Nasveti in napotki ter povpraševanja...

dusansos
Nov uporabnik

Potrebujem nasvet kako naprej!

Napisal/-a dusansos To mar 15, 2005 6:25 pm

Leta 2000 sem kupil megana 1.4 16 V v dobri veri ,da kupujem dober avtomobil.A sem bil presenečen takoj po izteku garancije.Najprej mi je nekdo na parkirišču poškodoval zadnji odbijač.Tega so potem tudi zamenjali v servisni delavnici ampak nikakor niso uspeli dobiti
istega otenka barve ,čeprav je bil avto takrat star 3 leta in le ta ima metalno barvo.Še prej
takoj po izteku garancije mi je odpovedala prva vžigalna tuljava, in to sem potem imel
vedno s sabo v rezervo ,kar se kasneje izkazalo za dobro rešitev saj sem jo potreboval ,
ko sem bil na poti v tujino.Seveda sem do danes menjal že vse štiri.Ampak to še ni nič,
prejšnji teden mi je odpovedal še natezalec jermena ,tako ,da je bil kar velik ropot
in je verjetno zabilo še ventile ,čeprav trdijo na servisu ,da le ti niso poškodovani.Povrh
tega pa se je izkazalo še ,da pušča vodna črpalka in vse to pri ,ja prav vidite 50000km .
Seveda je bilo potrebno sedaj zamenjati še jermen tako ,da so stroški popravila bili kar visoki!
Seveda je bil avto vedno servisiran v roku in vedno v pooblaščeni servisni delavnici.
Zanima me, če se je že kdo srečal z takšnim primerom in kaj svetujete? ,ker se mi vseeno
zdi prehitro ker je predvidena prva menjava pri 90000 km.

Hvala za odgovor !
D.Š

_Jerry_
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a _Jerry_ To mar 15, 2005 8:03 pm

Verjetno ima avto zavrten stevec in ponarejeno servisno knjigo (ce jo sploh ima?) :? Potem pa samo :shock: , ko se ti dogajajo take stvari :jao: Ce je to res, nisi ne prvi ne zadnji, ki so ga tako nategnili... :roll:

maccek_21
Uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a maccek_21 To mar 15, 2005 8:10 pm

ja jest imam renoja megana 1.6 16 v pa sem ravn opravu generalen servis. Vodna pumpa mora zdržati vsaj okoli 100k, jermeni tudi, tko da mislim da avto ima prevrtene km!
velik problem pri Renojevih 16v mašinah je pa tudi velika škoda v primeru zabitja ventilov itd (cca 400k)..... kar se pa tiče ličarskega dela sem jest imel manjši popravek na blatniku pa imam prav tako metalno barvo in je popolnoma enaka originalni!
Zgleda si naj***** na vseh koncih...... čeprav naj bi mel megani pogoste probleme z tuljavami (jest mam hvala bogu še originalne). :P
LP

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Re: Potrebujem nasvet kako naprej!

Napisal/-a hermand To mar 15, 2005 9:07 pm

dusansos je napisal/-a:Leta 2000 sem kupil megana 1.4 16 V v dobri veri ,da kupujem dober avtomobil.A sem bil presenečen takoj po izteku garancije.Najprej mi je nekdo na parkirišču poškodoval zadnji odbijač.Tega so potem tudi zamenjali v servisni delavnici ampak nikakor niso uspeli dobiti
istega otenka barve ,čeprav je bil avto takrat star 3 leta in le ta ima metalno barvo.Še prej
takoj po izteku garancije mi je odpovedala prva vžigalna tuljava, in to sem potem imel
vedno s sabo v rezervo ,kar se kasneje izkazalo za dobro rešitev saj sem jo potreboval ,
ko sem bil na poti v tujino.Seveda sem do danes menjal že vse štiri.Ampak to še ni nič,
prejšnji teden mi je odpovedal še natezalec jermena ,tako ,da je bil kar velik ropot
in je verjetno zabilo še ventile ,čeprav trdijo na servisu ,da le ti niso poškodovani.Povrh
tega pa se je izkazalo še ,da pušča vodna črpalka in vse to pri ,ja prav vidite 50000km .
Seveda je bilo potrebno sedaj zamenjati še jermen tako ,da so stroški popravila bili kar visoki!
Seveda je bil avto vedno servisiran v roku in vedno v pooblaščeni servisni delavnici.
Zanima me, če se je že kdo srečal z takšnim primerom in kaj svetujete? ,ker se mi vseeno
zdi prehitro ker je predvidena prva menjava pri 90000 km.

Hvala za odgovor !
D.Š

A ti je vgralo jermen ali natezalec? Na kateri servis si pa peljal orig. ali neoriginal.
Ponavadi vodna črpalka crkne nekje na 100000km.

Vsi renaulti ki so starejši od treh let je najboljše da se jermen menja pri 800000 km ali pa na pet let. Takšne so moje izkušnje. JE pa enemu enkrat na renault cliu vtrgalo jermen pri 200000km, ni pa bil še nikoli menjan in je bil star 15let. Danes so pa drugačni motorji in so bolj obremenjeni.

Uporabniški avatar
_Fun_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Fun_ To mar 15, 2005 9:35 pm

avto prodat ker zgleda da bo se muke z njem po moje
slisal sem da pa rad zafrkavajo ti megancki, nevem :?
LP

Uporabniški avatar
mrt
Novinec

Kraj: Primorska

Napisal/-a mrt To mar 15, 2005 9:56 pm

_Fun_ je napisal/-a:avto prodat ker zgleda da bo se muke z njem po moje
slisal sem da pa rad zafrkavajo ti megancki, nevem :?
LP

Ja,jst bi se tudi na tvojem mestu čimprej znebil avta.
lp

GreGulja
Nov uporabnik

Napisal/-a GreGulja Sr mar 16, 2005 7:12 pm

:twisted: Jaz na tvojem mestu bi šel osebno Renault Slovenija v Ljubljano ( 01 472 31 01tel Dunajska cesta 22) pa bi poslal vse v t.. p.... m..... !!!!!!
Osebno pa povem da sem imel dva Renaulta in oba sta dokaj bila vredu razen pri ta zadnjem po dveh letih crknila klimatska naprava pa seveda kakovost izdelave potniške kabine je porazna! Renault se ne bo nikoli segel po kakovosti kakih nemških avtomobilov!!!
Moj nasvet znebi se čim prej tega avtomobila očitno nekaj ni vredu z njim!!!!!(zdaj še za njega lahko dobiš nekaj)

Uporabniški avatar
bridgestone
Novinec

Napisal/-a bridgestone Sr mar 16, 2005 7:24 pm

prodaj pa še ti nategen enega naivneža, kot si bil ti sam, če ga boš najdu in naj se pol on ukvarja s popravili!

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr mar 16, 2005 7:24 pm

Zažgi vse skup, ker boljš da nerazmišljaš kaj ti bo še vse crknilo do 100000 prevoženih.Ta auto ziher nima realne kilometre in najbolj zanimivo od vsega je to, da ti vse crkuje po garanciji.Zanimivo.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

GreGulja
Nov uporabnik

Napisal/-a GreGulja Sr mar 16, 2005 8:05 pm

darkdog24 je napisal/-a:Zažgi vse skup, ker boljš da nerazmišljaš kaj ti bo še vse crknilo do 100000 prevoženih.Ta auto ziher nima realne kilometre in najbolj zanimivo od vsega je to, da ti vse crkuje po garanciji.Zanimivo.

Po mojem mnenju je kupil nov avto kako pa naj preveri realne kilometre????

LP

GreGulja

GreGulja
Nov uporabnik

Napisal/-a GreGulja Sr mar 16, 2005 8:06 pm

_Jerry_ je napisal/-a:Verjetno ima avto zavrten stevec in ponarejeno servisno knjigo (ce jo sploh ima?) :? Potem pa samo :shock: , ko se ti dogajajo take stvari :jao: Ce je to res, nisi ne prvi ne zadnji, ki so ga tako nategnili... :roll:

kako pa naj kilometre preveri??

LP

GreGulja

dusansos
Nov uporabnik

Napisal/-a dusansos Sr mar 16, 2005 9:20 pm

[quote="GreGulja"][quote="_Jerry_"]Verjetno ima avto zavrten stevec in ponarejeno servisno knjigo (ce jo sploh ima?) :? Potem pa samo :shock: , ko se ti dogajajo take stvari :jao: Ce je to res, nisi ne prvi ne zadnji, ki so ga tako nategnili... :roll:[/quote]

kako pa naj kilometre preveri??

LP

GreGulja[/quote]
Servisna knjiga postoji saj je bil kupljen nov "avtomobil"pa tudi vsi servisi so bili vpisani v knjigo!

19-ka
Nov uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a 19-ka Če mar 17, 2005 12:40 pm

Dajte no fantje, saj ni taka kriza. Poznam 1.lastnike, ki se jim je napenjalec za jermen fental pri 50000 km, saj vem, da je strošek ampak avto zato še ni za menjat (pod pogojem, da je dobro servisiran). To se lahko zgodi vsakemu (koliko turbin pri VW je že crknilo?!). Tako, da jaz mislim, da z avtom ni načeloma čisto nič narobe, fant je imel pač smolo, da je moral vse to zamenjati sedaj, ne pa šele pri 120000 km kot je za megija predpisano. Moj megi npr. ima 180k km, saj ima razne male bolezni, ampak jaz sem z njim več kot zadovljen. Moj serviser ima npr. kot nadomestni avto megija s 340k km, pa se to kljub samo rednim servisom vidi samo na volanu in prestavni ročici. V glavnem paniko na stran, če gre za Renaulta - jih je pač pri nas največ!

Pa brez zamere!

lp, 19-ka

19-ka
Nov uporabnik

Napisal/-a 19-ka Če mar 17, 2005 12:41 pm

Dajte no fantje, saj ni taka kriza. Poznam 1.lastnike, ki se jim je napenjalec za jermen fental pri 50000 km, saj vem, da je strošek ampak avto zato še ni za menjat (pod pogojem, da je dobro servisiran). To se lahko zgodi vsakemu (koliko turbin pri VW je že crknilo?!). Tako, da jaz mislim, da z avtom ni načeloma čisto nič narobe, fant je imel pač smolo, da je moral vse to zamenjati sedaj, ne pa šele pri 120000 km kot je za megija predpisano. Moj megi npr. ima 180k km, saj ima razne male bolezni, ampak jaz sem z njim več kot zadovljen. Moj serviser ima npr. kot nadomestni avto megija s 340k km, pa se to kljub samo rednim servisom vidi samo na volanu in prestavni ročici. V glavnem paniko na stran, če gre za Renaulta - jih je pač pri nas največ!

Pa brez zamere!

lp, 19-ka

GreGulja
Nov uporabnik

Napisal/-a GreGulja Če mar 17, 2005 9:52 pm

19-ka je napisal/-a:Dajte no fantje, saj ni taka kriza. Poznam 1.lastnike, ki se jim je napenjalec za jermen fental pri 50000 km, saj vem, da je strošek ampak avto zato še ni za menjat (pod pogojem, da je dobro servisiran). To se lahko zgodi vsakemu (koliko turbin pri VW je že crknilo?!). Tako, da jaz mislim, da z avtom ni načeloma čisto nič narobe, fant je imel pač smolo, da je moral vse to zamenjati sedaj, ne pa šele pri 120000 km kot je za megija predpisano. Moj megi npr. ima 180k km, saj ima razne male bolezni, ampak jaz sem z njim več kot zadovljen. Moj serviser ima npr. kot nadomestni avto megija s 340k km, pa se to kljub samo rednim servisom vidi samo na volanu in prestavni ročici. V glavnem paniko na stran, če gre za Renaulta - jih je pač pri nas največ!

Pa brez zamere!

lp, 19-ka

Hmmmm.............kake turbine???
Pač ti si z svojim meganom zadovoljen samo upaj da ti motor ne bo vkup pado pri 199.999,99 km želim ti vso sreco!!!

BTW: kolko čričkov mas v Meganu?

19-ka
Nov uporabnik

Napisal/-a 19-ka Pe mar 18, 2005 9:40 am

brez komentarja!!!

Uporabniški avatar
Neyo-Neyo
Uporabnik

Napisal/-a Neyo-Neyo Pe mar 18, 2005 9:46 am

jebeš uradni servis raj si avto sam rihti ;) jaz nikol ne pelem na uradni servis k so tm sami bongoti nimajo pojma o pojmu :o
....

19-ka
Nov uporabnik

Napisal/-a 19-ka Pe mar 18, 2005 10:03 am

No stvar je taka; redne servise, zavore, menjava diskov... delam sam, bolj zakomplicirane stvari mi dela "popoldanc", če pa je potrebna nabava originalnih nadomestnih delov je pa še vedno najceneje pri uradnem (material dobi toliko ceneje). Pa še to, imam uradnega serviserja, ki je kvaliteten in sem z njim (razen cene) izredno zadovoljen.

Mikson
Nov uporabnik

Napisal/-a Mikson Ne mar 20, 2005 2:25 pm

Vžigalne tuljave so šibka točka 16v motorjev in veliko jih je moralo to menjati, menda je šlo za slabega dobavitelja. Drugače pa je vsake toliko kakšen avto pač slabo narejen in takšnega se je najbolje znebiti, ker težav ne bo konec. Jaz bi prodal in menjal znamko.

Uporabniški avatar
freemind
Nov uporabnik

Kraj: Izola

Napisal/-a freemind Po mar 21, 2005 7:47 pm

mene so tudi nategnili tako da sm kupu 8 mesecev strega polota SDI, kao z 20.000 km, izkazalo se je da jih je imel 90.000km, bil od avtošolo, povrh pa še na streho zvrnjen, tega nismo opazili ker mi je to rihtal prijatu ki dela na VW, in tam so nam rekli da avto je bil redno pri njih servisiran in da je vse vredu, kar pa se je izkazalo da ocitno ni blo. Pac tko je, nism ne prvi ne zadnji, na zalost!

LP Jani
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov