Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Privatnik
Novinec

Menjalnik ostal v 1.

Napisal/-a Privatnik Pe feb 04, 2005 3:51 pm

Torej danes zjutraj je fotr neki premikal avto in je ostal v prvi. Menjalnik ne smirgla 5 posto :lol: . Avto je Renault 5 GT Turbo. Kaj mislite kaj bi lahko blo, je popravljivo al lahko narocim kr drug menjalnik ? 8) Pod avto se se nisem vlegu, ker je zunaj, zunaj pa je fejst mrzlo :lol: . No ce je ze kdo mel podobne sindrome naj pove kaj je blo.

Hvala vsem za pomoc.

LP

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a MacAudio Pe feb 04, 2005 4:15 pm

Isto je blo pr mojmu cliotu. Pa smo mogl menjalnik razdret pa spet skupi dat. Pol je pa pršlo na servisu to 100.000,00sit. So dal garancijo po garanciji tak da je blo vse skup 18.000,00 sit. Pa mi še zdej ni jasn kwa je blo.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
Privatnik
Novinec

Napisal/-a Privatnik Pe feb 04, 2005 4:24 pm

To pa ni dobr, me cenej pride kr menjalnik z odpada :) al pa kr nov avto :lol: . Bom vidu v nadaljnje kok pa kej, upam da cimcenej 8)

Hvala, LP

Uporabniški avatar
furious
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a furious Pe feb 04, 2005 4:42 pm

jst sm imel pri golfu 2 D iste probleme.menjalnik trd k svina nism mogu šaltat sam men je v rikvercu ostal :roll: pol ms havbo odprl pa tm k se vilice stikajo z mašino sm imel neke plastične dele ki so povezovali vilice in motor (menjalnik)plastika je bila prepareta.šel do VW servisa kupil vse 3 plastike nove cca 1000sit pa zamenjal pa je delal pol še 30kkm pol sm pa avto prodal.tko da poglej mal tm k se vilice od menjalnikas in sam menjalnik stikata pri motorju kaj je narobe.LP!

Uporabniški avatar
Privatnik
Novinec

Napisal/-a Privatnik Pe feb 04, 2005 4:48 pm

Ja sej bom pogledu, morem prvo spravit avto v garazo, ker zunaj ne morem glih delat, pa bom pogledu spodaj ce se je kej zataknal/zloml/karkoli :)

Hvala, LP

Uporabniški avatar
Privatnik
Novinec

Napisal/-a Privatnik Pe feb 04, 2005 8:55 pm

Ja, zaskrtalo ni nic, jutri bom pogledu kak pa kej pa pocas dol vzel to stvar da jo odpelem do mehanika da pogleda kaj bi blo treba naredit. Ce bo prevec dela bom pol kr drugega iz italije probu dobit.

Hvala, LP

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Pe feb 04, 2005 9:03 pm

Pugija vpraš, on ma izkušnje... :twisted:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So feb 05, 2005 12:55 am

Lahko da ti je lamela prijela, lahk da je menjalnik stekno...
Si ze prej mel probleme z mejnalnikom kdaj?

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko So feb 05, 2005 3:35 am

Menjalnik za petko dobiš za pet jurjo (jaz sem za mojga dal 7 pred dvema letoma)
Si kdaj ril po snegu zadnje čase? ker men je to dans nardil...... ostal v prvi pol sem nekak ga zrajcu ven..... pol pa u peto ni šlo..... vzrok? spodi okol vzvoda menjalnika je blo puno snega in leda. Drugo kot poglej spodi na vzvodu če je vse vredu (probi ga spodi ročno ven potegnit (vzvod ki ga boš našel porin naprej).
Kot zadnja varjanta pa je da je lahk u menjalniku kaj šteknilo..... sam težk verjamem da bi kr tko na mestu oziroma pri malih premikih....edin če je menjalnik že res na koncu...
Probu ga vžgat pa mal ruknit u rikverc (kot da bi hotu zakopat) mogoč se je sam u menjalniku kaj zagozdlo...... pol pa pregej vse skupi.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Privatnik
Novinec

Napisal/-a Privatnik So feb 05, 2005 7:56 pm

Hvala vsem za info.

Sem se vlegu prej pod avto, pa odraufu stango od rocice menjalnika dol z menjalnika, pa ne mrda menjalnik nikamor, tak da ni blo nic zataknjeno kje zunaj, zgleda je v menjalniku kej preskoclo, se odlomlo al karkoli. Tak da sm ze zacel z demontazo 8) Sam ko je tolk drugih stvari ko jih je treba odsraufat predn sploh prides do menjalnika :cry: Jutri ga bom verjetno dol butnu, drug tedn pa upam da dobim drugega iz ITA.

lisko : nevem ce bo glih 5.000 menjalnik, ker ma turbo drugacnega, sploh pa ma tut digitalni stevc, tak da od katere koli druge petke itak odpade. Mislim pa da bo kr original s turbo. Upam da za cim manj $$$$ 8)

LP

Uporabniški avatar
monster_d

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So feb 05, 2005 9:03 pm

Prestavno razmerje res vrjetno ma drugo ko navadna petka

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So feb 05, 2005 9:10 pm

monster_d je napisal/-a:Prestavno razmerje res vrjetno ma drugo ko navadna petka

tud drgacn je cist.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], luxxx7 in 7 gostov