Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Jermeni

Napisal/-a Gricko Po jun 13, 2005 11:24 pm

Neki me zanima, pa mi lahko mal pomagate :lol:

mam avto P406, ki sem ga kupil ko je imel 135 k km.
prej je bil redno servisiran.
na 135 k km je imel naslednji servis, ki pa naj bi bil mali servis. Se pravi olje, filtri in po potrebi manšete, ročna-žice....
ok vse to sem naredil.

ko sem gledal po servisni sem opazil da je bil prejšni servis na 120 k km, kjer naj bi bil velik servis (jermeni, olje....) in zdej me zanima:

a je možno, da so jermene zamenjali, pa so zdaj pri 140 K km že malo napokani?? :shock:

namreč zadnjič sem dolival olje in malo pregledoval mašino in zasledil na mikro jermenu ( za vodno pumpu, servo...) razpoke na notranji strani jermena. Se pravi na notranji strani jermena kjer so "tračnice" je razpokano, na zunanji je ok.
Glavnega jermena nisem gledal ( nisem odprl pokrova, ker ni blo cajta), me je pa malo zaskrbelo, ko sem videl mikro jermen. Ali je to normalno???Ali je možno da jermena sploh še niso menjali??
Avto je bil 100% vožen na pooblaščen servis-poznam lastnika

Hvala za odgovore!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jun 13, 2005 11:33 pm

Ponavad je tko da se te zunanje jermene ( mikro,navadni in tko dalje) menja po potrebi... med tem ko zobatega se menja na določenem intervalu.

Če te skrbi ga menjaj saj ni velik strošek.... če te pa skrbi za zobati jermen pa al idi k kakemu maherju al pa na servis pa naj pregledajo.... kaj več ti po moje tle na forumu ne bomo mogl reč...

Sam za info.... men je mikro jermen strgalo po par tisoč km.....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko Po jun 13, 2005 11:53 pm

pa je normalno da se na jermenu (mikro ali pa ker drug) po enem letu oz 20 k km vidi da je napokan?? Saj ni nekaj groznega oz kritičnega, se pa vidi razpoke na vsakih pa cm po notranji strani.

marky18
Nov uporabnik

Kraj: u lukn

Napisal/-a marky18 Po jun 13, 2005 11:57 pm

Če je bil res menjan , potem po 20 k km ne more prepareti . Drgač pa poklič na servis kjer je bil servisiran in tam vprašaj . Sej mora bit u računalniku .

Iz kje pa si ?? Moj kolega to poceni in bolj kvalitetno popravi in zamenja kot na servisu !"!!!
Turbo Addict

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko To jun 14, 2005 12:05 am

marky18 je napisal/-a:Če je bil res menjan , potem po 20 k km ne more prepareti . Drgač pa poklič na servis kjer je bil servisiran in tam vprašaj . Sej mora bit u računalniku .

Iz kje pa si ?? Moj kolega to poceni in bolj kvalitetno popravi in zamenja kot na servisu !"!!!

hvala!
mah sej ni problem zamenjat stvari ( ma kolega doma delavnico, materjal-samo jermen- pa tudi ni drag), bolj me zanima, kako to da je jermen napokan.
in če je to normalno po 20 k km ali to en velik pokazatelj da na servisu niso menjali jermenov...

marky18
Nov uporabnik

Napisal/-a marky18 To jun 14, 2005 12:15 am

Tko je : naše službene avtomobile niso tudi pogledali ..!!!!! Račun so pa izstavli tak , da je glava pekla . Vem , ker smo si označili nekatere dele in ko naj bi jih zamenjali smo videli da jih sploh niso . Tko da ni nič čudnega da niso menjali jermena . Aja . ko je pa treba brisalce in tekočino dolivat so pa ta glavni !!!!!
Turbo Addict

marky18
Nov uporabnik

Napisal/-a marky18 To jun 14, 2005 12:16 am

Pa še ti avtomobili bi morali biti 110 % brezhibni in servisirani , ker so 24h / na dan na cesti - intervencija
Turbo Addict

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jun 14, 2005 6:11 am

po vsej verjetnosti niso bli....daj ti čimprej zobatega poglej,da ne bo kakšnega presenečenja - če prav vem se menja na 130 k al pa celo že prej
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To jun 14, 2005 6:39 am

marky18 je napisal/-a:Tko je : naše službene avtomobile niso tudi pogledali ..!!!!! Račun so pa izstavli tak , da je glava pekla . Vem , ker smo si označili nekatere dele in ko naj bi jih zamenjali smo videli da jih sploh niso . Tko da ni nič čudnega da niso menjali jermena . Aja . ko je pa treba brisalce in tekočino dolivat so pa ta glavni !!!!!

podpis pod to!

jaz ne zaupam nobenemu pooblaščenemu servisu več. bolj navadnemu garažnemu mojstru kot pa pooblaščencem. goljufivi ošabneži...

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gricko To jun 14, 2005 9:33 am

šmeks je napisal/-a:po vsej verjetnosti niso bli....daj ti čimprej zobatega poglej,da ne bo kakšnega presenečenja - če prav vem se menja na 130 k al pa celo že prej

menjani naj bi bili na 120 k !
jaz jih imam sedaj 140k, pa sem mimogrede pogledal jermen in bil začuden!

bom zrihtal zadevo čim hitreje, da ne bo neprijetnih presenečenj...
HVALA vsem!
lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], jurman101 in 7 gostov