Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

rover se mi je zablokiral

Napisal/-a krucymucy Po jun 20, 2005 9:57 pm

evo. danes sem menjal baterijo v daljincu in sedaj ne morem odpreti avtomobila.

no odprem ga lahko s kljucem vendar se mi vklopi blodaka motorja in alarm ...

bral sem v navodilih da se da to blokado izklopiti ce s kljucem (vrtenje levo desno) vneses kodo ki pa je nimam ...

se da kako drugace obiti blokado motorja? nasel sem skatlo montirano pod sredinsko konzolo in mislim da je to ECU alarma in blokade ...
Always looking for another

Uporabniški avatar
ALFA 166
Novinec

Kraj: LOGATEC

Napisal/-a ALFA 166 Po jun 20, 2005 10:15 pm

Na servis ga moras nujno pelat ker to so stvari ki se jih doma ne da poštimat! Razer ce imas vso potrebno tehniko in elektroniko-ki pa jo je zeloo tezko dobiti! Odslepaj ga na servis in tam ti bodo zrihtali kodo in spet vse postimali - racunaj na stroske nekje 20.000sit-40.000sit! Avto ti bodo porihtali se isti dan ali pa najkasneje v enem dnevu!
(Imam izkusnje s tega podrocja - se mi je zgodilo isto na meganu!) Lp pa veliko srece!
NE SE BAT NE GA SRAT!

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Po jun 20, 2005 10:19 pm

pr mojem avtu če kej rihtam recimo dalinc al pa če aku odklopim (mam blokado motorja) morm z dalincom 2x zaklent pa odklent avto pol gre drugače pa ne vžge avto...to pa da morš na servis pelat avto zarad baterije ka ti se je spraznla pa je mal smešn :s
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D

Uporabniški avatar
ALFA 166
Novinec

Napisal/-a ALFA 166 Po jun 20, 2005 10:56 pm

[g0ran24] je napisal/-a:pr mojem avtu če kej rihtam recimo dalinc al pa če aku odklopim (mam blokado motorja) morm z dalincom 2x zaklent pa odklent avto pol gre drugače pa ne vžge avto...to pa da morš na servis pelat avto zarad baterije ka ti se je spraznla pa je mal smešn :s

Dobr preber kaj je napisu na vrhu!!
Pise: evo. danes sem menjal baterijo v daljincu in sedaj ne morem odpreti avtomobila.

Torej ni problem v bateriji temvec v okvari daljinca ali pa v tem da je računalnik vžiga pomešal kode tako da avto ne reagira na daljinca!! -> posledica tega je --->>>> DA AVTO NE MORE VŽGATI
NE SE BAT NE GA SRAT!

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Po jun 20, 2005 11:31 pm

ja sej to je problem. daljinc ne reagira. probal pa sem ze vse zivo ... rad bi nekako sel preko blokade, nekako obiti blokado

Uporabniški avatar
ALFA 166
Novinec

Napisal/-a ALFA 166 Po jun 20, 2005 11:40 pm

krucymucy je napisal/-a:ja sej to je problem. daljinc ne reagira. probal pa sem ze vse zivo ... rad bi nekako sel preko blokade, nekako obiti blokado

Blokade odbiti ne mores! Ker sta računalnik vžiga in daljinec povezana preko kod brez katerih avta ni mogoce vzgati! Tako da ti svetujem da se ju3 odpravis v najbljizji Roverjev servis in ti to zrihtajo! Pri meni se je zgodilo enako potem pa sem avto odpeljal na Malgaja in so mi vnesl kode - ročno - (preko gumba ki je na armaturki za zaklepanje vseh stirih vrat) Potem pa so mi znova sprogranirali računalnik vžiga in kode naključu, tako da sedaj vse deluje normalno!
NE SE BAT NE GA SRAT!

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Sr jun 22, 2005 3:40 pm

krucymucy: ko baterijo v daljincu zamenjas, ga moras sinhronizirati z avtom spet. To naredis tako, da 5x na daljincu pritisnes na tipko za zaklenit, po uspesnem postopku se avto zaklene in zacne hitro utripati lucka na armaturki za blokado motorja. Potem ga lahko odklenes in stvar deluje kot mora. Tako je blo pri meni, ko sem menjal baterijo daljinca.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

koc
Nov uporabnik

Napisal/-a koc Sr jun 22, 2005 4:16 pm

pol leta sem lastnik roverja 414, 97 letnik. morm rečt, da tko fuknjenga sistema daljinskega odklepanja že dolg nism vidu. poleg neumne zasnove, še muhasto delovanje. dela, ne dela. jest sm pr mojem pogruntou, da je problem stik v daljincu. sem tud menou baterijo pa nč. probi odpret plastiko na daljincu, podstav prst na drugi strani knofa za odklepanje, pa mogoče bo odprl. jest tko nardim, pa uspe.probej.

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Sr jun 22, 2005 4:38 pm

meni sta oba daljinca delovala brezhibno (ok domet ima za en k***)... do sedaj.

zdaj ne deluje noben. tudi ti nacini 5x pritisniti tipko za zaklet ne ...

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Sr jun 22, 2005 10:10 pm

ne najdem alarma.
edino kar mi se preostane je to, da sklepam da je v glavnem racunalniku (ECU-ju pri motorju) vse skupaj ...

razmisljam ce bi menjal cel racunalnik, bolj poceni je ze kot avtovleka in delo na servisu

ali pa nekako fizicno obsel blokado. nasel sem stiri releje pod sredinsko konzolo ki izgleda da nimajo neke osnovne funkcije. eden izmed njih je gotovo za alarm.

bi znalo biti da je kak za blokado?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Sr jun 22, 2005 10:16 pm

Maš kasko pri triglavu?
Če maš, pokličeš 080 2864 pa ti zastonj odpelejo...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Sr jun 22, 2005 10:27 pm

ne pri avtu vrednem par 100k pa res nimam kasko

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Sr jun 22, 2005 10:32 pm

Kolegu se je isto zgodilo na roverju...s tem, da je on vrtev ključ levo desno v ključavnici, ker je imel preveč časa, ko je čakal punco....posledično je ratal to, da se mu je vse zablokiral, prišla je avtovleka, ga odpeljala na servis...tam so odblokiral zadevo ;)

L.p. Bistri...
555

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Sr jun 22, 2005 10:34 pm

fino ... dej mi se povej koliko je bila cena popravila.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Sr jun 22, 2005 10:51 pm

Stari ne vem...je že dolgo tega,....najbolje da pokličeš na rover pa povprašaš ;)

L.p. Bistri...
555

koc
Nov uporabnik

Napisal/-a koc Če jun 23, 2005 8:03 am

a si probu, tist kar sem napisou? torej se enkrat od začetka. odpri daljinca, dej not najnovejšo baterijo k jo imaš, podstavi prst pod knof za odklepanje (na zeleno plato kjer so čipi ) in močno prtisni na ta knof za odklepanje. to ponovi z obemi daljinci.

sem bil na istem kot ti , pa sem to probu in je šlo. ne vem, mogoč si pa res že kej zablokirou. pol brez kode res nč ne morš. jest sem svojo kodo najdu napisano od prejšnega lastnika v navodilih, za odblokiranje.

ja ke fak. ni čudn, da je Rover propadu...

koc
Nov uporabnik

Napisal/-a koc Če jun 23, 2005 8:14 am

btw. kaj počneš, da ti žre 9 l avto. jest mam porabo 6,5-7,5. sicer res zlo izy vožnje, ker sem se mal umiru po izkušnji, ki se je končala z 2 tedni na intenzivni negi. :lol:

Uporabniški avatar
krucymucy
Novinec

Napisal/-a krucymucy Če jun 23, 2005 12:04 pm

kaj pocnem da kuri 9.2? jah vozim se ...

sej minimalno mam 7.2, maksimalno pa 12.6

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 Če jun 23, 2005 12:19 pm

pri roverjih, se ful hitr računalnik zmeša, tko da, kot so ti že svetval morš na servis ;)

Uporabniški avatar
[Boštjan]
Nov uporabnik

Napisal/-a [Boštjan] Če jun 23, 2005 12:42 pm

Tko, kot so ti že napisal moreš it na servis, kjer ti ga bodo prklopli na računalnik. Če ti ne bodo sami dal šifre, prosi za njo. Ker pr roverjih je fora, da k ti dalinc crkne maš pol šifro - vtakneš ključ v ključavnico na vratih in pol npr. 3x levo, 2 x desno, 6x levo in odkleneš in pol se ti odblokira. To pa vem zarad tega k so mel tstari roverja pa se je isti problem pojavu.
Lp

Boštjan
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov