lisko je napisal/-a:Vedn ko berem teme o amortizerjih se uprašam če majo petke res tko dobre amortizerje al kaj?
Primer je moja petka..... prevoženih 500kkm amortizerji še prvi (al pa menjan sam težk verjamem ker so original amortizerji) pa služijo namenu.... res da se u ovinkih nagiba.... ker avto se pa ne?
Pol druga (bivša petka) prevoženih 200kkm prvi amortizerji..... prav tako služijo namenu....
Fotrov audi..... prevoženih 220kkm prvi amortizerji..... služijo namenu....
Materina bivša ibiza... prevoženih 150kkm amortizerji služli namenu.....
Al ste vsi neki dirkači tle gor al kak?
JohnyR je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Vedn ko berem teme o amortizerjih se uprašam če majo petke res tko dobre amortizerje al kaj?
Primer je moja petka..... prevoženih 500kkm amortizerji še prvi (al pa menjan sam težk verjamem ker so original amortizerji) pa služijo namenu.... res da se u ovinkih nagiba.... ker avto se pa ne?
Pol druga (bivša petka) prevoženih 200kkm prvi amortizerji..... prav tako služijo namenu....
Fotrov audi..... prevoženih 220kkm prvi amortizerji..... služijo namenu....
Materina bivša ibiza... prevoženih 150kkm amortizerji služli namenu.....
Al ste vsi neki dirkači tle gor al kak?
Če bi dal vse te amortizerje na testiranje bi verjetno vidu da niti en ni več "varen".
Problem je v tem ker ti tega ne veš, ker te avte stalno voziš in se z deteriacio amortizerjev na njih tudi navadiš.
Če bi mel šanso probat iste avte z novimi amortizerji bi sigurno videl razliko, tudi če nisi hiter voznik.
Templar je napisal/-a:Torej zanima me kje bi se dalo dobit oz ali obstajajo novi armotizeji in vzmeti razen originalnih ki avtomobila nebi znižali ker je avto že sicer prenizek za nekatere situacije v katerih ga rabim. Priporačte koga?
Fiat Tipo je napisal/-a:Mene pa zanima če bi pri samem amortizerju skrajšal zgornji del kjer je navoj in bi posledično malenkost stisnilo samo vzmet za npr 2cm a se to da nardit da je varno. Zdej mam 3,5 cm znižan avto pa bi ga s tem dal vsaj še 1-2 cm nižje. Se bom tud enkrat h Vugi zapeljal in dal obnovit vse skupaj pa me zanima kako je s krajšanjem amortizerja.
Žune je napisal/-a:Glede Vuge:
-A on tvoje fedre odreže pa na novo zakali al kako?
-A lahko trša, če mu naprimer rečem spredi 10 kg, zadaj 7 kgal dela samo na tiste procente? (ne sprašujte od kje mi to)
-Če sem prav razumel obnova+tršanje+nižanje pride cca. 30k?
Hvala!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov