Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Cviljenje pri vožnji

Napisal/-a Mumbley Če apr 14, 2005 9:18 am

Imam POLO Volkswagen, letnik 1995 s prevoženih ~165.000 km. Že par mesecev se mi pojavlja neko nadležno cviljenje med vožnjo katerga glasnost ni konstantantna, temveč je enkrat komaj slišno, drugič pa bolj glasno in vsake toliko za nekaj časa tudi poneha. Cviljenje ima podoben zvok kot cirkularka pri rezanju in je slišno nekje do 3000 o/min, ko ga motor preglasi. Mislil sem da je kakšna smet pri zavorah, toda tudi po močnejšem zaviranju ni nič sprememb in poneha cviliti šele takrat, ko se avto komajda premika. Mehaniku sem za to povedal, pa ničesar ni slišal ko je avto preizkušal in ne ve kje iskati, pa tudi ko je avto dvignil ter pregledal ležaje ni odkril vzroka.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Če apr 14, 2005 9:09 pm

Razlika je če bolj cvili pri višjih vrtljajih ali pri višji hitrosti :?: Mogoče pa ti cvili v radijo, če je taki bolj švoh, ali pa ti je crknila diodna plošča alternatorja in ti šiba v zvočnike preko radija AC!

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Po apr 25, 2005 10:18 am

Gre za mehansko cviljenje, ki občasno poneha ko se kolesa obrnejo v eno ali drugo stran.

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Po apr 25, 2005 11:09 am

Pomoje se ti disk ploščice ne vračajo v celoti, in ti malo smoli. probej z vodo diske polit pa probej če še kaj cvili.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Po apr 25, 2005 2:18 pm

tešo je napisal/-a:Pomoje se ti disk ploščice ne vračajo v celoti, in ti malo smoli. probej z vodo diske polit pa probej če še kaj cvili.

:noro :woohoo :ue :bonk :rofl
Ce je problem z tem se res ne zaliva z vodo ampak se temu kupi primerni sprej .. drgac pa so bile bremze izlocene!

Kaka crpalka servota, morda pa kaki jermen. Da bi kaj drugega kontinuirano cvililo ze kar tezko vidim ..

Lp, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

tešo
Novinec

Napisal/-a tešo Po apr 25, 2005 6:38 pm

Nu-NRG je napisal/-a:
tešo je napisal/-a:Pomoje se ti disk ploščice ne vračajo v celoti, in ti malo smoli. probej z vodo diske polit pa probej če še kaj cvili.

:noro :woohoo :ue :bonk :rofl
Ce je problem z tem se res ne zaliva z vodo ampak se temu kupi primerni sprej .. drgac pa so bile bremze izlocene!

Kaka crpalka servota, morda pa kaki jermen. Da bi kaj drugega kontinuirano cvililo ze kar tezko vidim ..

Lp, Klemen

dej mal poenjaj te svoje smajlije ker mi gredo na kur*c. reku sem naj proba z vodo polit da vid če bo potem še kaj cvilio. itak da voda ne bo popravila njegovega problema, samo če bi slučajno začasno nehalo cvilit ko bi bli diski mokri potem je narobe nekje v zavorah!

pa kaki spray kaj bluziš ti jao. ka boš šol v trgovino pa reku dejte mi neki sprey ker se mi disk plošćice ne vračajo v celoti v prvotni položaj? :ue :har :har uf hudo

jst sem sam povedu da nej proba.
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

tešo
Novinec

Napisal/-a tešo Po apr 25, 2005 6:44 pm

@Mumbley ; daj povej če ti ko je avto v prostem teku (na mestu) tudi kaj cvili, al pa pod višjimi obrati? ... če cvili potem šele lahko bremze izločmo!
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Po apr 25, 2005 7:01 pm

Jaz sem imel isto pizdarijo in ko so razdrli bremze so ven popadale zavorne ploščice, ki so se razlepile po polovici - nevarna zadeva
Slika
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Po apr 25, 2005 7:20 pm

ej na mojem roverju je ista težava. men gre to na k..*... ko hudič pa mi tud na servisu ne znal povedat. Men pa cvili ko zavijam v levo al ko grem naravnost-nimam pojma kaj je to pa živce mi bo požrl :/:o:/

Lohk ti pa povem kako rešm težavo: woofer pa zvočnike si navijem do fula pa kr neha-človk nebi verjel :har :har :har :rofl :rofl
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov