_BANDIT_ je napisal/-a:A nebi ti rajš lepo vžgal avto na porivanje in se lepo odpeljal do tvojega mehankarja?
Njaprej preveri, če imaš zategnjene kleme na akumulatorju (da jih ne moreš premaknit na izi z roko). Če to maš, potem je problem lahko na štarterju (znucane krtačke ali zanič avtomat) ali pa na ključavnici. Kje je napaka, ti bo ugotovil tvoj mehanik na izi s probno lučko. Kot sem rekel, vžgi avto na porivanje in se odpelji lepo do tja.
Matty je napisal/-a:Zivjo!
Moj prvi post in velik problem.
Imam probleme z vzigom avtomobila (Fiat Tempra 1.8, letnik 1993). Ko zavrtim kljuc je vidno da akumulator dela in tudi motorcek za einspritz goriva se slisi. In ko avto hocem zalaufat - NIC. Ko sem to naredil prvic je mogoce malo zaskrtalo, ampak to je bilo vse. Bilo je pa kar mrzlo zjutraj, vseeno pa ne vem ce je to povezano z mrazom.
Kaj bi lahko slo? Starter? al kej drugega? Ker podoben problem sem imel enkrat jeseni (septembra), ko se mi je to zgodilo par sto metrov od enega servisa, kjer so rekli da je starter OK, da pa je nekaj narobe z eno gumico (nisem bil zraven ko so to ustimali, ker sem med tem bil v sluzbi - fotr je govoril o eni gumici)???? In ko so to ustimali (par jurjev), je avto delal pol leta spet vredu.
Avto je bil 3-4 tedne nazaj na rednem servisu (prvic menjava sklopke!!), par dni po temu je naredil tehnicni pregled. Drugace pa avto (vsaj motor) dela kot urca, kljub starosti in kilometrom...
Da pa je se vecji problem, se mi je to zgodilo v LJ (nisem pa iz LJ, moj redni serviser je cirka 70km stran). Mogoce kdo ve za kaksnega mehanikarja v blizini savskega naselja (nedalec od rondoja zale)? Cirka 1km stran je uradni servis za forde, ampak ne bi rad tja peljal avtomobila...
a si ti kupu to tempro rabljeno al novo al si 2 lastnik al 3lastnik?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov