Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Okvare na vozilih in zanesljivost

Napisal/-a Mumbley To apr 26, 2005 9:46 am

Zanima me kateri avtomobilski proizvajalec je najbolj zanesljiv. Poizkusite napisati kar ste popravljali ali zamenjali na vašem jeklenem konjičku.
Polo VOLKSWAGEN 1.3 letnik 1995, prevoženih ~165.000 km
- ~50.000 km zamenjava počene plastike pri prestavni ročici, ki onemogoča prestavljanje v vzvratno vožnjo brez da bi ročico menjalnika potisnili navzdol
- ~90.000 km zamenjava sklopke zaradi tega ker je odletela vzmet ven in jo je zablokirala (potrebna je bila avtovleka)
- ~100.000 km zamenjava jeklene pletenice(zajle) od sklopke
- ~100.000 km zamenjava ležaja na zadnjem kolesu
- ~110.000 km zamenjava počenega vijaka od izpušne cevi na motorju
- ~120.000 km zamenjava okovja žarnice pri registrski tablici zaradi oksidacije
- ~130.000 km zamenjava zadnjega izpušnega lonca
- ~130.000 km zamenjava jeklene pletenice od ročne zavore
- ~145.000 km zamenjava čitalne tuljave na kontaktni ključavnici (vsa sreča da je bilo možno menjati le tuljavo brez kontaktne ključavnice)
- ~150.000 km zamenjava počenega nosilca od blažilca pri prestavljanju ter dolivanje olja v menjalniku
- ~150.000 km zamenjava vodne črpalke pri hladilnem sistemu in menjava zobatega jermena
- ~165.000 km nastavitev optike
- po 4 letih je bilo potrebno zamenjati trobljo ker več ni delala
- po 5 letih so se pričele pojavljati razpoke na plastiki armature na sredinski konzoli, polomila se je plastika na nosilcih sredinskih rež obeh zračnikov, zračnika na desni strani, plastika okrog spodnjega dela sedeža na mestu kjer je bila pritrjena z vijakom ter plastika med armaturno ploščo in volanskim obročem, ki se premika pri nastavitvi višine volana.
- po 7 letih je rob na desnem ogledalu pričel oksidirati
- po 10 letih je pričelo nekaj cviliti pri vožnji, vendar avtomehanik ni našel ničesar ob pregledu ležajev
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Renault Clio letnik 1988, prevoženih ~150.000 km
Redni servisi in zamenjava zadnjega izpušnega lonca kar se tiče motorja.
Po 9 letih je prenehal delati motor za zadnji brisalec, (nov originalen je bil 40 kSIT) pa smo ga razstavili in ko smo ga ponovno sestavili je ponovno pričel delati.
Po 10 letih smo zamenjali žarnice na armaturni plošči ter levo ročico zaradi tega ker stikala od luči niso delala.
Zadnjič spremenil Mumbley, dne To apr 26, 2005 1:16 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
Puskin
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Puskin To apr 26, 2005 10:34 am

Mazda 323f 1.5i letnik 96

Redni servisi (olje+filter), jermeni, disk ploščice...
Do sedaj prevozenih 160000km in brez težav :twisted:

LP, Puskin

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix To apr 26, 2005 10:53 am

Odlična tema :jao:
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

TiLeNkO
Novinec

Kraj: zASAvJe - Lj.

Re: Okvare na vozilih in zanesljivost

Napisal/-a TiLeNkO To apr 26, 2005 10:58 am

Mumbley je napisal/-a:Zanima me kateri avtomobilski proizvajalec je najbolj zanesljiv. Poizkusite napisati kar ste popravljali ali zamenjali na vašem jeklenem konjičku.
- ~50.000 zamenjava počene plastike pri prestavni ročici, ki onemogoča prestavljanje v vzvratno vožnjo brez da bi ročico menjalnika potisnili navzdol
- ~90.000 zamenjava sklopke zaradi tega ker je odletela vzmet ven in jo je zablokirala (potrebna je bila avtovleka)
- ~100.000 zamenjava jeklene pletenice(zajle) od sklopke
- ~100.000 zamenjava ležaja na zadnjem kolesu
- ~100.000 zamenjava zadnjega izpušnega lonca
- ~110.000 zamenjava počenega vijaka od izpušne cevi na motorju
- ~120.000 zamenjava okovja žarnice pri registrski tablici zaradi oksidacije
- ~130.000 zamenjava zadnjega izpušnega lonca
- ~130.000 zamenjava jeklene pletenice od ročne zavore
- ~145.000 zamenjava čitalne tuljave na kontaktni ključavnici (vsa sreča da je bilo možno menjati le tuljavo brez kontaktne ključavnice)
- ~150.000 zamenjava počenega nosilca od blažilca pri prestavljanju ter dolivanje olja v menjalniku
- ~150.000 zamenjava vodne črpalke pri hladilnem sistemu in menjava zobatega jermena
- ~165.000 nastavitev optike
- po 5 letih so se pričele pojavljati razpoke na plastiki armature na sredinski konzoli, polomila se je plastika na nosilcih sredinskih rež obeh zračnikov, zračnika na desni strani, plastika okrog spodnjega dela sedeža na mestu kjer je bila pritrjena z vijakom ter plastika med armaturno ploščo in volanskim obročem, ki se premika pri nastavitvi višine volana.
- po 10 letih je pričelo nekaj cviliti pri vožnji, vendar avtomehanik ni našel ničesar ob pregledu ležajev

sam tole so pa čist spretiravane cene vsaj men se tko zdi
Slika

Uporabniški avatar
Pirček
Novinec

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Pirček To apr 26, 2005 11:02 am

sej to niso cene, ampak kilometri......

drgač pa, ja asterix, kakšna tema............. :bonk :noro :jao:
Beam me up, Scottie!!
Slika
Slika
Zvestoba do roba!!

Janez Blond
Novinec

Re: Okvare na vozilih in zanesljivost

Napisal/-a Janez Blond To apr 26, 2005 11:07 am

TiLeNkO je napisal/-a:
Mumbley je napisal/-a:Zanima me kateri avtomobilski proizvajalec je najbolj zanesljiv. Poizkusite napisati kar ste popravljali ali zamenjali na vašem jeklenem konjičku.
- ~50.000 zamenjava počene plastike pri prestavni ročici, ki onemogoča prestavljanje v vzvratno vožnjo brez da bi ročico menjalnika potisnili navzdol
- ~90.000 zamenjava sklopke zaradi tega ker je odletela vzmet ven in jo je zablokirala (potrebna je bila avtovleka)
- ~100.000 zamenjava jeklene pletenice(zajle) od sklopke
- ~100.000 zamenjava ležaja na zadnjem kolesu
- ~100.000 zamenjava zadnjega izpušnega lonca
- ~110.000 zamenjava počenega vijaka od izpušne cevi na motorju
- ~120.000 zamenjava okovja žarnice pri registrski tablici zaradi oksidacije
- ~130.000 zamenjava zadnjega izpušnega lonca
- ~130.000 zamenjava jeklene pletenice od ročne zavore
- ~145.000 zamenjava čitalne tuljave na kontaktni ključavnici (vsa sreča da je bilo možno menjati le tuljavo brez kontaktne ključavnice)
- ~150.000 zamenjava počenega nosilca od blažilca pri prestavljanju ter dolivanje olja v menjalniku
- ~150.000 zamenjava vodne črpalke pri hladilnem sistemu in menjava zobatega jermena
- ~165.000 nastavitev optike

sam tole so pa čist spretiravane cene vsaj men se tko zdi

Volkswagen ni bil nikol pocen...

Golf IV (1.9 TDI)
2x padla šipa dol (trivratni)
menjane sprednje in zadnje ploščice pri 60 000....predvsem zarad načina vožnje
menjane zadnje gumice pri podvozju (neki takega se ne morm spomnt) cca 14000 SIT
pri dveh mesecih starmu je kluka na vratih crklna (elektronka)
pr 50 000 menjanje merlica pretoka zraka (klasično pr dizlih)

avto ma trenutno 90 000 kilometrov sam sem opravil zadnji servis menjave filtrov in olja na 100 pa bom menju še jermen, no ampak ne sam.....me pa malo skrbi olje okoli menjalnika, mislm da je šla kkšna dihtnga....

a menjava gum pr 60 000 tud kej šteje...no pol je pa praktično vse.....a ja razen gumice na spodnjem delu vrat ki so jo pa na servisu uničli ko so narobe vrata nazaj sestavljali....

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To apr 26, 2005 11:24 am

Moj avto je pa najbljši pa ni še nč crknl... :roll: :roll: :roll: :roll:
Slika

TiLeNkO
Novinec

Kraj: zASAvJe - Lj.

Napisal/-a TiLeNkO To apr 26, 2005 11:27 am

a to ta hors ko ga maš na sliki pri tem verjamem da še ni nič crknil :lol:
Slika

Janez Blond
Novinec

Napisal/-a Janez Blond To apr 26, 2005 11:30 am

HORSE je napisal/-a:Moj avto je pa najbljši pa ni še nč crknl... :roll: :roll: :roll: :roll:

ja sam igrače ne štejejo

Uporabniški avatar
HORSE
Poznavalec foruma

Kraj: Promised Land

Napisal/-a HORSE To apr 26, 2005 12:02 pm

S tem postom sm hotu povedat, da fanatični pripadniki "svoje" znamke nikakor ne bojo mogl objektivno govort o težavah s svojim avtomobilom...

Jst naprimer sem 100% VW fan, pa bi svoj prejšnji avto (Tipo) ful spluval (nekateri dobro poznajo moje prigode z njim), sedajšnjega Polo-ta pa ne (zaenkrat, tok tok tok, res še nisem imel kakšnih posebnih težav)... Kakšen Fiatovec pa bi verjetno pri enakem dogajanju ful skritiziral mojga Polo-ta, prav tako mojga Tipo-ta pa ful pohvalil...

Take teme so ful brezvezne...
Slika

kixs
Stalni uporabnik

Napisal/-a kixs To apr 26, 2005 12:51 pm

----------------------
Citroen AX L1993 ( maj.2003 - ??? )
----------------------

Junija bo 2 leti od kar imam ta avtocek :) Kupil s 103.000km , zdaj jih ma 158.000km in do danes ni bilo nekih groznih stvari.

- standardni servis na cca 15.000km (olje + filtri)
- menjal zavorni cilinder (7K sit)
- zamenjana je bila se zadnja desna zarnica :lol:
- menjan lonec izpuha (je spuscal in ni sel cez tehnicnega - kao katalizator hin??? ) (7K sit)
- dvakrat so bile menjane svecke (ko sem kupil avto in po 30kkm)
- prejsni teden sem opazil, da mi kaplja olje pod motorjem, tko da bom tole v soboto dal uredit - itaq pa je ze cas za redni servis olje+filtri...

Ima sicer problem z daljinsko centralno, ampak sem se ze navadil... morda pa tudi to enkrat postimam (strosek prav gotovo ne bi bil vec kot 5K sit :-P )

Serviser je pa en popoldanec in sem zelo zadovoljen z njim! Poceni in dobro postima!

----------------------------------------
Alfa Romeo 33 1.7IE L1993 (RiP) ( feb.2002 - apr.2003)
----------------------------------------

Avto sem kupil s 107.000km. Imel sem ga leto in 3 mesece, koncal je na odpadu :x Pri tem avtu sem ze na zacetku naredil OGROMNO napako, da ga nisem dal poservisirat - zadnje zavore so bile cist v k.rcu. Pravzaprav sem ga peljal na servis, ampak ker nisem mogel placat z BA kartico, mi ni hotel popravit. Tako sem cez vikend v snegu zletel s ceste in razbil sprednji del (odbijac in klimo).

Ko je popravil zadnje zavore, so bile paktne cisto zdrobljene :shock: - strosek 45K SIT. Potem je bilo nekaj casa vse ok... po cca 4 mesecih masina crkne :twisted: Dam popravit - 110K SIT. Sem ze rekel, zdaj pa res nima kaj vec crknit, ane :roll: Pa me zacne neki centralna zajebavat - sem moral celo 2x vdret v svoj avto, ker se je zaklenila ob vzganem avtomobilu :roll:

Nekje pozimi mi je crknilo ogrevanje... strosek 11K SIT.

Sej nekje imam vse tocno zapisano glede stroskov... avto sem imel dobro leto in v tem letu sem dal zanj (nakup+bencin+servisi) cca 1.2M SIT.

Zivljenska pot alfe se je koncala konec marca 2003, ko mi je mashina zaribala in bi bil strosek popravila nekje 200K SIT.

Seveda nosim odgovornost za dolocene moje napake... najvecja je bila izbira POOBLASCENEGA ALFA ROMEO SERVISA NORD!!! Ne vem zakaj sem bil tak b**** in vozil njemu popravljat, ko je samo kasiral velike $$$... na koncu pa se zariba mashina, ko je bila pred nekaj meseci odprta in je takrat rekel, da bo to peljalo se pa se :roll:

Ne vem zakaj nisem sel ze z alfo k zdajsnem serviserju :?: :?:

Potem so bili se problemi s sinhroni in je skrtal, ce si prehitro saltal navzdol (3-2, 2-1).

Je bila pa vseeno zelo dober avto in zelo dobro potegnila 8) ... zdaj je ne bi imel tudi zaradi pozresnosti... ob relativno umirjeni voznji cca 9L / 100km. Navozil sem cca 40kkm.

------------------------
Yugo Koral 60 L1990 (RiP) (okt.1999-feb.2002)
------------------------

Kaj naj recem, avtocek ni bil problematicen, razen seveda na koncu, ko sem zacel delat malo daljse ture...

Servisiran pri popoldancu, ki je bil specializiran za take avtocke :P Bilo je nekaj rednih servisov, menjan izpuh, menjava fergazerja... ampak vse to je bilo za drobiz... Navozil sem nekje 35kkm. Imel sem celo zanimivo nesreco, ko sem pristal na strehi :shock: :lol: A hvala bogu mi ni bilo nic in avto je tud peljal. Celo policijska patrulja mi ga je pomagala nazaj spravit :)

Potem sem ga malo poravnal, pokital in pobarval in je spet pelal naprej :P No, koncal je pri tem avtomehaniku za dele in dal je cel tank bencina za Alfo (8K SIT).

---------
Konec koncev je najmanj tezav ravno z AXom... in bo ocitno se nekaj casa moral peljat! Denarja ni toliko, da bi ga lahko zapravljal za premicnine... :-P

LP

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC To apr 26, 2005 1:03 pm

Peugeot 406 1.8 16V

90.000km sklopka 45k
90.000km motorček za loputo za zračnike ven dal, drgač tumač stane cca 50k

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley To apr 26, 2005 1:06 pm

Asterix je napisal/-a:Odlična tema :jao:

Potem pa daj kakšen dober prispevek k njej če želiš.
Po mojem je bolj realno to kar ljudje povejo na forumu kot pa statistike, ki jih prebereš v časopisu - če ti avtomobilski proizvajalec nudi pomoč na cesti zagotovo tega ne bo vnesel v statistiko zanesljivosti njegovih avtomobilov.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To apr 26, 2005 2:07 pm

Sam res brezvezna tema.... Vam povem zakaj?
No mogoč boste sami zgruntali...

Prvo sem mel jugiča katerga sem kupil od soseda pri starosti 10tih let....
Do takrat menjaval samo roke in končnike.....

Pri 170kkm sem jaz menju oba ležaja diske,ploščice ( že tretjič) in pakne...
Pri 180kkm sem menju motor ( od 55ke)

Pol sem ga zlomu....
No pol pa fora te teme..
RENAULT 5 campus....
Prevoženih 130kkm..... amortizerji fuč....
prevoženih 140kkm.... šla sklopka u maloro
prevoženih 160kkm.... razfukal motor na AC....
prevoženih 180kkm..... odpovedal menjalnik...
no potem pa glavnina..
kupil RENAULT 5 dizla..... menjal sem do zdej sam jermene in redne servise... ter zavore...
prevoženih ma pa prek 400kkm..... pa poznam prvega lastnika pa ni menjal čist nč edin sklopko.
Torej ni vse od znamke vozila...... dost in to zelo dost je od sreče pri novem avtu....
Delam u fabriki kjer delamo traktorje ( od začetka do konca) točnost u menjalniku more bit 0.001mm...... ampak se zgodi da ma kak komad ( zobnik ali os ali kaj podobnega... u glavnem vitalni del... ) odstopanje tudi do pol milimetra.... pa se ga tudi uporabi..... traktor zalaufa..... menjalnik lepo laufa.... sam kak dolgo? to nas ne skrbi več.... mi smo sam tovarna...
Povedat hočem to da u avtomobilski industriji ni nič drugače..... ma kdo slab dan.... kaka mašina ne gre kot bi mogla.... rezkar ni nabrušen....
Pač napake ki jih lahk ma novi AUDI ali pa 13 let stara petka..... ( primerjava med mojo petko in fotrovim novim avdijem.... ) oba sta mela hin roke.... s to rzliko da je petka bla stara 13 let AUDI pa nov s tovarne....

Torej brezvezna tema:)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To apr 26, 2005 2:25 pm

borut007 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Sam res brezvezna tema.... Vam povem zakaj?
No mogoč boste sami zgruntali...

Bom jaz povedal, zakaj je brezvezna tema ...

Argument za odpiranje teme je bil "neverjamemo raznim statistikam", sedaj pa hočete, da vsak napiše svoje okvare (neodvisno na starost avta, prevožene kilometre) in iz bi se potem naj naredil nek pameten sklep oz. a.com statistika. :bonk

Isto, kot če bi jaz rekel, da ne verjamem statistikam, da je povprečna slovenska letna plača 3.210.852sit in bi zato šel po vasi in zbiral podatke o plačah vaščanov, da bi pa potem dobil realno povprečno letno slovensko plačo. :cry

you get the point ;)

nikoli ne boš izvedel realno tlele na forumu.
Slika

Uporabniški avatar
bvogri
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

volvo

Napisal/-a bvogri To apr 26, 2005 2:31 pm

Volvo 850 l.96 kupljen pred 4-imi leti

100.000- 170.000Redni servisi +
120.000- Menjani kabli za svečke k je enga precvrl (okol 20.000 SiT)
130.000- pr nizkih obratih je torkiru motor... Na servisu Lekše pa nč odkril
150.000- Skoz slabš je postajal tko da smo ga po 1 letu k niso tam nč odkril pelal na Interclass pa so pogruntal da je šla razdelilna kapa (nevem točno 20.000- 30.000 sit)
160.000- Pred kartkim je začela občasno goret lučka za ABS pa tud v resnici pol crkne sam crkne pa se pržge nazaj tko da bo serviser pr naslednm servisu pogledu mal.

Sam elektonika v glavnem, drgač je ap sklopka še prva ap ma 170.000 pa tud izpušni sistem in vse ostalo kar ni zajeto v servisih. Čeparv sklopka ne dela glih kt nova. Neki zvoki so občasno
Volvo 850 power

suzukinm
Nov uporabnik

Napisal/-a suzukinm Če apr 28, 2005 10:14 am

Swift gti!

do 200.000 NIČ, razen zavorne obloge in kaka žarnica + 10.000 olje, filter in 40.000 svečke,

250.000 diski, sklopka,mašete,

320.000-vodna pumpa in žice za svečke.

To je vse kar je šlo!

pkucler
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a pkucler Če apr 28, 2005 10:09 pm

suzukinm je napisal/-a:Swift gti!

do 200.000 NIČ, razen zavorne obloge in kaka žarnica + 10.000 olje, filter in 40.000 svečke,

250.000 diski, sklopka,mašete,

320.000-vodna pumpa in žice za svečke.

To je vse kar je šlo!

A ti imaš swifta gti in ima že toliko kilometrov je to res, ker jaz ga imam tud ampak ma 130000 km.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov