lublancan je napisal/-a:če vozš po snegu in nimaš abs, ti kolesa zablokirajo in začneš plužt pred sabo in se zlo hitr ustavš
če maš abs, pa popušča bremzo in se ustavš kasnej
za po snegu abs ni
v drugačnih razmerah je pa bolš kot navadne bremze
joke je napisal/-a:jp, podobna izkušnja, ampak bistveno bolj obvladaš avto z ABS kot pa brez. s tem je pa namen tudi dosežen.
lenivec je napisal/-a:DJ E.M. je napisal/-a:no pomoje da to nima nobene veze s pluženjem
jap to ma zlo vezez z pluženjem, ker pri blokiranem kolesu se sneg nariva pred kolo in to vsi vemo da je zelo učinkovito pri ustavlanju.
drugač pa mam jaz tut zlo slabo izkušnjo z abs na snegu... no ja bol ledu. sn stisno na bremzo kot ponavadi na mojem avtu brez abs, pri meni pač zablokira pa se ustavim pravicajt z fotrovim avtom pa abs sn pa stisno in se avto ni praktično nič ustavlal....
lenivec je napisal/-a:sašo&FIAT je napisal/-a:lenivec je napisal/-a:DJ E.M. je napisal/-a:no pomoje da to nima nobene veze s pluženjem
jap to ma zlo vezez z pluženjem, ker pri blokiranem kolesu se sneg nariva pred kolo in to vsi vemo da je zelo učinkovito pri ustavlanju.
drugač pa mam jaz tut zlo slabo izkušnjo z abs na snegu... no ja bol ledu. sn stisno na bremzo kot ponavadi na mojem avtu brez abs, pri meni pač zablokira pa se ustavim pravicajt z fotrovim avtom pa abs sn pa stisno in se avto ni praktično nič ustavlal....
MAL VEČKRAT BO MOGU OD FOTRA AVTO PELAT PA SE MAL IZŽIVLAT NA SNEGU(PEL CA 30 KMH PO SNEGU POHOD BREMZO PA ZAVIJAJ(PROBI SE OGNITI NAVIDEZNI OVIRI) PO PA PONOV BREZ abs-JA POL PA GOVOR)!![]()
jaz govorim o zaviranju in ne o vodlivosti na snegu.
idi na ravni špuri bremzat pa boš vido razliko, in o tem sem jaz govoril. pa btw kaj ti pomaga če zabremzam in zavijem če se mi recimo kot v mojem primeru z abs hitrost ne zmanjša? če mi kolesa pred ovinkom blokirajo se vsaj malo ustavim
DJ E.M. je napisal/-a:lublancan je napisal/-a:če vozš po snegu in nimaš abs, ti kolesa zablokirajo in začneš plužt pred sabo in se zlo hitr ustavš
če maš abs, pa popušča bremzo in se ustavš kasnej
za po snegu abs ni
v drugačnih razmerah je pa bolš kot navadne bremze
no pomoje da to nima nobene veze s pluženjem ker konc koncev je zavorna pot odvisna od samega trenja gume s podlago kar se v primeru s snegom zmanjša zato ker pač voda pa to nardita svoje in zbijeta trenje s površino pod 1 tko da se zarad tega dl peleš.....
aja v najbolših pogojih ogreta guma vs. asfalt je mislm da koeficient trenja bliz 1 al pa mal več nism 100%
zato se motorist tok nagne lohk v ovinku ravn zarad teka koeficienta
Po forumu brska: danci1973 in 20 gostov