Nasveti in napotki ter povpraševanja...

perr
Nov uporabnik

Toplotna varovalka na uporu za ventilacijo - polo

Napisal/-a perr Po jun 13, 2005 5:38 pm

Pozdravljeni,
Pred časom mi je kar na lepem crknila ventilacija v avtu, nato sem tuhtal in tuhtal, in na koncu natuhtal, da je crknila toplotna varovalka, ki se nahaja na samem uporu. Dobro, grem v conrada, dam 699sit, polotam, in zadeva deluje, jaz pa vesel kot radio. In danes, niti ne 2 tedna tega, je crknila še ta, nova, varovalka, zato sem posumil, da je napaka mogoče kje drugje. Če kdo ve kaj bi lahko bilo, kaj naj še preverim.
Aja, varovalka pa je za 216°C. Bi morala biti za "bolj vroče"?
Mogoče trapasto vprašanje: Če dam namesto te varovalke kar žičko, mi bo zgorel avto??

lp

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jun 13, 2005 6:26 pm

kaj ko bi šel na servis ter kupil in zamenjal upor ventilacije. Lahko da se ti pregreje,poglej če so povsod dobri kontakti,al pa da ti motorček ventilatorja kaj ne šteka
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

perr
Nov uporabnik

Napisal/-a perr Po jun 13, 2005 6:49 pm

Ta upor na servisu stane 19000sit, če pa ga ima kdo preveč, pa tudi hoče zanj 8k, kar se mi zdi preveč. Sem študent, in moj čas ni vreden dovolj, da bi dal toliko denarja za to, posebej sedaj ne, ko vem da crkuje toplotna varovalka. Da se upor segreva, je povsem normalno, samo ne vem, če je normalno, da se pregreva toliko. Zadevo torej želim rešiti sam, ali pa za res male pare.

lp

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Po jun 13, 2005 7:48 pm

Ta temp varovalka je verjetno vezana zaporedno ne??
Si zadeve ne predstavljem najbolje, vendar če misliš da se ti pregreva upor, daj večjega, magari keramičnega.

LP Joseph

MacK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a MacK Po jun 13, 2005 8:43 pm

Jaz ti priporocam da kupis temperaturno stikalo saj se ob preveliki toploti sam izklopi, ker varovalka je tak tak... je samo za enkratno uporabo :roll: Pri nas v firmi imamo tudi skoraj v vsaki dusilki na izhodu temp. stikalo.

Lp MacK

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jun 13, 2005 11:16 pm

MacK je napisal/-a:Jaz ti priporocam da kupis temperaturno stikalo saj se ob preveliki toploti sam izklopi, ker varovalka je tak tak... je samo za enkratno uporabo :roll: Pri nas v firmi imamo tudi skoraj v vsaki dusilki na izhodu temp. stikalo.

Lp MacK

Ja zakompliciraj do konca pa nared računalniško vodenje motorja ventilacije.... mislim komplicirate eni....

Že res da bi blo temparaturno stikalo delna rešitev.... ampak vprašanje zakaj se sploh pregreva, še vedn obstaja. Torej preglej druge spoje.... z drugimi besedami ugotovi zakaj sploh crkuje... ker ne verjamem da je že novi avtek s tako napako bil narjen. Verjetn pa je treba sam motorček mal podmazat, ker gre pretrdo posledično potegne večji tok in s tem skuri varovalko oz. jo pregreje....
Vzroki fantje vzroki..... prvo je treba vzrok najd šele potem se odpravi napako ;)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

MacK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a MacK To jun 14, 2005 9:58 pm

lisko je napisal/-a:
MacK je napisal/-a:Jaz ti priporocam da kupis temperaturno stikalo saj se ob preveliki toploti sam izklopi, ker varovalka je tak tak... je samo za enkratno uporabo :roll: Pri nas v firmi imamo tudi skoraj v vsaki dusilki na izhodu temp. stikalo.

Lp MacK

Ja zakompliciraj do konca pa nared računalniško vodenje motorja ventilacije.... mislim komplicirate eni....

Že res da bi blo temparaturno stikalo delna rešitev.... ampak vprašanje zakaj se sploh pregreva, še vedn obstaja. Torej preglej druge spoje.... z drugimi besedami ugotovi zakaj sploh crkuje... ker ne verjamem da je že novi avtek s tako napako bil narjen. Verjetn pa je treba sam motorček mal podmazat, ker gre pretrdo posledično potegne večji tok in s tem skuri varovalko oz. jo pregreje....
Vzroki fantje vzroki..... prvo je treba vzrok najd šele potem se odpravi napako ;)

Lisko vcasih je treba tudi zakomplicirati... :-P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov