Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Vzmetenje in armotizerji novo!

Napisal/-a Templar Ne jan 30, 2005 6:18 pm

Stvar je taka. Naš 2. avto je naredil že 220tisoč in podvozje je zaradi cest (predvsem vzmetenje) že precej bogo. Ker avto deal do 20.000 na leto rezervni deli so poceni itd. itd bi rad avto toliko spravil v pogon da bi zdržal še kaka 3-4 leta.

Za novega keša ni ta pa ni vreden več kot 400-500.000max.

Torej zanima me kje bi se dalo dobit oz ali obstajajo novi armotizeji in vzmeti razen originalnih ki avtomobila nebi znižali ker je avto že sicer prenizek za nekatere situacije v katerih ga rabim. Priporačte koga?

Menjavo česa bi še priporočali poleg tega. Avto je 1.8 Lantra letnik 96

Predvidenega proračuna pa imam 500.000SIT
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
ziga24
Novinec

Kraj: Robanov kot - Ljubljana

Napisal/-a ziga24 Ne jan 30, 2005 6:25 pm

Vprašaj za mnenje pri: http://www.amortizer-sp.si/
Lahko ti jih tudi obnovijo...

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Ne jan 30, 2005 7:01 pm

Ti amortizerje se da obnovit cene so tm nek od 20k do 30k, za fedre je pa tko, da se jih dobit v stacun k vem fotr je enkrat men se zdi da za 5ko dou 15k za cist nove nism pa cist sure. Tko da bi ti bilo pomoje najbolje da zadevo vse skp obnovis :) kar se tice rok pa tega tut stanejo tm do 30k in se da prou lepo use poslihtat :)

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Ne jan 30, 2005 11:05 pm

tomaz30 je napisal/-a:Zelo priporočajo VUGO iz Nove Gorice! Žal telefonske nimam,ampak je bilo že nekaj tem na forumu, malo prebrskaj , ali daj v iskalnik!

DEFINITIVNO TO...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Ne jan 30, 2005 11:22 pm

Amortizerje dej vugi obnovit Bo super naredu. Poklic ga pa se zmen za en datum in uro.
Pol se pa sam k zapeles pocakas 3 al pa 4 urce pa mas reseno zadevo. Lahko ti jih pa se mal strsa po zelji. Racuna pa okol 25k sit za tole.
VSAKA PALICA IMA DVA KONCA
JE REKEL MODREC, KI ŠE NI VIDEL ROGOVILE

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jan 31, 2005 12:19 am

Vedn ko berem teme o amortizerjih se uprašam če majo petke res tko dobre amortizerje al kaj?
Primer je moja petka..... prevoženih 500kkm amortizerji še prvi (al pa menjan sam težk verjamem ker so original amortizerji) pa služijo namenu.... res da se u ovinkih nagiba.... ker avto se pa ne?
Pol druga (bivša petka) prevoženih 200kkm prvi amortizerji..... prav tako služijo namenu....
Fotrov audi..... prevoženih 220kkm prvi amortizerji..... služijo namenu....
Materina bivša ibiza... prevoženih 150kkm amortizerji služli namenu.....
Al ste vsi neki dirkači tle gor al kak?
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
daewoo_rugby
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a daewoo_rugby Po jan 31, 2005 2:18 am

če rabiš od vuge cifro in naslov mi pošl pm . jst sm pri njemu obnovil in tršu in sm ful zadovoln :Damortizer.com pa beje full preveč zatrdi, tko da men pri vugi ni blo žal :D

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo Po jan 31, 2005 6:55 am

Tako kot so ti že ostalli svetovali! Pelji k vugi v novo gorico, dečko naredi super.
Ravno v petek sem pri njem dal obnovit in tršat vse 4 amortizerje na corolli, ker sta
mi zadnja dva že ružila. Pa mi je lepo fer povedal da so amortizerji (sploh prednja dva)
še popolnoma dobri in da obnova ni nujna. Kljub temu sem se odločil za obnovo in rahlo
tršanje vseh štirih in mi sedaj niti malo ni žal. Avto je sedaj veliko bolj vodljiv.

Aja, računa pa zdej 28k brez računa sam je zadeva vredna svojga dnarja ker tipson obvlada v nulo in nardi ful uredu.
Morš pa pol zravn prštet še tisih 5k sit, da greš optiko narest.

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Kraj: KK

Napisal/-a JohnyR Po jan 31, 2005 7:26 am

lisko je napisal/-a:Vedn ko berem teme o amortizerjih se uprašam če majo petke res tko dobre amortizerje al kaj?
Primer je moja petka..... prevoženih 500kkm amortizerji še prvi (al pa menjan sam težk verjamem ker so original amortizerji) pa služijo namenu.... res da se u ovinkih nagiba.... ker avto se pa ne?
Pol druga (bivša petka) prevoženih 200kkm prvi amortizerji..... prav tako služijo namenu....

Če bi dal vse te amortizerje na testiranje bi verjetno vidu da niti en ni več "varen".

Problem je v tem ker ti tega ne veš, ker te avte stalno voziš in se z deteriacio amortizerjev na njih tudi navadiš.

Če bi mel šanso probat iste avte z novimi amortizerji bi sigurno videl razliko, tudi če nisi hiter voznik.
http://www.raceland.si

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jan 31, 2005 7:30 am

JohnyR je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Vedn ko berem teme o amortizerjih se uprašam če majo petke res tko dobre amortizerje al kaj?

Če bi dal vse te amortizerje na testiranje bi verjetno vidu da niti en ni več "varen".

Problem je v tem ker ti tega ne veš, ker te avte stalno voziš in se z deteriacio amortizerjev na njih tudi navadiš.

Če bi mel šanso probat iste avte z novimi amortizerji bi sigurno videl razliko, tudi če nisi hiter voznik.

Hehe sem mel možnost pelet isti avto z novimi amortizerji..... za hitro vožnjo je blo res velik razlik..... ampak za vsakdanjo vožnjo po pravilih..... pa ni blo niti ene razlike (oki sam ne smemo gledat da so amortizerji čist čist hin..... rečmo da so popolnoma suhi že.... pač tok da so še ampak da pač niso več novi)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Re: Vzmetenje in armotizerji novo!

Napisal/-a JohnyR Po jan 31, 2005 7:34 am

Templar je napisal/-a:Torej zanima me kje bi se dalo dobit oz ali obstajajo novi armotizeji in vzmeti razen originalnih ki avtomobila nebi znižali ker je avto že sicer prenizek za nekatere situacije v katerih ga rabim. Priporačte koga?

Vzmeti ni potrebe menjat, ker so dizajnirane za življensko dobo avtomobila. Problem so vedno amortizerji.

Tko kot so rekli, imaš dve variante:

1. Zamenjava z novimi. Priporoča se Monroe Reflex. Komplet te bo koštal cca. 60k SIT + montaža.

2. Obnova amortizerjev. Izogibaj se Amortizer s.p. ker so predragi.
Priporočam g Vuga , ker imam z njem izkušnje na treh avtih in je vedno dobro naredu. Nazadnje ko sem bil pri njem je vse štiri obnovil/predelal za 28k SIT.

VUGA MIRAN S.P. - REGENERACIJA AMORTIZERJEV, DVIGAL IN TESNIL
Ulica: PARTIZANSKA ULICA
Hišna številka: 2
Poštna številka: 5000
Pošta: NOVA GORICA
TEL. (05) 302 20 57

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Pe feb 04, 2005 12:55 pm

Glede Vuge:

-A on tvoje fedre odreže pa na novo zakali al kako?
-A lahko trša, če mu naprimer rečem spredi 10 kg, zadaj 7 kgal dela samo na tiste procente? (ne sprašujte od kje mi to)
-Če sem prav razumel obnova+tršanje+nižanje pride cca. 30k?

Hvala!
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Pe feb 04, 2005 2:40 pm

ja mene tudi zanima cena prebližno, za kolk obnovi + trša + mogoče spusti (če se da z istimi fedri za kake 3 cm in da je varno)!!

ker monro reflex me pride cca 80 k sit + še cca 20 k sit montaža + optika :evil:

kar znese 100 K sit :evil:

tudi amprtizer s.p sem šel vprašat pa je bla tudi taka cena, da raje novo kupim, ne pa da dam 70 k sit za moje fedre :evil: pa še možnost je da ti hitr spustijo :evil:

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Pe feb 04, 2005 4:16 pm

Mene pa zanima če bi pri samem amortizerju skrajšal zgornji del kjer je navoj in bi posledično malenkost stisnilo samo vzmet za npr 2cm a se to da nardit da je varno. Zdej mam 3,5 cm znižan avto pa bi ga s tem dal vsaj še 1-2 cm nižje. Se bom tud enkrat h Vugi zapeljal in dal obnovit vse skupaj pa me zanima kako je s krajšanjem amortizerja.

Uporabniški avatar
Alexx
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a Alexx Pe feb 04, 2005 11:33 pm

Jaz sem pred časom moral menjati zadnje amortizerje na Mazdi in sem preletal pol Slovenije. Orginalnih sploh pod 30k za komad nisem dobil, potem pa sem našel [url]www.olef-sp.si, kjer sem našel Kayaba amortizerje za 15k po komadu, kaj je bilo daleč najceneje....Dostava je bila v 24 urah na dom in moram reči, da sem zelo zadovoljen...[/url]
Vruuuuum

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Sr feb 09, 2005 8:21 am

Fiat Tipo je napisal/-a:Mene pa zanima če bi pri samem amortizerju skrajšal zgornji del kjer je navoj in bi posledično malenkost stisnilo samo vzmet za npr 2cm a se to da nardit da je varno. Zdej mam 3,5 cm znižan avto pa bi ga s tem dal vsaj še 1-2 cm nižje. Se bom tud enkrat h Vugi zapeljal in dal obnovit vse skupaj pa me zanima kako je s krajšanjem amortizerja.

To se teoretično da naredit, ampak ni niti približno varno, ker bi to bilo isto kot da bi dal na avto feder, ki do določene obremenjenosti sploh ne reagira. (podobno kot da sploh nimaš fedrov, dokler ni obremenjenost taka da ga končno začne stiskat)

Odgovor: NE :ne

Uporabniški avatar
JohnyR
Uporabnik

Napisal/-a JohnyR Sr feb 09, 2005 8:24 am

Žune je napisal/-a:Glede Vuge:

-A on tvoje fedre odreže pa na novo zakali al kako?
-A lahko trša, če mu naprimer rečem spredi 10 kg, zadaj 7 kgal dela samo na tiste procente? (ne sprašujte od kje mi to)
-Če sem prav razumel obnova+tršanje+nižanje pride cca. 30k?

Hvala!

g. Vuga skozi nekakšen el. postopek približa dva obroča na fedru, kar pomeni da se feder obnaša podobno kot da je odrezan.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr feb 09, 2005 8:00 pm

znalci help :P
mehaniki, Yoc, pille,p406 in vsi ki poznate P406!!

Evo drug teden grem obnovit, tršat amortizerje k Vugi!
ok , tle ni blema!!

ga vprašam, kako kaj z znižanjem za kaka 2-3 cm (original fedre), kako je varnost..... in on meni, da to ni najbolš in naj raje kupim druge fedre!!
jo OK samo 4 fedre je mal drago zdele zame, pa mi pravi da samo 2 fedra!!
kao da mam zadej torzijo!!!
Kakor sem pa na hitro pogledu, mam zadej fedre in ne torzije!!

Zdej pa mi vi povejte kaj ma P406 zadaj TORZIJO ali FEDRE!!??

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr feb 09, 2005 8:15 pm

to bo pa pille povedu :D ....sam men se zdi da maš torzijo
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov