Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

popravilo podvozja

Napisal/-a kaWsk Če mar 03, 2005 8:32 am

kolega ima problem:
namreč zadnje desno kolo je za 1-2cm bolj vn kot na drugi strani če primerjaš glede na pozicijo blatnika in odbijača. Avto je bil tudi že zbit na obeh bokih (baje je šov v grabn). Vozilo drugače ne sili levo al pa desno, gre dokaj naravnost če spustiš volan, gum tudi ne pobira. Sedaj spomladi bo nastal problem, ko pridejo gor široke gume na širših platiščih, tako da bo sigurno gledalo čez blatnik (že lansko leto je je blo na tej strani že na meji- pa so bile 195/50/15 na 6,5j litkah, sedaj bodo pa prišli 215 široki valjarji na 7,5j litkah z drugim ET-jem (35, prej 38 ) tako da bo res problem)

kam naj kolega zapele vozilo, da pogledajo če se da kaj naresti. Na optiki najbrž ne bodo ničesar naredili razn pobrali gotovino :(
EJ6

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če mar 03, 2005 6:29 pm

hmm če je bil avto dodobra ruknen potem ga noben bog ne bo več spedenal u nulo. kaj pa vem,nimam ideje...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
keylone
Novinec

Kraj: primorska

Napisal/-a keylone Če mar 03, 2005 6:34 pm

lahko pelje k kaksnemu avtokleparju ki ima dobro kvalitetno ravnalno mizo in mu pogleda kje odstopa l.mora pa imet kar dobro mizo kjer ma zraven racunalnik pa pokaze vse kriticne tocke avta itd...
0-100km/h-2dni vw 1200

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Če mar 03, 2005 7:29 pm

pozna kdo takšnega u lj oz okolici?
EJ6

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če mar 03, 2005 8:18 pm

Jah fora tega je da take ravnalne mize kot je keylone napisu nas glih najdu povsod :) ksn uradni servis k je dobr financeran bi meu sam je pa drg :) zdj avto je stoposto zvit :D tle ni debate :) mozno bi blo edin ce ma zadi loceno obes pol bi se dal nekak z rokami carat ce je pa prema nimas kj tut ravnalna miza nau kj prevec pomagala :)

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Če mar 03, 2005 8:35 pm

sej on hoče sam tolko popravt, da ne bo novo platišče čez blatnik gledalo. Na optiki ne morjo nič narest?
EJ6

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če mar 03, 2005 8:37 pm

k fazerju naj pele da naj mu na vsaki strani mal blatnike pošir
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Če mar 03, 2005 8:38 pm

Dj povej za ker avto se gre pa kako ma zadi narjen use skp. :) Pr enih avtih se da se mal carat nemorm se spomnt kerih sam se da ubistvu je tko da majo na rokah nastavljive koncnike k se prek njih stela optika tko da majo 1cm lufta not vn :) Nevem djta gumo dol pa nam dj slike :) bomo ze skp neki zimporovizeral :D

LP PiLLLe

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Če mar 03, 2005 8:47 pm

gre se za isti avto kot je moj, le letnik je starejši- 93, se pravi mazda mx3, motor pa 1.6 sohc 90km če vam kaj pomaga

sedaj spomladi bova skupaj rihtala avteka, pa nočem da mi izostane ko ne bo mogu spravt litk gor :D

slikala pa sva tudi že zadevo- sam vizualno kako zgleda, sam mi jih mora še poslati
EJ6

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe mar 04, 2005 12:33 am

na ravnalno mizo se ne splaca dajat, ker za ta dnar k mu bojo to racunal, si gre lahk kr drug isti avto kupt, pa se feltne zravn.

ce avto gre naravnost in ce se obnasa ok, pa ce je ze bil orng sesut, pol sam pustit vse pri meru, ker bol popravt se verjetn ne da, da se sam unict bl ;)

edina varianta je to da prime blatnik pa ga za tist centi vn potegne. al pa res posiri blatnike profesionalno.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Pe mar 04, 2005 8:01 am

hja, pr tem avtu so blatniki že tko dosti ven- vsaj spredaj, tako da bi bila edina varianta sam na zadnem koncu poširit.

btw: a se da širit kitane blatnike :D pa kolko sploh stane delo na ravnalni mizi (sam tko za predstavo, k nimam blage veze o kateri vsoti se tle govori)
EJ6

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe mar 04, 2005 11:21 am

kaWsk je napisal/-a:hja, pr tem avtu so blatniki že tko dosti ven- vsaj spredaj, tako da bi bila edina varianta sam na zadnem koncu poširit.

btw: a se da širit kitane blatnike :D pa kolko sploh stane delo na ravnalni mizi (sam tko za predstavo, k nimam blage veze o kateri vsoti se tle govori)

velik, sploh ce je kksna fancy miza o kakrsni je zgori govora, pod par 100k nebos prsu cez pomoje.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Pe mar 04, 2005 11:45 am

Hmmm, okej avta sicer ne poznam in bolj teoretiziram, ampak kaka menjava kompletnega zadnjega mostu ne bi prišla v poštev??? Jaz sem 19ko kresnil ob robnik in je bilo isto zamaknjeno (samo manj), pa je pač bila edina opcija menjava kompletne zadnje preme.... (sam je nisem menjal, ker je avto šel naravnost, več pa nisem rabil :D )

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: danci1973, Google [Bot] in 17 gostov