Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tribal_warlord
Nov uporabnik

Punto - servo volan odpovedal

Napisal/-a tribal_warlord Sr jun 15, 2005 1:16 pm

Živjo, imam težavo z volanom pri Puntu SX l.2000. V zadnjem letu mi je 2-3 odpovedal servo volan. Če sem avto ugasnil in takoj prižgal nazaj, je servo normalno delal naprej.
No, danes se servo ponovno odpovedal in tudi prižiganje/ugašanje ne pomaga več.

Avto sem že imel na servisu pri Veitu v Domžalah, pa se jim ni čisto nič sanjal, kaj bi to lahko bilo. Neki so bluzili okrog nekega motorčka ali črpalke (skratka, niso imeli pojma o čem govorijo), so pa takoj znali izračunat, da bo popravilo najmanj 100k + delo.

A ima kdo od vas kako idejo, kaj bi lahko bilo narobe? Pa še, ali poznate kakšnega dobrega avtomehanika na področju Ljubljana - Kranj - Kamnik, ki te za vsako popravilo ne obere do kosti.

Hvala in lep pozdrav.

Dekletce
Nov uporabnik

Napisal/-a Dekletce Sr jun 15, 2005 3:23 pm

Pri tem gre po vsej vrjetnosti za prekinjanje dovoda elektrike do motorja, tukaj ni nobene pumpe pač pa samo elektromotor, ker sem imela že parkrat razdrto to zadevo.

Ugotovit bi bilo potrebno kje je ta stik.

Uporabniški avatar
guly
Novinec

Kraj: konjice

Napisal/-a guly Sr jun 15, 2005 4:25 pm

ka to ti slučajn onarediče volan kreneš v skrajno levo lai desno lego??
če ti naredi to takrat, sm nekje prebral da to naredi zato, da se ne pregreje, ka te js vem kaj. tk da čist možn da je to, sam če ti pa zej ne del aveč je pa kriza.
ker je men to tud že naredlo da je zablokiral če sm ga dal v skrajno lego.
sam pol pržgeš še enkrat avto pa je delal
tk da ne vem

upam da ne bo predrago na servisu :D

lp
Don't drink and drive! You will only spill it!

sixtoo
Novinec

Napisal/-a sixtoo Sr jun 15, 2005 5:22 pm

guly je napisal/-a:ka to ti slučajn onarediče volan kreneš v skrajno levo lai desno lego??
če ti naredi to takrat, sm nekje prebral da to naredi zato, da se ne pregreje, ka te js vem kaj.

čist možno bi bilo da ga zato izklopi, ker vem da men prov izrecno piše v navodilih, naj nimam volana obrnjenega v skrajni legi več kot 10sekund, zaradi pregrevanja, ter da lahko to povzroči okvaro sistema.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jun 15, 2005 5:26 pm

servo pumpa crknla, razn ce je un cudn elektronski servo, pol je sla pa kksna elektronika,kar je velik slabs k ce ti gre sam pumpa. beri te velik bol oskubjo.

tribal_warlord
Nov uporabnik

Napisal/-a tribal_warlord Po jun 20, 2005 12:44 pm

Bemo, samo akumulator je blo treba zamenat, pa dela kot nov.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], jurman101 in 7 gostov