Nasveti in napotki ter povpraševanja...

mugen
Novinec

tomos colibri masina problem

Napisal/-a mugen Sr maj 11, 2005 8:44 pm

jz mam zdj en problem k ga resujem ze lep cas(2 dni). ko je masina mrzla vse laufa lepo. nedolgo nazaj sem dal gor auspuh en sportn homemade. sedaj ko se po 1 km masina segreje motor zamori ter nikamor ne vlece. pogledal sem pri filtru kako je z dovodom zraka in sem ugotovil eno zanimivo zadevo...ko filzer zrak vlece neovirano skozi luknjo ga ob polnem gasu zamori. ce pa to luknjo malo pomanjsam motor laufa bolje in tudi ne zamori ga. vlece pa se vedno slabo.....
ce kdo ve kaj naj naredim in kako naj mi prosim pove kermi gre ze rahlo na k****.

hvala
dolinar a.k.a. mugen
Slika

Uporabniški avatar
frcac
Nov uporabnik

Kraj: Godovič

Re: tomos colibri masina problem

Napisal/-a frcac Sr maj 11, 2005 8:46 pm

"Športn" auspuh dol pa bo. Al pa eno u'redu aftermarket pipco gor pa si zmagal. Očitno si homemade izpuh narobe naredil oziroma čisto nič poračunal. Akrapovič že ve zakaj gredo njegovi toliko v promet...

Lp, Sašo
VW Golf II GTi pocket rocket

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Sr maj 11, 2005 8:49 pm

lahk da je cilinder pregret, če ne pa
http://mopedforum.4.forumer.com/
tle vprašaj

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr maj 11, 2005 9:01 pm

V neki reviji sem bral, da ce je avspuh prevec "odprt", se lahko zgodi, da motor vlece not prevec zraka(premalo bencina), nastane revna zmes in zato se motor pregreva. Poleg verjetne izgube pri moci.
Nekje na netu sem videl animacije, kako dela 2t motor. In je blo zanimivo videt, da pri polnjenju cilindra del sesanih plinov gre v avspuh, pol pa zaradi potovanja zvoka po avspuhu se vrnejo v cilinder in v cilindru nastane zmes > 1 bar; dodatno polnjenje kot pri kompresorjih. Najbrz to velja samo za navite motorje.

howstuffworks
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen Sr maj 11, 2005 9:52 pm

ej hvala vm za vse tole...lenivec tole dizo bom jz kr ubodu pa sj sm tud ze probu brez filtra(kr direkt na frgazar) pa ene zabe cez sam se ni obnesl......glede auspuha je pa ze bil na colibriju pa je delal super tko d auspuh je ok......mam pa tud a5 masino dellorto frgazar...bomo ze kj ustvarl....ne k s tem auspuhom sm zdj glavni na vasi k leti k sneta skira(na stevcu kaze prbl 80.............sm pa dons vilce zasvasu k mi je 1 pocla tko d bo.....hvala za kj vec info se pa priporocam!
Slika

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Sr maj 11, 2005 9:53 pm

jst ti bom pa tkole povedu. kle ni nobene fore z auspuhom pa z ribanjem pa tko naprej fora je v filtru če maš kkšno najlonko od mtke al pa od punce jo lepo na debelo zloži pa gor pritrdi pol bi pa mogl bit to to drgač ti pa priporočam da daš dol cilindr pa frgazar pa mal pogledaš če je slučajno diza zamašena lehko ti pa pr glavi ne dihta dobr če si slučajn jo ke nižu pa slap naredu!

LP Renault lover!!!

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen Sr maj 11, 2005 10:20 pm

dihta ze...nism se nc nizu ane sam mam pa namen...dihta pa orng tle ni panike....dizo bom mal spucu pa razmislam tud d bi mal kanale posiru ceprov ne vem skuterje bom pol ze dol pocu pa ne bo vec fore pol:)
Slika

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če maj 12, 2005 1:24 am

Tole se mi nekak sliš kot premal bencina... dej večjo dizo not. Na moji apnki sem mel jaz fi 16mm luknjo u fergija pa 75 dizo.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če maj 12, 2005 3:42 am

dizo dej vecjo, pa ce bos daju zabe gor, preklet paz da ti jih not ne potegne. sosedu jih je :lol: je pol v 2 urah razkopu btjevo masino vn pobrau zabe pa spet sestavu nazaj :D may he rest in peace :? :cry:

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen Če maj 12, 2005 5:30 am

pol bom dizo dal vecjo pol bomo pa vidl.....hvala vm
Slika

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Če maj 12, 2005 9:26 am

Lahko da je tudi od saj zamašen avspuh. Spucaj ga................

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Če maj 12, 2005 9:50 am

kot so že rekl,lohk da je diza,kolegu je pa isto delal,ker mu je že prej parkrat toplotno ribnu,in ko se je mašinca ogrela ni blo nč od nč.
al pa...............zapel u grabn.....joke ;)

LP

mugen
Novinec

Napisal/-a mugen Če maj 12, 2005 7:19 pm

auspuh bomo zrihtal...mal benza pa pok!!!!!!
pomoje je kr tale diza tle kljucni problem(upam) in d bomo to uspesno resil..
drgac pa k bo avto bom pomojesam enmu mulcu senku k mam pocas ze pun falus tegale!
Slika

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če maj 12, 2005 11:42 pm

iglo v fergazerju dvign
;)
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren Pe maj 13, 2005 7:42 am

Sem mel skor identičen problem na scooterju. Fuknu dol auspuh, odprl, očistu saje, zvaril nazaj fuknu gor, vozu se eno sezono dokler ni ležaja na olnici razfukalo in čist sfukalo celinder pa bat. No odpavu to, zdej pa spet gre :D
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov