Nasveti in napotki ter povpraševanja...

AlesV
Nov uporabnik

Kratek stik ventilatorjeve varovalke

Napisal/-a AlesV Pe jun 24, 2005 12:17 pm

Zivjo
Imam roverja 214i, ki se mu je pregrel(zakuhal) motor. Sem dal na popravilo, so vse bate pocistili, vendar vzroka pregrevanja niso odpravili.

Sedaj se mi vedno, ko naj bi se vkljucil ventilator naredi kratki stik(pregori) na varovalki. Pomagam si tako, da samo zamenjam varovalko in je vse v redu. Ventilator dela cist normalno, motor se ohladi.
Me zanima, zakaj dobi tako velik tok na zacetku? Sem ze zamenjal termostat.
Ales

Uporabniški avatar
[g0ran24]
Stalni uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a [g0ran24] Pe jun 24, 2005 12:18 pm

moreš vedit da vsaka naprava je vedno najbol obremenjena ob vklopu na napetost in to velja za vse porabnike
In the end there can only be one :P nism se nč druzga spomno :D

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Pe jun 24, 2005 1:36 pm

Isto dela oziroma je delalo meni. Varovalko mi je velikokrat skurilo ampak ne zmeraj ko se je zalavfal ventilator. zdaj sn dal 30 A varovalko not namesto 25A in trenutno imam mir. Blo je pa tak da ko je pregorela varovalka sem takoj dal noter drugo pa jo je isto skurilo. Drgač pa nevem kje bi še bla lohk napaka. Je pa tud res da imam zdej drug ventilator kot je bil original zarad vgradnje klime.

Uporabniški avatar
BaNe
Nov uporabnik

Napisal/-a BaNe Pe jun 24, 2005 1:43 pm

Ne vem kako je zgrajen motorček ventilacije, a si pogledal če lahko "vertrnico" z roko zavrtiš; tako boš vedel ali so krivi ležaji oz. a je problem mehanski...
Drugač pa nov motor...
pa probat...
LP Bane
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov