Nasveti in napotki ter povpraševanja...

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Renault 5 FIVE-zadnje zavore

Napisal/-a [YuGo] Pe maj 27, 2005 9:15 pm

No, danes sem razmontiral zadnje zavore in imam nekaj vprašanje za tiste, ko so to že počeli:

1. Če bom moral zamenjati še zadnje zavorne cilindre, kako potem servo bremze zračiš, a je princip isti kot pri neservu (prej sem imel pač yugeca brez servo zavor :lol: )?

2. Ima kdo mogoče doma kake dobro ohranjene bobne in eno prečko, ki drži znotraj pakne narezen, namenjena je ročni zavori (imam eno stran polomljeno) ?

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe maj 27, 2005 9:22 pm

zadaj odviješ nipel pa neki časa pustiš da izteče olje oz. da se prezrači (sam glej da ti olja ne zmanjla v posodici) lahko pa ti tud nekdo pomaga v avtu (bo malce hitreje) s pumpanjem pedala (sam ni priporočljivo da ga pritiska do podna)

tko da če imaš dovolj časa se ravnaj po prvi točki pa je.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Pe maj 27, 2005 9:28 pm

šmeks je napisal/-a:zadaj odviješ nipel pa neki časa pustiš da izteče olje oz. da se prezrači (sam glej da ti olja ne zmanjla v posodici) lahko pa ti tud nekdo pomaga v avtu (bo malce hitreje) s pumpanjem pedala (sam ni priporočljivo da ga pritiska do podna)

tko da če imaš dovolj časa se ravnaj po prvi točki pa je.

Torej je isto kot pri neservo zavorah. Ok, to sem htel vedet.

[YuGo]
Stalni uporabnik

Re: Renault 5 FIVE-zadnje zavore

Napisal/-a [YuGo] So maj 28, 2005 7:39 pm

[YuGo] je napisal/-a:
2. Ima kdo mogoče doma kake dobro ohranjene bobne in eno prečko, ki drži znotraj pakne narezen, namenjena je ročni zavori (imam eno stran polomljeno) ?

Nihče? :cry:

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne maj 29, 2005 9:16 pm

Odzračevanje je isto kot pri jugotu ali vse avtih... okol tega ni blema.

Kot drugo pa povej kaj maš zlomljeno? celo štangico al sam oni samonastavljivi sistem ne dela? Kao zlomljen je sam tist jeziček ki suče oz. drži tisto matico ki pol vse skupi zateguje?

Tist je po lastni izbrii al boš menju al ne.... jaz mam na obeh petka to polomljeno ( bolezen petk ker jih poznam malo morje... na odpadih povsod kjer sem isku ni blo tega ) Iz izkušenj pa ti povem da to zategneš poleg vsake 30000km in je zadeva rešena....
Drumle niti dol ne rabiš jemat ampak sam skozi luknjo ( od šravfa za kolo) porineš izvijač zahaklaš za šravfek in ga obrneš. Med tem pa ti mora en pristnit na zavoro..... pakne porine narazen.... ti pa jih lepo zašpanaš poleg. Ampak pazi da ne boš preveč ... kolega je prvič po tem postopku mel žareč boben po nekaj km......

Pač na vsake tok časa mal zategneš poleg pa je..... tko hude obrabe pa spet ni.... itak pa takoj pogruntaš kdaj morš pritegnit...... ko ročna ne prime več dobro.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne maj 29, 2005 9:30 pm

ubistvu se tisti jeziček sploh ne polomi ampak se samo iztakne (če ga imaš ga lahko lepo nazaj natakneš,sam vzvod proč uzameš da maš več placa),tko da posledično potem pakne skup zlezejo in imaš full visoko ročno.

sam npr. če boš samo z izvijačem skozi dromel štelu in nič prahu iz njih spucu,potem nis nč naredu (to ne govorim zate,ker ti si jih zamenju)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Ne maj 29, 2005 10:38 pm

šmeks je napisal/-a:ubistvu se tisti jeziček sploh ne polomi ampak se samo iztakne (če ga imaš ga lahko lepo nazaj natakneš,sam vzvod proč uzameš da maš več placa),tko da posledično potem pakne skup zlezejo in imaš full visoko ročno.

sam npr. če boš samo z izvijačem skozi dromel štelu in nič prahu iz njih spucu,potem nis nč naredu (to ne govorim zate,ker ti si jih zamenju)

Al se zatakne al odlomi... sam poznam prek 10 primerov ko se je odlomu ( jebat ga pri vsakem avtu se čez nekaj let pokažejo konstrukcijske napake....

Tist z izvijačem pa ni čist tko..... sej ko ti pakne skupi nardiš jih tud ne greš pucat vsake toliko časa.... ampak ko se obrabijo jih menjaš. Tko da pač na vsake toliko časa mal pritegneš pa ni blema..... in ko se do konca obrabijo jih pač menjaš. in postopek ponavljaš.Sicer pa tud drumle ni to težk dol vzet.... sam lager odtegneš pa pade vse skupi dol..... tko da.... 20 minut dela vsake pol leta.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po maj 30, 2005 6:16 am

am neven no,dost petk sem mel tko da še nism vidu da se je hakelček odlomu (res ni mi jasno to kar si napis) daj enega odlomljenega pofotki:)

zdj če se nabare že nekaj prahu,potem ko je prah notri full bolj zagrabi in rado se zgodi da je razlika med desno ter levo stranjo.

ja saj ni panike dromel dol vzet,sam fora je v tem da ga pri kakem ležaj zagrabi in ne gre dol...tko da se moraš tam malce bolj igrat

powerDm
Novinec

Napisal/-a powerDm Po maj 30, 2005 10:28 pm

Petko z zadnjimi diski kupit al pa zmontirat jih gor ;)

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] Sr jun 01, 2005 11:53 am

Sem že naredil skupaj, ampak še nimam nikoga doma, da bi mi pomagal zračil, ker sam le ne morem pritiskat pedala in odtegovat zračnika. :lol:

V glavnem na desni koli "škrta" kar pomeni, da deluje avtomatsko štelanje, na levi žal ne, zato sem sam malo ročno odtegnil zadevo. Ko sem dol vzel, mi ni blo čisto jasno čemu tisti šraufak, zato žal na novi palčki nisem očitstil in dovolj namazal navoja, zato se najbrž ne naštela sam. Narazen pa se mi ne da zdaj jemat več. :roll:

Morem zdaj najprej nožno nastavit in šele potem bom malo ročno spodaj privil. Upam, da bo. 8)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov