Nasveti in napotki ter povpraševanja...

asPeteR
Nov uporabnik

Sistem za pranje stekel - Tezava - AUDI A3

Napisal/-a asPeteR So feb 05, 2005 12:07 am

Danes se mi je pojavila tezava pri pranju stekel, namrec, tekocine crpalka ne posprica po steklu! Crpalka - motorcek, se slisi, pritece pa nic!
No, jasna stvar je, da sem imel not vitrex (-35C!!)
Torej, kaj bi bilo lahko narobe? Naj pregledam sistem cevk al kaj? A je mozno crpalko pokvart ce se jo laufa na prazno (kaksna izvebda je te crpalke?)
Slika

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 So feb 05, 2005 1:57 am

pri mojmu fotru je to standard (opel astra) Ko zapre havbo se mu nekako prišipne ali prepogne cevka ki pelje iz posode do šob za špricanje, tako da odpri havbo, pa probej pošpricat, pa boš takoj vidu.

PS: antifriz se da v hladilnik :lol:
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
NoFEAR
Stalni uporabnik

Napisal/-a NoFEAR So feb 05, 2005 2:11 am

No ja, jst iskreno upam de res nisi not zlil antifriza... :bonk K pol ne bi blo nč čudnga... :roll: :rofl

asPeteR
Nov uporabnik

Napisal/-a asPeteR So feb 05, 2005 8:00 am

Ups, nism mislu antifriz, tole normalno tekocino k jo kupis na petrolu za ciscenje stekla ... :D
Je blo ucer mal pozn.

V glavnem cevke mislim, da niso priprte, ker ma ta vse lepo spelano pod plastiko spodaj, tako, da je tudi tezko kej dosect ...
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe So feb 05, 2005 11:16 am

Cist simpl kmecka logika. Przgat pranje sip ce tekocine zmankuje ne defekt na ceveh ce jo ne pa motorcek vrti v prazno se je lahk al zracni zep naredu okol motorkcka al pa je cev zamasena.

Lp PiLLLe
p.s logika?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So feb 05, 2005 11:31 am

jah to pa res ni problem...te dni je blo precej soli po cestah,tko da so ti zamašile šobe in zato ne šprica. treba jih bo fajn z zrakom spihat pa bo. najboljš da iztakšneš cev ki pride na šobo pa le fajn čeznjo pol spihaš pa bo.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So feb 05, 2005 9:14 pm

al je pa motorcek v pi... . men je isto delal pa je biu motorcek zanic ker mu je potrgal tiste lopatke ki crpajo vodo. odpri posodo za vitrex in ce jo dosezes z usti, probi narest not tok pritiska da vids ce pritece pri havbi vn, ce pritece je motorcek fuc.

ce ne pritece so verjetn sam sobe primrznjene, al pa zamasene.

asPeteR
Nov uporabnik

Napisal/-a asPeteR Ne feb 06, 2005 2:54 pm

Jah tkole je zadeva. Motorcek crpa samo se nekje ustavi in udari tekocina ven, tako da sem ugotovil, da sem veliko tekocine scrpal in je potem stekla pod posodo in naprej na odvijac in na cesto ... Skratka zgleda da se je res nekaj zabasalo, cevka ...
Sam smotan je to, ker je popolno lepo speljano pod plasticno zascito in se ne da nic dosect ...
Jutr bom verjetn pelu na servis ... Pa naj to bedno cevko zamenjajo. Pa se vidu sem da je v posodi polno usedline ... lahko, da je to kej zamasilo, tako, da bo potrebno se posodo spucat ...
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Ne feb 06, 2005 3:34 pm

Kaj pa če so sam šobe zmrznle??? :roll: Tist ko piše -35°C ni čist glih tolk. Jst sm mel do -20, pa mi je pr -7 na šipi zmrzoval...
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

asPeteR
Nov uporabnik

Napisal/-a asPeteR Ne feb 06, 2005 4:50 pm

Ja sej jaz sem tud ti najprej pomislil, samo je bil na soncu pa na primorskem sem biu v petek tako, da bi moralo delat ce je slucajno zmrznilo, tako da sem skoraj celo posodo spraznu tolkrat sem probal al bo zdej. :roll: :roll:
Skratka mislim, da se je res nekaj zamasilo ... Tako, da naj na servisu une cevke pocekirajo, namrec kot sem delaj pumpa crpa, nato pa se takoj pri pumpi zadeva ustavi in udari ven ... Hja, mozno da tud crpalka ne tesni al pa kej .... Kaj pa vem .... :roll:
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov