Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Kraj: Maribor

Pikice na haubi!

Napisal/-a gorgo Sr feb 16, 2005 3:47 pm

Kot receno mam ful pikice na haubi, se mi zdi, da kr do pleha. Se pravi da so globoke.. Zaj nebi rad se dal k licarju, ker mislim avto kmalu prodat in bojo mislili da je bil zaleten..
Zanima me ce kdo pozna kako dobro polir pasto ( belo). Slisal sem nekaj da se dobi taka, da barvo jemlje iz neposkodovanega dela da pol zapolni poskodovan del. Sam to je bolj tak... AL bo treba kar k licarju.. ???

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy Sr feb 16, 2005 3:53 pm

Vprašanje je tole če res tako zakrije, pač rečeš da haubo dal špricat ker so te pikice motle k si jih dobo pozimi od peska...ka pa pol :P

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Napisal/-a gorgo Sr feb 16, 2005 3:56 pm

pa se mal drazje je k licaru pelat :D

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Re: Pikice na haubi!

Napisal/-a s_mande Sr feb 16, 2005 3:56 pm

gorgo je napisal/-a:Kot receno mam ful pikice na haubi, se mi zdi, da kr do pleha. Se pravi da so globoke.. Zaj nebi rad se dal k licarju, ker mislim avto kmalu prodat in bojo mislili da je bil zaleten..
Zanima me ce kdo pozna kako dobro polir pasto ( belo). Slisal sem nekaj da se dobi taka, da barvo jemlje iz neposkodovanega dela da pol zapolni poskodovan del. Sam to je bolj tak... AL bo treba kar k licarju.. ???

Mi jih tudi imamo na SEAT VARIO letnik 01.,kar je zelo ocitno ker je avto rdece barve!Pa nebom dajal popravljati,ko bomo avto prodajal ce bo koga motil bomo pac dali popravit,avto pa se ni bil karamboliran nikoli in ga nebi vozil k licarju zaradi tega!Moj nasvet:Pusti kot je,pa naknadno popravi,ce je drugace avto dober se bo tudi taksen avto prodal!

Uporabniški avatar
gorgo
Novinec

Napisal/-a gorgo Sr feb 16, 2005 4:11 pm

ja sej tak sem mislo, da bi pustil, le mogoce spoliral... Pa ful se pozna na A klasi kr je se bolj polozna hauba...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr feb 16, 2005 4:33 pm

Lahko pa kupš 1 dcl barve, pikice poštopaš in potem spoliraš, da ne bo začel rjavet. ;)

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Sr feb 16, 2005 4:37 pm

točno tako, pejdi na h tvojemu uradnemu prodajalcu/serviserju in kupi
flaško barve mislim da je clo manj kot 1dl in ima že čopič na zamašku in
samo malo takneš pikice da ti pokrije z barvo in je. pa lahko tudi spoliraš
samo ni nujno, jaz nisem.
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr feb 16, 2005 8:34 pm

Ma ja tist z barvo in nanašanjem je bolj tko...... sem probavu...... oki dve tri pikice še že popravš... sam celo haubo? Ojej...... pol si pa zamisli vsako pikco še z 2000 šmirklom brusit pa polirat vse skupi (postopek je opisan nekje na forumu) tko da..... te mine ko sam pomisliš na to.
Dobijo pa se neke barvice al neka pasta al kaj te vem kaj...... ki sam naneseš in spoliraš...... zakrije za ratek čas (ko prodajaš recimo) . Jaz sem mel na mojem tko narjen ko sem ga kupo ( ok zdej vem da morm pred kupovanjem drugega avta avto vredu vredu pregledat ga sprat pa še enkrat pregledat). In sicer blo je videt kot da je avtek nov...... čez čas ( u roku treh mescev) Pa so se pojavle pikice...... skor pikica pri pikici... sam pač jebat ga sej star avto ne more bit nov.
Kak se pa reče tistim "barvicam" se pa ne spomnim...... povprašaj kakela ličarja o tem.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 20 gostov