Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Gasper`
Novinec

Upraskana plastika

Napisal/-a Gasper` To mar 29, 2005 9:28 pm

LP

Po plastiki na odbijacu imam en velik ris. Ki je kar sirok. Tako da se sedaj vidi belo.(oz tisto kar je pod to crno barvo ali kar koli ze to pac je :-P )

Zanima me, kako se to da odpravit?

Ce sem se nerodno izrazil lahko jutri poslikam in prilepim slikico kaj tocno sem mislil
Lp, Gašper

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin To mar 29, 2005 9:39 pm

Najboljš, da poslikaš, ker mam js tut prasko na odbijaču, pa bodo odgovori aktualni še zame. :-P
Sicer nimam tko globoke, k ti, je pa vseen.

Dele razmišljam še o tvojem vprašanju. Ti provzaprov nimaš opraskanga odbijača, ampak ukrivljenga (oz. je bilo takrat, k si ob neki poprasku, tko močno, da se je plastika ukrivila in se ob tem pokazala bela barva) oz. je bilo ukrivljanje samo začasno in se je potem vrnilo v prvotni položaj, belina pa je ostala ... mah, kompliciram. Najbolš, da slikce prlepš, pa bomo pol vidl. Če je to, kar mislm, se mi zdi, da se da popravt s segrevanjem.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` To mar 29, 2005 9:55 pm

ne ne ni blo tko. Zadel sem ob en sraub ki je gledal iz vrat in sem lepo popeljal en tak ris. doug priblizno 20cm, sirok pa tud kaksen cm. Pa je bilo belo potem sem pa z eno crno barvo pobarval pa je sedaj tista crna veliko temnejsa tako da se grdo vidi :?
Lp, Gašper

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Pe apr 01, 2005 4:28 pm

No takole nekako zgleda ta zadeva

Slika
Lp, Gašper

Uporabniški avatar
dr alessio
Novinec

Kraj: okolica kranja (zadraga)

Napisal/-a dr alessio Pe apr 01, 2005 4:56 pm

hja jez bi na tvojmu mestu dol uzel cel odbijac pa prasko lepo pokital in dal cel odbijac strihat v barv vozila (ok to je sicer moje mnenje)
Slika

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Pe apr 01, 2005 5:01 pm

a se da samo to plastiko dol uzet al cel odbijac? kaj pa ce bi najdu kje samo plastiko ugodno? al je to pa pol ze prevec $$?

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe apr 01, 2005 5:19 pm

Kokr js vem, sta ta plastika + odbijač eno. Mislm odbijač, pol je pa spodn del pobarvan, zogrn pa ne.

Js mam pa prasko zadi, na pragu prtljažnika. tko je ena praskica, zgleda, k da bi z žebljem potegnu al pa kej podobnga. Praska gre u bistvu mal v globino, milimeterček globoka al pa neki tazga. Sej sicer me ne mot tok, sam se jo pa opazi vsakič, k odpreš prtljažnik. Če eksistira kkšn enostavn način, da jo odpravm pol jo bom, drugač pa ne.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Ruff_RydeRR
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Ruff_RydeRR Pe apr 01, 2005 10:18 pm

mogoče bi pa abrazivna polir pasta pomagala
My soul almost complete ;)

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Pe apr 22, 2005 1:37 pm

NE, s polir pasto po plastiki nikarte drgnit. Ker nič ne pomaga, pa tako se zažre notri, da ostanejo beli fleki. Vsaj pri meni je bilo tako, ko sem enkrat poliral avto, pa mimogrede nehote pasto tudi po plastiki mal namazal. Pol sem jo drgnil stran s krtačko za roke in avtošamponom pa ni šlo. Beli fleki od paste so ostali.

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So apr 23, 2005 12:03 pm

Jah par let nazaj se spomnem da je sestra tud s petico pr garažnih vratih potegnila po šraufu do belga-pa sva sam parkrat po tisti praski pošpricala z MaxBrillom(al pa kerkol sprej za armaturo), pa se takerokoč praske sploh ni več vidlo-razn na otip! :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov