Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d So feb 19, 2005 12:53 pm

Baumax, obi & co...
mas poceni variante, sicr pa tisto kaj bos ti parkrat letno avto dvigno ti bo usaka drzala.
lp

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo So feb 19, 2005 1:09 pm

Dvigalko dobiš za ene 5 jurijev vsaj tolk sn jest zadnč dal zanjo. zdrži pa 2 toni

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ So feb 19, 2005 1:14 pm

ok bom jst kar sm vpisal...jst bi tud rabu kakšnega krokodila (sam ne tiste obične variante k je v vsaki štacuni dobiš) k so res za bolj porekdo uporabo...nosilnost naj bi bla vsaj 2.5 tone kje dobit za pametn dnar...če ima kdo kakšn link katere trgovine itd. bi blo fajn da prilima
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Re: avto dvigalka

Napisal/-a RedBaron So feb 19, 2005 3:22 pm

lenivec je napisal/-a:kaj priporočate za kupit? nekaj poceni, ne pa da je totalno sranje, ker sn se odločo da bom doma sam menjalav felne, so že dragi vulkanizerji da bi 2x na leto pelal menjat, če lahk doma zastojn...

uglavnem kje v mb okolici kupit dvigalko in pa tiste podstvake, pa kake so približno cene?

Take dvigalke majo v OBI-ju in Baumax-u.

Drugače pa za 2× letno premonažo koles, pomoje ne rabiš neke extra dvigalke. Je originalna od avta čist OK.

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo So feb 19, 2005 5:19 pm

http://www.interdiskont.si/
tukaj sn jest kupu dvigalko (jo imam ene 3 mesce) pa če bi prej vedel kolk je ta zadeva pripravna bi jo kupil že prej kot avto :D

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black So feb 19, 2005 8:45 pm

Fiat Tipo je napisal/-a:http://www.interdiskont.si/
tukaj sn jest kupu dvigalko (jo imam ene 3 mesce) pa če bi prej vedel kolk je ta zadeva pripravna bi jo kupil že prej kot avto :D

Jest sm jo tud tle kupu pa mi pušča.Pa še ful po češko je varjena :P :P

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če sep 29, 2005 1:20 pm

a kdo ve, kje se kake poceni dvigalke prodajajo...enkrat sem zasledil v baumaxu dvigalko (krokodil) za 2 jurja, pa me je BABA :x prepričala da je ne rabim...no zdej pa jo rabim, pa ne dobim!!

rabim krokodila (ne tiste batne-cilindrične), in 2T je vrh glave zame...kje bi dobil najceneje!!
bauhaus, baumax...nisem našel nobenega krokodila, samo tiste batne, ki pa mi ne diši...pa 5k in več sit je že velik, se raje z original matram (gorenc pač :lol: )

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če sep 29, 2005 3:41 pm

šmeks je napisal/-a:ok bom jst kar sm vpisal...jst bi tud rabu kakšnega krokodila (sam ne tiste obične variante k je v vsaki štacuni dobiš) k so res za bolj porekdo uporabo...nosilnost naj bi bla vsaj 2.5 tone kje dobit za pametn dnar...če ima kdo kakšn link katere trgovine itd. bi blo fajn da prilima

V btcju mas stacuno gama center tam bos dobil zlo dobro krokodilko za 20k in sicer 2 tonsko. Zadeva je siroka in se prevrne zlo tezko je stabilna tako da kolega clo lezi pod avtom ko je na dvigalki. Dvigne toliko da ce jo das spredi lahko zadi normalno sraufas :) zelo priporocljivo na starih krsih ker majo gnile podne :) jst jo bom su kupt sam da pridm vn iz nule :)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Ne okt 02, 2005 5:46 pm

Gricko je napisal/-a:
rabim krokodila (ne tiste batne-cilindrične), in 2T je vrh glave zame...kje bi dobil najceneje!!
bauhaus, baumax...nisem našel nobenega krokodila, samo tiste batne, ki pa mi ne diši...pa 5k in več sit je že velik, se raje z original matram (gorenc pač :lol: )

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo Ne okt 02, 2005 5:55 pm

tud merkur jo ma za par tisočakov-nutool
cuore sportivo
Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po okt 03, 2005 2:03 pm

če kdo misli jo kupovati v gama center je močno odsvetujem. Poznam nekoga ki jo je ravno pred kratkim naročil 3t po ceni 26.000 Kot prvo sva se na lastne oči prepričala,da je slabše narejena oz. manj masivna kot jo ima on ki je 2t (ampak ok,to še gre) kot drugo najvažnejše je pa to,da je šlampasto narejena.Pač tista roko ki se dviga je kar v eno stran full zamaknena,tko da ko jo dvigneš oz spustiš se drsa v ohišje. Jo je reklamiran,danes dobil drugo,je veliko boljše (ni zamaknjeno tolk) ampak malce je še....aja pa garancijo na cilinder dajo samo pol leta in ne eno leto. Tko da premislite...pač ta roba je za moje pojme bolj tko tko
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

doo
Nov uporabnik

Napisal/-a doo Po okt 03, 2005 2:32 pm

Jaz naprimer to počnem že nekaj let.Pri dvigovanju avta pa uporabljam ,original dvigovalko, tisto katero sem dobil zraven vozila.Gre brez problema 20 min. pa je narjen.KO je avto še spuščen odtegnem vijake na kolesu, dvignem avto -zamenjam feltno,privijem vijake, spustim avto šenkrat pritegnem vijake in to je to . To vajo nato še trikat ponovim.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po okt 03, 2005 2:40 pm

najdu in kupu...
krokodil , do 2 T, zgleda dokaj vredu narejeno, nič ne gre po strani, edino kar je, je to da ni nekaj zelo široka, sicer pa lahko zamenjaš prednjo os in imaš šeršo!
kupu v Eleclerc, cena 4 tisočake....
jih majo še ene par, večina jih je pa že šla (cela paleta)
lp

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po okt 03, 2005 2:59 pm

doo je napisal/-a:Jaz naprimer to počnem že nekaj let.Pri dvigovanju avta pa uporabljam ,original dvigovalko, tisto katero sem dobil zraven vozila.Gre brez problema 20 min. pa je narjen.KO je avto še spuščen odtegnem vijake na kolesu, dvignem avto -zamenjam feltno,privijem vijake, spustim avto šenkrat pritegnem vijake in to je to . To vajo nato še trikat ponovim.

jaz tudi to počnem že par let, pa se mi ne da več, ker:
-moram to narest na 3h avtih...
- moraš za vsakega posebaj vlečt dvigalko/ključ iz kufra (prej morš spraznit vse)
- ker moraš 4x dvignit/spustit vsak avto z tisto ZANIČ dvigalko.....
-ker roniraš spodnji rob/prag avta z tistimi dvigalkami.....
-ker se ti lahko avto prekucen, če nisi pazliv/ dobro postavil dvigalke/ nimaš ravne podlage

če pa imaš tako dvigalko (krokodil)
- dvigneš vsak avto le 2x (dvigneš na sredi)
-ker je spodaj gumjast, lesen podložek, ne roniraš zaščite avta / se ti ne vdre prag..
-je veliko bol stabilno (uporabno še za kaj drugega)
-se lažje dvigne, sploh če je težji avto...

lp

babuska
Nov uporabnik

Napisal/-a babuska Po okt 03, 2005 3:01 pm

"aja pa garancijo na cilinder dajo samo pol leta in ne eno leto"

Zakon nikjer ne govori o pol leta garancije! Garancija mora biti eno leto.

LP

Mogoče je pa kej novega ven prišlo?

Fast66
Nov uporabnik

Napisal/-a Fast66 So jun 23, 2007 8:37 am

Kaj je pa narobe s cilindrično? A ni ravno boljše če lahko dviguješ avto navpično, ne pa da mora dvigalka drset na kolesih ko ga dvigaš?

Pa še trdne podlage ne rabiš s cilindrično, medtem ko se ti krokodil lažje ugrezne če ni na asfaltu al pa betonu - pa še ravna tla morjo bit s krokodilom... ni tko?

Luky

Napisal/-a Luky Sr jun 27, 2007 9:37 pm

prvo kot prvo nikol ne dvigvat avta na sredini - ker boš sfukal prag
pa cilinrična dvigalka je dost slabša! krokodil je najjači, pa ni važn na kakem terenu delaš asfalt, beton, pesek, zemla( je___ga se pač pogrezne za 3 cm) tud ni nujn da za krokodilčka rabiš ravno podlago, lahk dviguješ tud v hribu edino ročno bi blo dobr zategnt pa v brzino dat predn grete počet kej tazga, pa še da se neb najdu ker junak pa cele zadne preme dvignu v hribu :lol:

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če jun 28, 2007 12:06 am

http://www.interdiskont.si
klikn išči
DVIGALO 2T GARAŽNO ID2017

dvig: 2000kg
višina dviga 356mm

16.65 €
(3,990.01 SIT)

5 % popusta

Pri vsakem nakupu preko spletne trgovine

za parkrat na leto bo čez glavo...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Če jun 28, 2007 9:32 am

prednj kupite, preverite če bo šla sploh pod avto, ker jz mam znižanega pa mi ne gre pod avto, nažalost pa sm to opazil prepozno :D

tako da gume še vedno menjam z pomočjo serijske dvigalke :x
EJ6
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov