jana je napisal/-a:Poraba bencina je (vsaj mislim, v primerjavi s mojo prejšnjo hondo, ki je žrla povprečno 12l) presenetljivo majhna - nekje med 6-8 l po mestu - dobr vmes je bila še ena vožnja do Ljubljane ter nazaj do predora Golo rebro (naprej me je peljal AMZS lol), morda je zaradi tega malo manjša poraba. Sem 3 dni nazaj polno tankala, zapisala km in glej ga zlomka....včeraj mi je števec zajla šla...

tko da bo to merjenje rahlo neizvedljivo.
Glede olja...v dcl vam ne znam povedat, vendar je avto, ko sem ga dobila v roke imel največ pol litra olja v sebi, sem dolila 2l, tako da je bilo na uni palci nekje na polovici med min in max...dva dni nazaj sem spet morala doliti 1 l, ker je bilo olje pol min. Prevozila sem pa cca 450km ali pa malo več ...
Meni je kristalno jasno, da je avto konkretno u k*******, ne bi pa rada, da jo še enkrat napi**dijo s tole pumpo, ker sem prej pozabila omeniti, da je pumpo menjavala 3x v obdobju leta in pol. Najboljši vrstni red bi potem bil: bencin filter, regulator tlaka šele nato pa pumpa? Čeprav bi verjetno bilo še najbolje ..... avto za zmer ugasnit, se meni zdi
Počasi bom začela verjeti, da imajo avti dušo in da je tale pikec zameril, ker lastnice že dolgo ni videl.
Kaj pa menite glede kodiranega ključa? Lahko jst z vožnjo s temle ključem uničim kodo na njem? Ali nastane problem samo, če ga izgubim?
Hvala vsem za čas in odgovore
prva stvar k je, je da ga pel na servis
pol ti nej zamenajo dihtunge na glavi, na pokrovu glave, pa karterju, ker teb olja ne pije ampak ti pušča
pol ti nej pogledajo če je glavo uredu, če ne pa na ravnanje/brušenje
ker pr puntotih grejo tesnila na glavi, to je serijska napaka in že vsak ve
pol k ti bojo vse to nardil, ti zamenal antifriz, bencinski filter... pol boš lahk šele začela rešvat napake
ker če maš filter zapacan, pol ni dovol velk pretok bencina in se pumpa matra
če ma avto čez 100 000 km al pa če je vožen velik po mestu, pol bi blo fajn dat spucat injektor kar te stane ene 4000
in to je to
pa nared čimprej, preden zapravš ves denar za olje
pa v navodilih piše, da se nesmeš vozt predolg z unim ključem, ker bi se nej auto zakodiru, baje
pač nared normaln kluč, ker če tega zgubiš bojo pizdarije in stroški
pa punto sploh ni slab auto, ker z našim ni nč narobe, sam ta k ga ti vozš še ni vidu spodobnga servisa