Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
silikon
Nov uporabnik

Golf 4 stranski airbag, problem

Napisal/-a silikon Če apr 21, 2005 2:03 pm

Problem sledeč:
Med vožnjo se mi na boardompu naenkrat pokaže AIRBAG FEHLER. Naslednji dan zapeljem avto k kolegu mehaniku na VAG COM ki izpiše sledečo napako:
1 Fehler gefunden:
01218 - Zuender Seitenairbag hinten:Fahrerseite (N201)
32-10 - Widerstandswert Zu Gross - Intermittent

Napako pobrišema in je 1 dan ok.
Naslednji dan pa se spet zagori lučka za airbag in enaka napaka in se je ne da več pobrisati z VAG COM!

Moram pa omeniti da sem pred letom in pol menjeval avto in sem sedeže iz prejšnjega avta dal zmontirat v trenutnega. Pri tem smo morali zamenjati tudi konektor za airbage pod sedežem, ker niso bili enaki.
Konektorje sem preveril in ponovno polotal 3 žičke, tako da vzrok - hladni spoj sedaj odpade.

Slišal sem tudi za opcijo da bi odklopil airbag ter nalotal upor z pravo vrednostjo in bi mogoče s tem "prevaral" računalnik. Airbag bi seveda nato trajno odklopil (namesto airbaga bi rač videl upor, če nebi bilo fruge rešiteve

Prosim še za kak konstruktiven predlog.

peters
Stalni uporabnik

Kraj: PTUJ

Napisal/-a peters Pe apr 22, 2005 9:33 am

Tisto z upori dejansko deluje. Enostavno izmeriš koliko ohmov ma airbag in takšen upor daš na konektor.
Vendar se te rešitve uporabljajo tam, kje ni airbaga ali zategovalca. Pri tebi bi bilo to rahlo nesmiselno. Sicer so skoraj gotovo bile napake pri konektorjih, vendar zdaj ne vidim razloga, da se napak ne bi dalo izbrisati, če je vse OK.

Uporabniški avatar
silikon
Nov uporabnik

Napisal/-a silikon Če maj 05, 2005 8:02 am

Problem je res bil v konektrju ki se je malo razmigal in ni bilo kontakta z airbagom. Sedaj je še dodatno pritrjen z plastično vezico in dela BP.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov