Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gorgh
Novinec

Vprašanje za lastnike protonov!???

Napisal/-a Gorgh Ne feb 20, 2005 8:16 pm

najprej lepo pozdravljeni vsi skupaj (upam, da bo kdo znal odgovort na moje vprašanje, ki je konec koncev enak računu 1+1)!

Lastim si protona persona 313, 75KM.

in stvar je sledeča.....tako kot na i-netu kot v servisni knjigi sem opazil, da ima ta avto rezeorvar kapacitete 50l, men pa sedaj ni jasno sledeče; jaz tankam vedno polno in nikoli ni šlo notr več kot 29 litrov s tem, da je bil cagar za prikazovanje goriva na armaturi na rdeči črtici.....

zdej al ma moj avto manjšo kapaciteto al ima takisto 50l, sam da pač cagar narobe kaže??

Trenutno imam cagar že skoraj pri tistem štiftku, ki je spodaj, in prevoženih imam 380km, ciljam tudi na to, da se mi je mogoče (MOGOČE ne vem ker nisem še nikol vidu) pokvarila lučka za gorivo (ki se prižge ko gre bencin proti koncu) ker sam tega nisem v še videl v teh 5ih mnesecih kot ga imam....

mi mogče zna kdo razložiti kako in kaj je s temi? al se brezskrbno lahko peljem do 500km brez skrbi, da bi mi zmanjkalo goriva, kljub temu, da imam kazalo za benz pod rdečo črtico in da lučka za rezervo še ne gori, ali grem raje tankat pač na vsakih 380km?

pa še nekaj.....če se prižge lučka za rezervo.....za koliko km imam še potem v rezeorvarju bencina, ko se prižge?

hvala za vaše nasvete in upam, da ste me razumel kar sem napisu!

hvala,
lp,
jure

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Ne feb 20, 2005 8:19 pm

kantico z benzom v kuferam pa probat ;)

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a Ne feb 20, 2005 8:29 pm

podoben problem imam jaz pri 19ki.
po +/- 300km mi pade števec na rdeče polje, pol pa se vozim še 250km prej kot mi zasveti lučka za rezevo.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne feb 20, 2005 8:29 pm

am glej npr. fora je lahko ta se je že zgodilo nekoč nekomu ki je imel 101-ko,imela je pločevinast rezervoar za gorivo (zdaj ima večina avtomobilov plastičnega) kakšnega imaš ti nebi vedu...no in fora je bla ta,da mu je nekoč zmanjkalo goriva al kaj im mu je vakum ki se je ustvaril,skup potegnilo kestel tko da se mu je prostornina zmanjšala takoj za nekaj litrov....no in ko je bil avto enkrat na dvigalu se je to opazilo...tko da mogoče imaš isti problem...kaj pa vem (to sem napisu zato ker je to čist možno da se dogodi,res da ima vsak rezervoar oddušek ampak mislim da je moral biti v tem primeru zamašen,tko da ni zraka potegnilo mem)

drugač pa enkrat sprobaj....sam pazi če ti na cesti zmanjka benza si lahko kaznovan (zaradi malomarnosti)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Ne feb 20, 2005 8:30 pm

No jas mam istega Protona ... V bistvu meni tudi cajger za bencin ne kaze ravno prav , orientiram se po lucki in po stevcu kilometrov ki ga dam na nulo ob vsakem tankanju ... Avto pije povprecno okoli 7.2, sam tankam vedno za 5000, s tem lahko naredim, ce upostevam rezervo okoli 350km. Rezerve je za okoli 80km , tako da vem, ko se prvic pojavi lucka (takrat se vklopi rezerva) je bencina se zagotovo za okoli 80km (zmerne voznje, ce bos tiscal do konca, pac manj ;) ). Tako da ne glej raje cajgerja za benz, ker sn jas najprej mislil da mam porabo 10l ;)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne feb 20, 2005 8:33 pm

drugač pa teli cagarji so tko tko...če je plovc že kdaj bil uzun pa to zna takoj kaj zezati...

aja pa tisti ki se vozite dolgo še z rezervo....jst vam ne priporočam (ni dobr za bencinsko pumpo,pa še smeti so ponavadi na dnu) tko da je bolj pametno it prej tankat
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Ne feb 20, 2005 8:41 pm

OK hvala za nasvete :)

maddog: kolk km si drugače naredil največ z enim tankom?? tako na oko, da pač da pribliđžno vem :)

še vedno so dobrodošle informacije od protonarjev ;)

lp,
jure

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Ne feb 20, 2005 9:21 pm

Gorgh je napisal/-a:OK hvala za nasvete :)

maddog: kolk km si drugače naredil največ z enim tankom?? tako na oko, da pač da pribliđžno vem :)

še vedno so dobrodošle informacije od protonarjev ;)

lp,
jure

Hm ... Tankal sem menda samo 1x na polno , ko sem sel lani na Euroro ;) Mislim pa da je blo okoli 650-700km ... Pa 5 ljudi + prtljaga ;)

@šmeks : ja vem , enkrat moram zacet tankat pri lucki pa bo ;)

Gorgh
Novinec

Napisal/-a Gorgh Ne feb 20, 2005 9:45 pm

Pol misliš(te), da nima moj rezeorvar kapacitete 30l ampak 50l? A sploh obstajajo kšpni modeli ki majop 30l?? sem iskal pa nisem zasledil povsod samo 50l! tko, da vem, če nisem česa sfalil!

ker fora je v tem, da js tega ne morem do konca nikol sprobat, ker avto voz tud moja mat, na šiht usak dan, pa veš, da bi znorela, da bi brez benza ostala nekje na poti!!

any1??

hvala
lp,
jure

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Ne feb 20, 2005 9:52 pm

Gorgh je napisal/-a:Pol misliš(te), da nima moj rezeorvar kapacitete 30l ampak 50l? A sploh obstajajo kšpni modeli ki majop 30l?? sem iskal pa nisem zasledil povsod samo 50l! tko, da vem, če nisem česa sfalil!

ker fora je v tem, da js tega ne morem do konca nikol sprobat, ker avto voz tud moja mat, na šiht usak dan, pa veš, da bi znorela, da bi brez benza ostala nekje na poti!!

any1??

hvala
lp,
jure

Uh... glede na to, da si reku, da si natanku polnga recmo.. 50 l in naredu med 650 in 700 km... sm jst vzel povprečno okol 675 km.... 50/675*100=..... 7.4L :twisted: Pomoje da štima. Bo kr 50 litrski tank.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov