Nasveti in napotki ter povpraševanja...

pele
Novinec

Električni servo volan?

Napisal/-a pele To apr 19, 2005 9:52 pm

Ali mogoče kdo ve točno kako deluje el. servo volan? Večkrat se je prižgala rumena kontrolna lučka za napako.Peljal sem avto na servis (takrat je kot zanalašč bilo vse OK),priključili so avto na računalnik in pokazalo je napaka na senzorju za nadzor servo volana.Naredili niso nič, ker je pač kontrolna lučka takrat normalno delovala. Vprašal sem čemu služi senzor za nadzor servo volana, pa so odgovorili: ne vem moram v knjigo pogledat.Kaj je za narediti?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To apr 19, 2005 11:01 pm

to je kriza ja :>

te novi avti so prevec zakomplicirani, in dostkrat jim se na uradnem servisu kr ni jasn kva je kj in kva je treba narest. zanc sm biu na volvo servisu pa sm sprasvou zakaj so eni releji, pa so sam gledal tko k ce bi kr komu pokazu, povedal niso pa nc oprijemljivga. kr neki. pa prvic sm vidu v avtu filter za zrak za hlajenje racunalnikov :shock: svasta ej

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Re: Električni servo volan?

Napisal/-a RedBull™ Sr apr 20, 2005 6:46 am

pele je napisal/-a:Ali mogoče kdo ve točno kako deluje el. servo volan? Večkrat se je prižgala rumena kontrolna lučka za napako.Peljal sem avto na servis (takrat je kot zanalašč bilo vse OK),priključili so avto na računalnik in pokazalo je napaka na senzorju za nadzor servo volana.Naredili niso nič, ker je pač kontrolna lučka takrat normalno delovala. Vprašal sem čemu služi senzor za nadzor servo volana, pa so odgovorili: ne vem moram v knjigo pogledat.Kaj je za narediti?

po vsej verjetnosti pri puntotu....standart pač pri njih :D lahko prišparaš okol 35k pa bo boljš.... :)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Primoz_86
Stalni uporabnik

Napisal/-a Primoz_86 Če apr 21, 2005 12:35 pm

Mislim, da vozi fabijo

Uporabniški avatar
DrinY
Novinec

Kraj: Dravograd

Napisal/-a DrinY Sr feb 09, 2011 8:53 pm

Vidim da je ful stara tema ampak jo bom malo obudiv.
v neki drugi temi uporabnica foruma piše da ma na polotu probleme s servotom, pa so ji rekli da je kriv altenator. Torej ma tut VAG grupa el servo?
Zej bi mev pa par vprašanj:
Kiri avti vse imajo el servo? Kako deluje? Na bovhi nekdo prodaja črpalko za vw pa ima el priklope, torej je razlika sam ta da ostale žene jermen tega pa elektrika?
A ima fiat isto narejeno? A je city mode narejen tako da ti sam počasneje oz. hitreje vrti črpalko?
Vesel bom še vsakršnega mnenja oz izkušnje :-P
Kar je čvavek naredo, vahko čvavek popraji!

postmen
Nov uporabnik

Napisal/-a postmen So feb 12, 2011 6:06 pm

Ja na moji fabiji l.2001 se mi je isto prižigala lučka za volanin ta je tudi nehal delati!Okvara senzorja zasuka volana-mehanik je rekel da jih je že menjal malo moje,tudi na polotih.... Cena pa je bla neki čez 100 eur.So pa to take vilčke ki gredo na volanski drog . neki elektronike je gor pa kablček in konektor.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So feb 12, 2011 6:23 pm

Nekateri avti imajo el. servo, ker motorček direktno pomaga gnati volan (VAG in FIAT), nekateri pa imajo el. hidravlični servo (motorček poganja hidravlično pumpo, ta pa napaja servo letev. Hitrost oz. moč tistega motorčka je seveda variabilna glede na hitrost, vsaj tako ima Citroen, pa nekateri Pežoji, ter če se ne motim tudi Renault).

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So feb 12, 2011 8:54 pm

Samo pri Fiatu nebi smel biti problem ker ga ročno vklapljaš/izklapljaš, drugo pa je pri vag grupi
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov