Nasveti in napotki ter povpraševanja...

nejkica
Nov uporabnik

Menjalnik VW Golf III 1,9D

Napisal/-a nejkica To apr 19, 2005 3:38 pm

Pozdrav vsem skupaj,

Imam golfa III, l.97(december), 1.9D. Imamo ga pri hiši od leta 98. Kupili smo novega in sedaj ima cca 120 000 km.
Že od samega začetka se občasno pojavlja neka težava. Namreč, ko se temperature zunaj dvignejo na spomladanske, začne v menjalniku pri prestavljenju iz prve v drugo nekaj "škrtati". Vendar se to zgodi le enkrat do dvakrat na mesec in povsem nepredvidljivo. Občutek je tak, kot da se je vse snelo v menjalniku. Vse skupaj traja trenutek, tako, da niti ne dojameš za kaj gre.
Ker se to dogaja redko (čeprav redno), ne morem priti k serviserju, ker mu nimam kaj pokazati. Avto je namreč kot nov.
Kot rečeno se to dogajanje pozimi ustavi in spomladi zopet prične. To traja že 8 let oz 120 000km.
Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem? Kakšen nasvet?

Zelo vam bom hvaležen... :cry:

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To apr 19, 2005 4:32 pm

menjalnik razdret pa se bo vidlo :) lahko je kakšn sinhron slab,zamenjaš lahko tud olje v menjalniku sam ker praviš da se ti dogaja zelo poredko mi to ni jasn...mogoče kdaj mal premal stisneš sklopko....
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

nejkica
Nov uporabnik

Napisal/-a nejkica To apr 19, 2005 4:43 pm

Obraba bi bila, če bi se to začelo sedaj. Tako pa je ta problem prisoten že od samega za četka (0km). Avto je imel moj oče, sedaj pa ga imam jaz. Obema nagaja enako.
Če bi sklopko premalo stisnil, bi zaškrtalo med zobnikoma, tako pa je zelo čuden občutek. Kot bi zobnik udaril nekam mimo in se nato naglihal... Zelo čudno v glavnem... Vse pa se zgodi tako hitro, da ne dojameš.
Oče je že razmišljal o razdiranju, vendar je to tako: ko enkrat razdreš ni nikoli več to to. Ker se stvar ni nikoli poslabšala, sva pač pustila. Vseeno me pa grize, ker ne vem, kaj bi lahko bilo. Oba sva namreč strojnika in nama ne gre v račun... :lol:

Kaj pa vem... :?

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To apr 19, 2005 5:07 pm

Ja lj ce te res muc je opcija se ena :) Pobers ta menjalnik dol ker avto je ze relativno str torej 7leto steje tko da bos tut na odpadu dobila ksnga za notr dt. Tega pa lepo odpres in pogledas kaj je narobe. Po zelji se ga obnovi in se ga vrne nazaj gor tko da imas avto se zmeri v originalnem stanju ;) Je pa pr njih dost izi use skp to narest :P :) ;)

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm To apr 19, 2005 5:39 pm

pa pri menjavanju ne menjavaš zobnikov med sabo.Stalno se vrtijo vsi zobniki, vendar ti samo jih priklaplaš gor na gred z tako povedanimi štifti.To če škrta kdaj občasno pa je sklopka vredu, je možno da se motor preveč zaziblje in ne gre menjalnik tako natančno potegniti, ali pa da je pri menjalnem drogu v pušah kaj lufta in niso enakomerno na okroglo znucane ampak na elipso in se kako pač včasih obrne to notri tako je tisti zglob fiksen.Pozimi je to vse bolj trdo in gre bolj enakomerno prestavljati.Upam da veš kaj sem mislil povedati.

nejkica
Nov uporabnik

Napisal/-a nejkica To apr 19, 2005 6:11 pm

Ja, hvala...
Ampak zanimivo je to, da se je to dogajalo že na začetku (pred obrabo). Verjetno gre potem pač za manjšo napako... morda pri montaži novega motorja ali podobno...
Kaj pa mi je narediti? Ali je to morda le manjša stvar, ki nima posebnega pomena, ali je to bolje čim prej popravit?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To apr 19, 2005 6:14 pm

torej če se ti to dogaja že 8 let oz. 120k pa še vse štima,potem po vsej verjetnosti je strah odveč....drugač daj pa malce radio bolj na glas pa še slišala ne boš:)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov