Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Tesnenje

Napisal/-a Fiat Tipo Če feb 24, 2005 7:29 am

Kako je bolje za tesnenje termostata, da dam dihtngo in na vsaki strani dam plast temperaturno obstojnega silikona ali je bolje da dam sam silikon za tesnenje brez dihtnge? Ker učeraj sem dal samo dihtngo (novo), samo mi zdaj malenkost pušča voda. Pa me zanima kako je najbolje da zatesnim zadevo.

Uporabniški avatar
RoZleht
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a RoZleht Če feb 24, 2005 7:36 am

najbrz ti ne bom velik pomagou, ampak k sm jst menou (clio), so dal termostat notr, pol pa okol in okol cevi (na koncu) dal najbrz silikon iz ene tube ...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če feb 24, 2005 7:37 am

zadevo povsod lepo obriši da ne bo od antifriza,potem očisti z čistilom da be bo mastna,in nato na vsako stran namaži tanek sloj paste (silikona) pa bo moral držat. sam če boš pretiravi ti bo pol tist silikon stisnlo in bo prišel med termostat pol ti pa spet ne bo dobr delov!
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Če feb 24, 2005 7:56 am

bakrena dihtunga. Če maš moznost mehko žarjena.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Če feb 24, 2005 10:39 am

¨jaz sem dal samo dihtnego!
Prej pa lepo spucu okoli.
lahko pa narediš, kot je šmeks reku-malo silikona

Ko boš zrihtu, povej kolk maš temperaturo!
Me ferbec matra :P

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če feb 24, 2005 10:39 am

Podlago spuci da ni mastna in to je to. Preko tega namazes tanek sloj silikona al p ce uzams dihtungo pa jo premaszes s silikonom z obeh strani. Sam ne zdj namazat silikona gor da si mazs nevem nutelo na kruh ;) :D cist tanko in ti je to :P :D

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Če feb 24, 2005 2:04 pm

Zarad 4600 sit kar sem jih dal za ta termostat sem ubistvu 4 leta pozimi zmrzoval v avtu ker se zlepa ni hotel ogret.Ampak tako je blo od kar sem kupu avto, tak da nisem vedel da je kaj narobe. Drgač pa mi zdej začne mlačno pihat približno po enem kilometru-prej po ene 13-stih. Ogreje se mi pa na malenkost manj kot 90 st. v približno 4 kilometrih če grem po ravnem. Prej pa je blo tud po 17stih kilometrih komaj mal nad 50.(tolk mam do službe) In če nebi blo tega foruma kjer sem izvedel kaj je sploh narobe, bi še nadaljnih 5 let zmrzoval v avtu. :lol:
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 23 gostov