Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

* * * ABS problem * * *

Napisal/-a mihajlo Če feb 24, 2005 9:18 am

Kolega ima probleme z Audijem A3 in me je prosu da spišem tale sestavek v upanju da mu lahko kdo pomaga:

Spet se obračam na vas, tko kot vedno kadar se srečam s problemom. Do zdej pa ste mi seveda še vse odlično svetoval-sej se razume kje se da kontaktirat s CARJI. U glavnem mam problem z mojim Audijem A3-1.8T. In sicer zdele ko se je pojavu sneg se mi je uklopla lučka za ABS, ki pa se kr kdaj med vožnjo ugasne. Stvar je pa v tem da ko se vklopi ta lučka se mi ugasne in ABS in sistem proti zdrsavanju, kar pa ni glih kul u teh razmerah. Pol se mi pa spet kr sama od sebe ugasne in stvar začne spet normalno delovat...pa tko naprej. Prebral sm v knjižci , da moram u takem primeru preveriti nivo zavorne tekočine, pa je čist OK.

Kaj naj bi to lahko bilo ?

Lepo se vsem že vnaprej zahvaljujem za pomoč.

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond Če feb 24, 2005 9:21 am

Lohk je zavorna tekočina al pa če si govoril sneg, se ti je mogoče nabral v diskih oziroma luknjicah, tam kjer optika meri obračanje koles.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če feb 24, 2005 9:24 am

Se lučka prižiga ne glede na to kje se voziš ali se lučka mogoče prižge ko se pelješ po celem snegu?

Možno bi bilo tudi da imaš kje vodo v sistemu ki na izpostaljenih delih zmrzne... V tem primeru je treba oz je dobro če greš na servis

To so moje možne razlage....
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Če feb 24, 2005 9:37 am

Hmmm jaz sem mel enkrat probleme z ABS , uglavnm pač lučka se je prižgala, pol pa ugasnila pa abs tud enkrat je delal enkrat ni..Uglavnm stvar je bila ta, da je šel senzor za ABS.

Ne pravim da je pri tem A3 to, samo ena od možnosti pa mogoče je.

Lp

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če feb 24, 2005 9:39 am

Voda zna včasih malo sfukati kontakte, zato ti svetujem, da greš po električni shemi, malo pregledaš - poglej varovalke. A se ti to dogaja ob močnem mrazu, a tudi takrat ko je nad 0 st.C? Vsekakor pa mislim, da bi priklop na tester pokazal napako. Velik sreče.
Slika

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če feb 24, 2005 10:29 am

Kar kol ze blo, to semle ne sodi, ampak pod popravila in okvare.

Drgac pa pregledat senzorje lahk da je voda kje pa dela stik.

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Če feb 24, 2005 6:25 pm

Isto je blo pr mojmu kolegu sam, da se je to zgodilo pr passatu. Problem je bil v tem, da mu je sneg prsu na kabel, kjer se priklop na diske za abs. Potem je zmrznl in se je tist nekak uspl mal staknit ven, tko, da je delal na ene določene trenutke.
Avto smo dvignl, dal gumo dol, kabel š enkrat dobr naštimal in ga spucal, tko da je pol vse štimal in vse funkcioniral.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Če feb 24, 2005 6:30 pm

Master7 je napisal/-a:Isto je blo pr mojmu kolegu sam, da se je to zgodilo pr passatu. Problem je bil v tem, da mu je sneg prsu na kabel, kjer se priklop na diske za abs. Potem je zmrznl in se je tist nekak uspl mal staknit ven, tko, da je delal na ene določene trenutke.
Avto smo dvignl, dal gumo dol, kabel š enkrat dobr naštimal in ga spucal, tko da je pol vse štimal in vse funkcioniral.

Sem slišal večkrat za podoben primer...verjetno je to to ;)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Če feb 24, 2005 7:02 pm

spucaj senzorje mal z wd jem našprici
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973 in 20 gostov