Nasveti in napotki ter povpraševanja...

ŠTEF
Nov uporabnik

Kraj: ravne na koroškem

zamrznitev števca hitrosti na safranu

Napisal/-a ŠTEF Sr jun 01, 2005 11:33 am

hojla, sem frišen uporabnik foruma in bi rabil mal pomoči in sicer imam renault safrane 2.0 16 v letnik 99,pred kratkim pa mi je med vožnjo začel zmrzovati kazalec za hitrost in včasih tudi za obrate (ustavi se mana določenem mestu ki pa ni vedno enako) digitalno pa kilometre šteje normalno.ali ima kdo kakšno idejo kako bi se dalo to porihtat s čim manj stroški

ŠTEF
Nov uporabnik

Napisal/-a ŠTEF Po jun 06, 2005 10:39 am

ALI RES NIHČE NE VE KAKO DELUJEJO ŠTEVCI NA NOVEJŠIH RENOJIH

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Po jun 06, 2005 10:54 am

ŠTEF je napisal/-a:ALI RES NIHČE NE VE KAKO DELUJEJO ŠTEVCI NA NOVEJŠIH RENOJIH

1 ne se dreti (velike črke pomenijo dretje! )

2 letnik 99 ni novejši model :P

3 pojma nimam zakaj bi ti to delalo!
Jaz imam pri P406 analogen števec (kazalc), ki ga uravnava elektronika!Se pravi nikjer ni zajle za števc (kot pri starejših avtih).
Glede na to da ima reno ponavadi velik elektronke, je verjetno podobno narejeno.
Kako pa popravt, pa pojma nimam, lahko pa odpreš števec pa spucaš kontakte in prepihaš števec (sploh tam okol tuljavce, ki odmika števec, če je velik prahu , sigurno moti), pa bo mogoče bolš?!
lahko pa je kaj narobe s senzorjem, ki odčitava hitrost?

pomoje je lažje da se pozanimaš na servisu , kaj bi to blo (imajo izkušnje) , potem pa vidiš kaj se ti splača narest...

ŠTEF
Nov uporabnik

Napisal/-a ŠTEF Po jun 06, 2005 12:33 pm

Se opravičujem ampak moral sem se zadreti , ker mi nihče ni odgovoril v tem času pa sem plačal še kazen zaradi prevelike hitrosti ( 15 km) pod novejši pa sem mislil predvsem merjenje hitrosti brez zajle -nasvet je zelo dobrodošel saj približno tako piše tudi v dialogysu ,vendar jaz ne najdem senzorja....

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Po jun 06, 2005 1:02 pm

ko sediš za računalniko sredi dneva vedi, da je več kot 70% uporabnikov tega foruma odraslih ljudi, ki za to da lahko zvečer malo posedijo za računalnikom celi dan delajo in odgovora zato ne moreš kr dobit, sploh pa ne v 20ih min, in ne na tak način da se dereš, kr ono položnco si dobu že prej in medtem ko si sedu doma pa čaku na odgoor se nisi pelu in v tem času nisi dobil nobene kazni...

odgovor pa je...senzor je fuč

ŠTEF
Nov uporabnik

Napisal/-a ŠTEF Po jun 06, 2005 7:27 pm

sem se danes peljal iz Celja po avtocesti pa mi je zmrznil tudi obratomer tako da verjetno ni senzor ampak po vsej verjetnosto nekaj z napajanjem armaturke bom peljal na tester mogoče najdejo napako.Damjan tudi jaz sev čez dan v službi in na odgovor nisem čakal 20 minut ampak skoraj celi teden pa nič zato samo da je in hvala za nasvete

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To jun 07, 2005 4:33 pm

probaj še nekaj narest!!
mal potolči po armaturki!! :lol:
sej je smešno, samo resno mislim, lopni z roko 2x po vrhu armaturke, da se preruka!
mogoče je kje kak slab stik in bo pol delalo!!
seveda to ni rešitev, je pa en pokazatelj, kaj bi bilo lahko narobe (slab stik)

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC To jun 07, 2005 4:40 pm

Gricko je napisal/-a:probaj še nekaj narest!!
mal potolči po armaturki!! :lol:
sej je smešno, samo resno mislim, lopni z roko 2x po vrhu armaturke, da se preruka!
mogoče je kje kak slab stik in bo pol delalo!!
seveda to ni rešitev, je pa en pokazatelj, kaj bi bilo lahko narobe (slab stik)

The old Russian way ;)

Ponavadi pali

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

vajdo
Novinec

Kraj: Ribnica

Napisal/-a vajdo To jun 07, 2005 5:08 pm

No pr nas na službenem se dogaja isto. Furaš 80-100 on stoji na 60. Al pa na križišču stojiš, on pa kaže 100+.

Problem pr nas je ker se podloga števcev, zaradi sonca začela kriviti, in se zatika v števec. (tam v sredini kjer je pritrjen. Pol pa http://link-to.mysmilies.info/mad/00000028.gif po armaturki in viola-dela.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To jun 07, 2005 5:21 pm

ŠTEF je napisal/-a:Se opravičujem ampak moral sem se zadreti , ker mi nihče ni odgovoril v tem času pa sem plačal še kazen zaradi prevelike hitrosti ( 15 km) pod novejši pa sem mislil predvsem merjenje hitrosti brez zajle -nasvet je zelo dobrodošel saj približno tako piše tudi v dialogysu ,vendar jaz ne najdem senzorja....

Mislm to je tvoj problem ce si ti padu na radar. Ocitn si tolk nesposobn da neznas ocent hitrosti. tko da se neder ker ti mi nismo nc krivi.

Se en primer iz real lajfa: To ti je isto kdab ti su v stacuno kupu beli kruh mat te pa poslala po crnega. Ko si prsu dam te mtka nadrla zakaj si to kupu in te poslala nazaj ti si se pa tm dru na prodajalke djte mi pravi kruh :) mislm kako ona ve kaj ti hocs :) neki podobnga je tle :)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov