Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Matty
Nov uporabnik

Problem z vzigom - starter?

Napisal/-a Matty Po mar 07, 2005 1:01 pm

Zivjo!

Moj prvi post in velik problem.

Imam probleme z vzigom avtomobila (Fiat Tempra 1.8, letnik 1993). Ko zavrtim kljuc je vidno da akumulator dela in tudi motorcek za einspritz goriva se slisi. In ko avto hocem zalaufat - NIC. Ko sem to naredil prvic je mogoce malo zaskrtalo, ampak to je bilo vse. Bilo je pa kar mrzlo zjutraj, vseeno pa ne vem ce je to povezano z mrazom.

Kaj bi lahko slo? Starter? al kej drugega? Ker podoben problem sem imel enkrat jeseni (septembra), ko se mi je to zgodilo par sto metrov od enega servisa, kjer so rekli da je starter OK, da pa je nekaj narobe z eno gumico (nisem bil zraven ko so to ustimali, ker sem med tem bil v sluzbi - fotr je govoril o eni gumici)???? In ko so to ustimali (par jurjev), je avto delal pol leta spet vredu.

Avto je bil 3-4 tedne nazaj na rednem servisu (prvic menjava sklopke!!), par dni po temu je naredil tehnicni pregled. Drugace pa avto (vsaj motor) dela kot urca, kljub starosti in kilometrom...

Da pa je se vecji problem, se mi je to zgodilo v LJ (nisem pa iz LJ, moj redni serviser je cirka 70km stran). Mogoce kdo ve za kaksnega mehanikarja v blizini savskega naselja (nedalec od rondoja zale)? Cirka 1km stran je uradni servis za forde, ampak ne bi rad tja peljal avtomobila...

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Po mar 07, 2005 3:12 pm

Poglej če so kabli vsi na svojem mestu. Ker se rado nardi da kabel oksidira in pol nima stika več. Zato morš te kontakte mal spucat pa probat. Jest sn imel ta problem da mi je kabel od mase za cinšpulo mal oksidiral in tud ni imelo stika l. Tak da poglej najprej kable če imajo stik.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ Po mar 07, 2005 4:07 pm

A nebi ti rajš lepo vžgal avto na porivanje in se lepo odpeljal do tvojega mehankarja?

Njaprej preveri, če imaš zategnjene kleme na akumulatorju (da jih ne moreš premaknit na izi z roko). Če to maš, potem je problem lahko na štarterju (znucane krtačke ali zanič avtomat) ali pa na ključavnici. Kje je napaka, ti bo ugotovil tvoj mehanik na izi s probno lučko. Kot sem rekel, vžgi avto na porivanje in se odpelji lepo do tja.
;)
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Po mar 07, 2005 4:21 pm

imaš na PM
Slika

Uporabniški avatar
Matty
Nov uporabnik

Napisal/-a Matty To mar 08, 2005 8:34 am

hvala vsem za odgovor (in za PM).

Kot sem ze omenil, kontakti z akumulatorjem so verjetno dobri, saj dela le ta OK (vredu, moram priznati, nisem ze probal sedaj 4-5 dni od kar sem obtical v LJ, upam, da ni sel se akumulator v tem sibirskem mrazu)

Me pa zanima se ena druga zadeva. Poganjanje avta na porivanje. To sem ze hotel narediti, pa me je zadnjic en sodelavec prestrasil, da tega ne smem delati, ker lahko unicim motor (nekaj v zvezi z jermenom).

Tam v blizini kjer je avto obtical je en klancek, pa bi ga lahko dol spustil... (seveda moram tud sedet v avtu, drugac bo se vecji kazin :twisted: )

KREMENKO
Stalni uporabnik

Kraj: GLIH T´M

Napisal/-a KREMENKO To mar 08, 2005 6:43 pm

_BANDIT_ je napisal/-a:A nebi ti rajš lepo vžgal avto na porivanje in se lepo odpeljal do tvojega mehankarja?

Njaprej preveri, če imaš zategnjene kleme na akumulatorju (da jih ne moreš premaknit na izi z roko). Če to maš, potem je problem lahko na štarterju (znucane krtačke ali zanič avtomat) ali pa na ključavnici. Kje je napaka, ti bo ugotovil tvoj mehanik na izi s probno lučko. Kot sem rekel, vžgi avto na porivanje in se odpelji lepo do tja.
;)

To nared, bo najbolj ziher.

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand To mar 08, 2005 9:06 pm

Naj ti eden malce udari po zaganjaču ti pa probaj zaverglati.

A lučke na armaturi kaj ugasnejo ko ga hočeš zaverglati, ali gorijo skozi z isto močjo?

Uporabniški avatar
Matty
Nov uporabnik

Napisal/-a Matty Sr mar 09, 2005 1:30 pm

Nc ne ugasnejo... gorijo z isto mocjo...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr mar 09, 2005 2:21 pm

se praw da je akumulator u redu, to probi k je hermand reku parkrat usekaj po štarterju (npr. s pajserjem) ker možno da so krtačke....
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Matty
Nov uporabnik

Napisal/-a Matty Sr mar 09, 2005 3:55 pm

se neumno vprasanje za nekatere tukaj... nisem avtomehanik po dusi, vem kje se dolivajo tekocine v motor, vem kje je akumulator, kje so svecke, ... ampak... kje je (oz. kako spoznati) starter? :shock:

ps: oprostite moji nevednosti...

Uporabniški avatar
_Fun_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Fun_ Sr mar 09, 2005 9:30 pm

ti si reku da te neka gumica je mucla pred neki cajta
probi vse pogasnt ko vzigas avto ker je mozmo da ti ne prepozna akumulatorna rac(ce ga nas)to je bil problem na fordi od mojga bratca :lol:
ampak cisto vse pogasn pa probi,ventilator,luci,vrata zapri dalucka ne gori pa probi
LP

Uporabniški avatar
Matty
Nov uporabnik

Napisal/-a Matty So mar 12, 2005 6:15 pm

Hvala vsem za nasvete...

Cudezno je avto po dveh tednih "mirovanja" vceraj popoldne vzgal (ko sem probal pred enim tednom ni) - se dobro, ker nisem nasel starterja hehe. Akumulator je ocitno kljub sibirskemu mrazu dobro prestal. No, kasneje sem na vrhu klanca avto ugasnil in probal se enkrat... nic... no ja, na sreco je po klancu dol hitro vzgal in sedaj stoji pri mehankarju na dvoriscu... vsaj vleke mi ni blo treba placevat...

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 So mar 12, 2005 11:24 pm

Pri štarterju pomaga če ga mal z kladvom udariš ponavljam MALO :P
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
Matty
Nov uporabnik

Napisal/-a Matty Ne mar 13, 2005 12:01 am

Ja, sem dobil isti nasvet... sam kaj ko ne vem kaj je starter, in nevarnost je da bi kaj napacnega udaril :) Tisti link zgoraj ni delal tko da... sicer pa, zdej ni vec vazno...

aja... tolk da vem za naslednjic... kladivo obvezna oprema, ce glih avto noce startat.... Ga lahko uporabim ne le na starterju :twisted:

Uporabniški avatar
audi racing
Novinec

Re: Problem z vzigom - starter?

Napisal/-a audi racing To mar 22, 2005 4:58 pm

Matty je napisal/-a:Zivjo!

Moj prvi post in velik problem.

Imam probleme z vzigom avtomobila (Fiat Tempra 1.8, letnik 1993). Ko zavrtim kljuc je vidno da akumulator dela in tudi motorcek za einspritz goriva se slisi. In ko avto hocem zalaufat - NIC. Ko sem to naredil prvic je mogoce malo zaskrtalo, ampak to je bilo vse. Bilo je pa kar mrzlo zjutraj, vseeno pa ne vem ce je to povezano z mrazom.

Kaj bi lahko slo? Starter? al kej drugega? Ker podoben problem sem imel enkrat jeseni (septembra), ko se mi je to zgodilo par sto metrov od enega servisa, kjer so rekli da je starter OK, da pa je nekaj narobe z eno gumico (nisem bil zraven ko so to ustimali, ker sem med tem bil v sluzbi - fotr je govoril o eni gumici)???? In ko so to ustimali (par jurjev), je avto delal pol leta spet vredu.

Avto je bil 3-4 tedne nazaj na rednem servisu (prvic menjava sklopke!!), par dni po temu je naredil tehnicni pregled. Drugace pa avto (vsaj motor) dela kot urca, kljub starosti in kilometrom...

Da pa je se vecji problem, se mi je to zgodilo v LJ (nisem pa iz LJ, moj redni serviser je cirka 70km stran). Mogoce kdo ve za kaksnega mehanikarja v blizini savskega naselja (nedalec od rondoja zale)? Cirka 1km stran je uradni servis za forde, ampak ne bi rad tja peljal avtomobila...

a si ti kupu to tempro rabljeno al novo al si 2 lastnik al 3lastnik?
lep pozdrav audi racing

Slika

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Re: Problem z vzigom - starter?

Napisal/-a RedBull™ To mar 22, 2005 6:01 pm

a si ti kupu to tempro rabljeno al novo al si 2 lastnik al 3lastnik?

in kaj ima to veze.....mislim no :bonk
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov