Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Gnili koši na avtomobilu

Napisal/-a Miholl To feb 15, 2005 11:03 pm

Namen mam kupt enga oldya, pa ga še nisem v živo videl. Prodajalec mi je rekel to in ono in tudi da ma avto "gnile koše" torej nekaj kar je zrjavelo in se mu reče koš..
Kaj je to KOŠ pri avtomobilu?

ringeraj
Nov uporabnik

Kraj: crnomelj

razlaga

Napisal/-a ringeraj To feb 15, 2005 11:45 pm

neznas kaj je kos! znas to je so tiste dve bule odspred pa tiste dve ozad ko so montizeri al pa fedri na njih prisraufan!
jst sm mel prej golfa 2 in se mi je en kos utrgal pa sm mel dela juhuhu moras use nazaj nacentrirat podlozit ojacat zasciti in seveda rabis tud delavnico al pa velik denarja !

kak avtomobil pa kupujes ti to?
zivi svoje sanje in ne sanjaj svojega zivljenja

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan To feb 15, 2005 11:51 pm

Ta postopek smo ravno delali na našem passatu (se še lepo na haubi vidi kje se je amortizer naslonu). Raj kup kej kar ne gnije tm (oziroma kjerkoli).
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr feb 16, 2005 2:23 am

stem je jeba. raj se ogn na dalec.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Sr feb 16, 2005 6:05 pm

no avtek se bo kupil kljub vašem negodovanju :D ker je precej redek in meni zelo ljub. Ko bo pri hiši bom pofotkal in bote vidl ker avtek je....
Drgač ti te slavne koše lahko recimo kdo k se s tem ukvarja replikira na podlagi tistih ki so not-da mu prnesš pa jih isto v kovino ulije?

Hvala za odgovore

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če feb 17, 2005 5:05 pm

ulije? nop nc ne uliva.

to popravs tko da razkoples cimbol, to se prav amortizerje vn pol pa fleksarco pa drat persno gor pa zascitne spegle, gas masko in rokavice pa gas. pol pa k zdrgnes vso rjo dol ostane ena sama lukna, in to luknjo pol nekak posvasas in pokitas tko da je kr najbol podobna originalu. ce je pa zadeva ze tok gnila da se je zamaknla, je pa se tok bol kriza ker pol je treba to se tocno nasvasat da nau vse neki po stran vlekl.

tko da stem je dost dela, ce je avto kul, pol je ok sam ce se da pa kksno zamenjavo dobit pa le ;)

za ker avto se gre?

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Če feb 17, 2005 5:14 pm

No recimo da ni vse gnilo in to rjo dol saniram, vse okol se pa pošvasa in pokita na novo tam kjer je blo preveč požrto....pa bo to držalo? Ker to ma kr nekaj obremenitev ne?Ker vbistvu cel avto na tem gor visi, če sm prov razumeu..

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe feb 18, 2005 2:12 am

jah ce visi gor ko je vse gnilo, pol je logika da ko bos posvasu bo bols drzal.

drgac pa ce dobr posvasas bo 2x bol drzal kot original. zajebat nimas kj dokler ne premaknes kosa.

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl Pe feb 18, 2005 7:20 am

okej, tnx za odgovore

LP Miholl

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ Pe feb 18, 2005 11:25 pm

Miholl, ne skrtari toliko z odgovori :? Ce ne bos povedal, za kateri avto gre, ti ne bomo mogli svetovat, kako se stvari pravilno loti, znalo bi se pa celo zgodit, da ti lahko zrihtam kaksen drug avto enakega modela v boljsem stanju, ker imam nekaj malega izkusenj z oldtimerji ;) Recimo, da sem v zadnjih 10 letih prekrizaril Slovenijo po dolgem in pocez, obrnil kar precej grmovja in domov privlekel 400-500 bolj-ali-manj redkosti :D Lahko tudi na PM, ce zelis ohraniti skrivnost 8)

P.S.: Ce so gnili kosi, je gnilo tudi vse ostalo, tako da se raje prej pozanimaj pri kom, ki je taksne stvari ze delal (jaz poznam vse restavratorje, ki v SLO kaj pomenijo), sicer se zna projekt kje na sredini ustaviti, tega je pa res skoda (sem jih videl ze prevec, ki so ostali takole lepo po "gajbicah")... :(

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Napisal/-a Miholl So feb 19, 2005 12:03 pm

Sej ne da škrtarim samo avto ni še v moji lasti in potem nočm izpadt neresen, če avto ne bo prišel k hiši....zarad recmo kake višje sile, ali kake druge nepredvidljive situacije....
LP Miholl
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 22 gostov