dusansos je napisal/-a:Leta 2000 sem kupil megana 1.4 16 V v dobri veri ,da kupujem dober avtomobil.A sem bil presenečen takoj po izteku garancije.Najprej mi je nekdo na parkirišču poškodoval zadnji odbijač.Tega so potem tudi zamenjali v servisni delavnici ampak nikakor niso uspeli dobiti
istega otenka barve ,čeprav je bil avto takrat star 3 leta in le ta ima metalno barvo.Še prej
takoj po izteku garancije mi je odpovedala prva vžigalna tuljava, in to sem potem imel
vedno s sabo v rezervo ,kar se kasneje izkazalo za dobro rešitev saj sem jo potreboval ,
ko sem bil na poti v tujino.Seveda sem do danes menjal že vse štiri.Ampak to še ni nič,
prejšnji teden mi je odpovedal še natezalec jermena ,tako ,da je bil kar velik ropot
in je verjetno zabilo še ventile ,čeprav trdijo na servisu ,da le ti niso poškodovani.Povrh
tega pa se je izkazalo še ,da pušča vodna črpalka in vse to pri ,ja prav vidite 50000km .
Seveda je bilo potrebno sedaj zamenjati še jermen tako ,da so stroški popravila bili kar visoki!
Seveda je bil avto vedno servisiran v roku in vedno v pooblaščeni servisni delavnici.
Zanima me, če se je že kdo srečal z takšnim primerom in kaj svetujete? ,ker se mi vseeno
zdi prehitro ker je predvidena prva menjava pri 90000 km.
Hvala za odgovor !
D.Š
darkdog24 je napisal/-a:Zažgi vse skup, ker boljš da nerazmišljaš kaj ti bo še vse crknilo do 100000 prevoženih.Ta auto ziher nima realne kilometre in najbolj zanimivo od vsega je to, da ti vse crkuje po garanciji.Zanimivo.
19-ka je napisal/-a:Dajte no fantje, saj ni taka kriza. Poznam 1.lastnike, ki se jim je napenjalec za jermen fental pri 50000 km, saj vem, da je strošek ampak avto zato še ni za menjat (pod pogojem, da je dobro servisiran). To se lahko zgodi vsakemu (koliko turbin pri VW je že crknilo?!). Tako, da jaz mislim, da z avtom ni načeloma čisto nič narobe, fant je imel pač smolo, da je moral vse to zamenjati sedaj, ne pa šele pri 120000 km kot je za megija predpisano. Moj megi npr. ima 180k km, saj ima razne male bolezni, ampak jaz sem z njim več kot zadovljen. Moj serviser ima npr. kot nadomestni avto megija s 340k km, pa se to kljub samo rednim servisom vidi samo na volanu in prestavni ročici. V glavnem paniko na stran, če gre za Renaulta - jih je pač pri nas največ!
Pa brez zamere!
lp, 19-ka
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov