Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Oljni madeži pod avtom

Napisal/-a {Grega} Ne apr 03, 2005 12:56 pm

Na parkirišču sem opazil veliko oljnih madežev, pa ravno tam kjer ponavadi parkiram ... na žalost sem včeraj ugotovil, da mojemu Saab-u izteka olje.
Na šipki ga je bilo le še za vzorec, šel sem na črpalko in dotočil TXT, da bo OK do jutri.

Zanima me če so ponavadi popravila tega problema draga?
Thx.

voltage
Stalni uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a voltage Ne apr 03, 2005 12:58 pm

zj odvisno... lahko da maš karter preluknjan/počen, lahko da je dihtunga na ventilu spodaj fuč... pel avto na dvigalo al pa ga sam uzign pa poglej.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne apr 03, 2005 1:21 pm

pomoje je dihtnga karterja fuc, to je ponavad najveckrat razlog za olne kaplce, edin ce nisi km ruknu s karterjem. poglej spodi od kod tece, ce je dihtnga karterja, poglej najprej ce se niso samo zrahljal sraufi, ki drzijo karter. drgac pa menjava digtnge na parterju je cist enostavna pr vecini avtov, tko da to z lahkoto tud sam nardis.

SCHUMI
Nov uporabnik

Napisal/-a SCHUMI Ne apr 03, 2005 5:52 pm

:shock: :shock: Pomojih iskušnjah ti je prej spustil kak semering na glavni gredi sam vprasanje je na keri strani ali pri menjalniku al pa pri jermenic !!!???
Če hočeš več informacij o ceni in izvedbi popravila konectaj preko pm.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne apr 03, 2005 6:03 pm

schumi ne dramatiziri no. najprej nej pogleda s kje sploh pusca. ponavad je to karter dihtnga, ki je vec al mn potrosni material. lahk pa tud da sploh ni dihtnga ampak se je zarad vibracij kksn srauf losu.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne apr 03, 2005 6:07 pm

ko bo fant se ulegel pod avto bo videl samo olje ker veter vse razprši pa je potem od spodaj vse od olja....tko da če ne boš mogel ugotoviti,se fajn opere pa se potem opazuje kje spušča olje...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Ne apr 03, 2005 7:52 pm

šmeks je napisal/-a:ko bo fant se ulegel pod avto bo videl samo olje ker veter vse razprši pa je potem od spodaj vse od olja....tko da če ne boš mogel ugotoviti,se fajn opere pa se potem opazuje kje spušča olje...

Avto peljem jutri na servis. Po moje se bo videlo od kje kaplja, ker je lužica takoj ... kaplja non - stop.
Thx za odgovore.

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Ne apr 03, 2005 7:59 pm

verjetno je semering ali pa šrauf za izpust olja.Dihtunga na karterju ne gre samo tako.

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Ne apr 03, 2005 8:07 pm

Kolk približno ponavad košta popravilo, če je šel semering na glavni gredi oz. kolk je to komplicirano za popravit?

voltage
Stalni uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a voltage Ne apr 03, 2005 8:59 pm

odvisno kam pelješ... na uradnih servisih te menjava zračnga filtra pride 10k... brez filtra! tko da najprej povej kam ga pelješ pol oš pa zvedu priližno ceno

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne apr 03, 2005 9:28 pm

voltage je napisal/-a:odvisno kam pelješ... na uradnih servisih te menjava zračnga filtra pride 10k... brez filtra! tko da najprej povej kam ga pelješ pol oš pa zvedu priližno ceno
:roll: :bonk

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Ne apr 03, 2005 9:30 pm

Ma zanima se sam a je to poravilo v rangu pod ali nad 50k SIT.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne apr 03, 2005 9:35 pm

ti bo jutri vse jasno kaj je narobe kolk bo stroškov....po vsej verjetnosti bo pod 50k tko da se ne že prej bat....če se boš pa okol brez olja furu bo pa 50k x 2 :D

Uporabniški avatar
Navaroff
Nov uporabnik

Napisal/-a Navaroff Po apr 04, 2005 10:06 am

sam ne pozabi dolit olja. Če ti ne bo več kaplalo preveri nivo, ker ti ga je lohk že zmankal :wink:
Ole je kri avta...
Slika

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Po apr 04, 2005 4:51 pm

Peljal sem avto k mehaniku in kot kaže imam počen karter, ga bo treba zašvasati.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po apr 04, 2005 5:05 pm

{Grega} je napisal/-a:Peljal sem avto k mehaniku in kot kaže imam počen karter, ga bo treba zašvasati.

glej če imaš karter tudi že gnil,naj ti ga rajše zamenja z novim kot da ga zavari....

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Po apr 04, 2005 7:16 pm

nov karter je pa ene 50k. karter uzem dol pa ga magar k men prnes ti ga js zavarim zastonj, pol ga pa z dratpersno na flexarci zdrgnes tm kjer je morebitna rja, in zascitis z primernim premazom ki ma obstojnost do par100C.

to so vse take stvari k nc ne stanejo, in so enostavno izvedljive, nevem zakaj bi mogu recimo pol mesca delat na sihtu za tako malenkost, ce se da brez problemov in stroskov, sam z malo volje, popravt mal mn k use.

edin dihtngo ti js priporocam da das novo, ker nemore bit nevemkok draga, pa ce ze razkopljes je fajn da je nova, ker pol ves da nebo vec skrbi s tem.

Uporabniški avatar
{Grega}
Novinec

Napisal/-a {Grega} Po apr 04, 2005 8:04 pm

Voith je napisal/-a:nov karter je pa ene 50k. karter uzem dol pa ga magar k men prnes ti ga js zavarim zastonj, pol ga pa z dratpersno na flexarci zdrgnes tm kjer je morebitna rja, in zascitis z primernim premazom ki ma obstojnost do par100C.

to so vse take stvari k nc ne stanejo, in so enostavno izvedljive, nevem zakaj bi mogu recimo pol mesca delat na sihtu za tako malenkost, ce se da brez problemov in stroskov, sam z malo volje, popravt mal mn k use.

edin dihtngo ti js priporocam da das novo, ker nemore bit nevemkok draga, pa ce ze razkopljes je fajn da je nova, ker pol ves da nebo vec skrbi s tem.

Thx za ponudbo, ampak je mehanik že na delu in naj bi bil avto jutri zrihtan.

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Po apr 04, 2005 8:20 pm

zašvasaš karter pa ga z ščetko za bormašino lepo spuicaš pa z ferosanom, nato pa premažeš z premazom za parne turbine (zdrži 800 stopinj).Premažeš samo odzunaj.

Vontz
Nov uporabnik

Napisal/-a Vontz To apr 05, 2005 1:11 pm

Preglej se blok motorja, tam, ko je uha za vijak, ko pride pritrjen nosilec za motor. Vidis ga samo od spodaj, je pa blizu tistega drugega zgloba na desni pollosi.
Karter kar sam od sebe ne poci. Bil karamboliran?

Kaj imas B204 ali B234?

Lep pozdrav
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 13 gostov