Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

tesnilo pokrova ventilov

Napisal/-a kaWsk Pe apr 22, 2005 8:01 am

sedaj sem pred velikim servisom pa mi mankajo samo še tesnila in me zanima kje bi lahko dobil tesnilo pokrova motorja. Na mazda servisu stane 7k, kar niti ne vem ali je veliko ali malo. Sem klical v euroton, motomat in adriamerkur pa nikjer nimajo. Se gre pa za avto mazda mx3 1.6i 16v dohc 79kw

če mogoče kdo pozna kako štacuno k je dost založena stem- na plan z besedo
EJ6

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Napisal/-a HyundaiGTI Pe apr 22, 2005 9:47 am

Avtostil... ena štacuna je v BTC-ju. Drugač pa v skrajni sili kr silikon uporab (toplotno odporen) če ne boš dobu dihtnge
Ej štef pazi s kom dirkaš !!!

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. Pe apr 22, 2005 1:23 pm

7k je drago. Da ti nebi na misel prišlo s silikonom pacat. Enkrat sm jest dobu tak avto :evil:

Gamma center v BTCju ma zihr - so dobro založeni z deli za japonce

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe apr 22, 2005 5:47 pm

težko boš za svoj avto kje našel,razen na originalnem servisu...verjemi.....vsekakor pa poročaj če si imel srečo ter dobil kje kaj cenejšega.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Pe apr 22, 2005 6:27 pm

klical v avtostil kjer majo garnituro tesnil za 22k. zdej spet ne vem, al je to uredu cena ali ne, ker ne vem koliko stanejo tesnila za druga vozila

da bi z silikonom mazal, mi ne pride na kraj pameti, vseeno pa hvala za nasvet ;)
EJ6

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Pe apr 22, 2005 8:25 pm

JA zdj ce je garnitura 22k in tesnil od glave 7k se ti pomoje bl splaca kupt garnituro pa medtem ko menjas na glavi zamenjas se ksnga pa si res zihr :) Drgac pa ce si iz lj se lahko zapeljes po litijski do stacune ist al isp ta ma tut dost stvari pocen :) ce je meu za mojga puglna dele bo tut meu za tvojga ;)

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG Pe apr 22, 2005 11:21 pm

Ce je dihtunga cela, vcasih pomaga ze ce jo samo spucas pa pac zadevo se enkrat gor das .. videno .. in pri svojem bom naredil enako .. ;)

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Napisal/-a kaWsk Sr maj 25, 2005 7:40 am

včeraj sem kupil kar garnituro tesnil za zgornji del motorja (za ventile, glavo, kolektor, tefloni) (22k v ist-u) in me zanima ali naj preventivno zamenjam vsa ta tesnila, ali je bolše pustit tako kot je in menjam sam tesnilo ventilov?

je bolše pustit orginal tesnilo, če ni nič narobe oz še zmeri tesni?
EJ6

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr maj 25, 2005 8:20 am

Kolikor je meni znano, vsako tesnilo, ko ga nekrat odpustiš, slabše tesni. Na pokrovu ventilov pa imajo nekateri avti (vsaj moj R Megane l.97 je imel) kovinsko tesnilo, ki je izključno samo za enkratno uporabo. Ko ga stisne se zvije kot je treba in ko enkrat odpustiš, ostane zvito, zato drugič ne tesni več in ga je treba zamenjat. Isto kot bakreno podložko na karterju pri vijaku za izpust olja. Če si že kupil garnituro tesnil si jo pač spravi. Zamenjaj le tisto kar je treba. Ostalo pa pusti. Če dihta - dihta.

Uporabniški avatar
torstorm
Uporabnik

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a torstorm Sr maj 25, 2005 10:41 am

točno tako, če dihta ne menjavaj.Pa gori pri pokrovu ventilov ni neke panike če tako dobro ne dihta, malo maš pač mastno okrog.Pa če je vredu, ga samo dobro spucaj z bencinom, pa mora dihtati.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov