Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Cordoba97
Nov uporabnik

Olje ARAL za Seat-a

Napisal/-a Cordoba97 Sr apr 02, 2003 8:30 am

Mi lahko kdo prosim svetuje kje se da kupiti olje Aral za Seat Cordobo-bencinski motor 1,4/60KS ?
Malo se mi zdi neumno plačevati olje na servisu, če ga lahko prinesem s seboj.
Zelo bi bil hvaležen za ime trgovca in telefon.
Nekoč sem že vedel za firmo, ki prodaja original WV dele pa sem pozabil. Eurocom???? :D
Aja, sem iz Kranja.

Hvala!
Več ljudi več ve.Lahko pa se tudi motim!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Če apr 03, 2003 7:14 pm

kaj na bencinski ga nimajo?
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Pe apr 04, 2003 11:44 pm

Ma na tvojem mestu jaz nebi zapravljal kaj denarja pri olju, vsipli not kar navadnega!!! 15W40, aja samo boljse pa je firmo mal boljso vzet!
Mam jaz valvoline pa se zelo zadovoljen!
KEr ni turbas ko rabi kaj boljse boj kvalitetnejse olje!

Uporabniški avatar
Need_Power
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a Need_Power So apr 05, 2003 4:39 pm

Joj folk ej.....pa lepo prosim ne šparajte na olju no....ker s tem ne boste čist nič dobrega naredili. Kaj je tak težko dat tistih 7 jurjev več za eno zelo zelo dobro olje? Pa saj ne menjavate olja 5x letno. Večina jih nekje 1x letno, mogoče 2x letno mora menjat, dajte privoščite svojemu avtu najboljše olje.
Monster_d: Razumem da v jugeca neboš dajal neke full jako dobre sintetike, ker boš pri tvojem motorju s tem res samo škodo naredil. Pa še v servisni knjigici za jugeca piše da mora bit gostota 15 - 40W.

Za 1.4 motor, z 60 KM pa mislim da mora bit gostota vsaj 5 - 40 W, ali je celo 0 - 40W (za 16V vem da mora bit to).

Ajde

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk So apr 05, 2003 8:20 pm

Vsi motorji novejših generacij so visokozmogljivi ( pa zato ne rabijo imeti 150+ KM ) in posledično potrebujejo tudi olje določene specifikacije. Če je predpisan 5-40 potem se ta tudi uporablja ( saj ni predpisan brez veze ), v navodilih za moj avto ( 1,6 100Km 16V )piše, da POGOJNOlahko uporabim 10-40 ampak z omejitvami pri najnižjih temperaturah ( max do -20°C ). Za tistega jurja ali dva razlike med predpisanim in pogojnim se pa res ne bom sekiral.
Malo smo zašli iz teme , ker nas Cordoba97 sprašuje kje bi dobil PREDPISANO olje ampak ceneje kot na servisu.
BDW tudi jaz uporabljam ARAL .

Mihc
Novinec

Napisal/-a Mihc So apr 05, 2003 9:45 pm

ah no skrtarte tm k ni treba jaz sem zvest lepo polno sinteticnem olju silenia racing 10-60 al kok je ... se mi zdi da za tistih par jurckov pa res nam sparu pa da se mi se bo masina znucala po 200.000km ... racunam da jih bo vec naredila saj koker sedej kaze jih bom in seveda obcutno lepse lavfa moja ibiza z tem oljem koker pa z uno vodo k jo vi tankate nor... pa dej raj to sam zameni mislim kako je to tezko narest da 1 stavfek odsravfas stocis olje v eno posodo in natocis novo not aja pa spotoma filter za olje se zamenas e pol ure dela
I am kept in place by G-forces, not seatbelts

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Ne apr 06, 2003 9:37 am

vsekakor je pomembno ojle pa tudi vse ostalo!
pa tudi pnevmatike so pomembne,....
skratka probaj dat not najboljše kar si lahko privoščiš!
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

Cordoba97
Nov uporabnik

Napisal/-a Cordoba97 Ne apr 06, 2003 9:47 am

Hvala za vse predloge.Glede na to da ima avto prevoženih 145000km in da ga vozim samo jaz upam, da bo zdržal vsaj 200k km. Mi je pa rekel serviser na servisu Meze, da tem motorjem paše najbolj Aral in ker ga točim že od začetka bi najraje ostal kar na tem olju. Avto je letnik 97 in dela kot urca.
Je pa to olje najcenejše iz soda, ki ga imajo le na servisih.
Hvala fantje še enkrat.
Več ljudi več ve.Lahko pa se tudi motim!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Napisal/-a MGsax Ne apr 06, 2003 9:50 am

ja seat priporoča aral, tak da kar aral toči.
SlikaSlika
Stran za najmočnejše

gec
Nov uporabnik

Napisal/-a gec To apr 22, 2003 8:55 pm

Mam vario 1.9 sdi olje aral ne uporablam od 45000km naprej. Prevoženih 158000 brez vseh problemov .Uporabljam ELFE 10-40W . K Mezetu ne hodim več 3leta ker je HUDIČEVO drag servis pa še ne pusti da bi lahk delo serviserja.Pa še to da za reklamacije na garancijo se je bolje obrnt na generalnega uvoznika. ajd
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov