Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pkucler
Novinec

Kraj: Ljubljana

Znaki slabe sklopke

Napisal/-a pkucler Po apr 04, 2005 10:33 pm

SUZUKI SWIFT 1.3 GLS
Že pred nekaj časa sem nastavil sklopko, ker je prijemal bolj na vrh. Velikokrat imam probleme s speljevanjem saj moram paziti da dam dovolj gasa če ne bi lahko crknu. Menjalnik se mi včasih iz 4 v 3 težko prestavi tako da moram ruknit(ne vedno) pri veliki hitrosti pri manjši pa se normalno prestavlja. V prihodnosto imam v mislih zamenjat sklopko-nekje imajo ponudbo za obnovo sklopke tako da težko bi reku da to pride vpuštev.Rabljena verjetno tudi ne.
Drugač sklopka še ne drsi bojim pa se da bi pri tem uničil menjalnik zaradi sklopke. DRŽI ali NEDRŽI
Kakšne probleme ste vi imeli s sklopko.

Upam da mi boste svetovali v naprej se vam zahvaljuejm

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo Po apr 04, 2005 10:54 pm

Glede sklopke ti tko povem da jo greš obnovit se ne splača. kupiš lepo novo lamelo, potisno ploščo in ležaj (ne vem če je potrebno menjat) Ni tako pretirano drago!
Menjalnik NE boš uničil zarad sklopke! če teb drsi sklopka ni prenosa na menjalnik tko da nc ne skoduje! Tako da se ne boj ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 05, 2005 1:25 am

menjalnika nebos unicu, najhujsi scenarij je da ti sklopka odpove, al zarad tega ker potisni lezaj porine v kosaro, al pa ce bi se tok znucala da bi sam se drsela.

drgac pa kar se obnove tice, odnes sklopko do sinterja, ki je edn izmed najboljsih v evropi, in dejansko ti sklopko obnovi tako da je boljsa kot original. ce se mal doplacas ti naredi sklopko iz kompozitnih materialov, in taka sklopka ima pol 5x al celo 10x daljso zivljensko dobo, oz je prakticno nesmrtna. prej ti bo slo vse drugo kot sklopka. tut nardijo ti v enem dnevu.

http://www.sinter.si/

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk To apr 05, 2005 7:05 am

koliko pa približno znaša cenovno ta obnova?
EJ6

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a VaLe To apr 05, 2005 7:06 am

Voith je napisal/-a:menjalnika nebos unicu, najhujsi scenarij je da ti sklopka odpove, al zarad tega ker potisni lezaj porine v kosaro, al pa ce bi se tok znucala da bi sam se drsela.

drgac pa kar se obnove tice, odnes sklopko do sinterja, ki je edn izmed najboljsih v evropi, in dejansko ti sklopko obnovi tako da je boljsa kot original. ce se mal doplacas ti naredi sklopko iz kompozitnih materialov, in taka sklopka ima pol 5x al celo 10x daljso zivljensko dobo, oz je prakticno nesmrtna. prej ti bo slo vse drugo kot sklopka. tut nardijo ti v enem dnevu.

http://www.sinter.si/

Kaj se Sinterja tiče... jaz sem vzel tisto kao tahudo sklopko oz so mi nardili novo lamelo. Ampak jaz sem jo očitno nekam hitro skuro, ker mi je na mobikrogu v nedeljo odpovedala :? Kaj ne prenese to na enem bogem Rs-u ? :lol:
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo To apr 05, 2005 6:37 pm

prakticno nesmrtna?
Eni znate v smeh folk spravt! A mislš da je pocen sklopka z hudimi materijali?
Drgac pa kaj ti bo ne vem kok huda sklopka k bos pa zjebu potisno ploščo in na čem si? mogoče celo na slabšem, v vsakem primeru mos mogu dol vzet menjalnik kar te pride isto delo kokr da bi se lamelo zamenju sama lamela pa ni draga!

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W Če apr 07, 2005 10:29 pm

Jaz sem menjal na moj swiftu sklopko pa me je stal vred z delom 38 jurjev! :twisted: :evil:

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Če apr 14, 2005 7:49 am

Meni je že zletela vzmet od sklopke ven, pa je vse zablokirala. Ni bilo druge rešitve kot zamenjati sklopko (bolje kot da vstavljena vzmet ponovno odleti ven).
Probleme sem imel še ko je bila zajla natrgana in se je zatikala, pa mi ni spustilo takoj sklopke. Drugače z višino sklopke nimam nikoli problemov, ker ima zajla neki mehanizem, ki uravnava višino - če jo mehanik na začetku pravilno nastavi, je vedno ista ker se prilagaja obrabi.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov