi

Uporabniški avatar
bravura
Uporabnik

Kraj: Ilirska Bistrica - okolica

Napisal/-a bravura Po jan 31, 2005 4:47 pm

Najbolje je da dvigneš avto v zrak in probaš na roke malo vrtet kolesa.... boš vidu če poka... klahko je amortizer, lahko so končniki, lahko je polosovina....
Never drive faster, than your guardian angel can fly.

makro
Nov uporabnik

Napisal/-a makro To feb 01, 2005 8:40 pm

Pri meni je isto tako pokalo (R Clio). Rezultat: avto dobim jutri iz servisa :) Počila je vzmet in šel še ležaj amortizerja.

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy To jan 22, 2008 5:19 pm

Da ne odpiram nove teme. Avto sem danes po 5 dneh zalaufal in ugotovil da nekaj poka ko na mestu vrtim volan sem in tja.Poka kar precej.Sem pa že malo nazaj opazl da pri blgaem ovinku v desno in večji hitrosti se sliši kao neko drgnjenje oz. se čutijo manjši tresljaji..nevem kako bi opisal. Kaj bi lahko bilo?
Avto je vectra B.
Pa še en problem,oz. nevem č esploh je.Ob grbinah se sliširopotanje nazadaj,kao da so amortizerji.Sicer so vredu,avto se ne pozibava,pa kolega ma isto vecto pa tudi poka ob nepravilnostih na cesti.Mehanik rekelo da ne vidi nobenih poškodb.To normalno?

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND To jan 22, 2008 6:01 pm

Stabilizator.

kandy
Novinec

Napisal/-a kandy To jan 22, 2008 9:36 pm

To je mišljeno končnik stabilizatorja?
ker nekaj gledam dela na int. pa ne najdem kaj je to.

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND To jan 22, 2008 10:06 pm

Ja končnik ja.

Uporabniški avatar
ronnie
Novinec

Napisal/-a ronnie Sr jan 23, 2008 7:22 am

Za pokanje pri Mazdi.
Sam bi najprej pregledal ležaj na amortizerju.
Ta občajo začne tako pokati kakor opisujete. Dobi luft in se premika glede na silo.
Kasneje če vozimo naprej še dolgo nam začne avto včasih vlečt v levo včas v desno.

Vectra.
Za nabijanje če ni luftov so ponavadi krivi že dotrajani blažilci.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov