Nasveti in napotki ter povpraševanja...

defender25
Nov uporabnik

Kraj: Kranj

Klima Ford Mondeo 2001

Napisal/-a defender25 Ne jun 26, 2005 9:19 am

Sem lastnik Ford Mondeo karavan 2.0 TDDI. Morm rečt, da sem z vozilom zelo zadovoljen tako z obliko kot z samim motorjem. Me pa moti ena zadeva. Kadarkoli prižgem klimo, se mi intervalno vsakih 15 sekund prižge ventilator, kar je zlasti če stojim, v koloni zelo moteče saj je zelo glasen. Ko opazujem druga vozila, ki imajo prižgano klimo se sliši ventilator ampak v dosti manjšem hrupu in tudu ne tako pogosto kot pri meni. Vem, da mora ventilator delovati, da uravnava ustrezen pritisk, ki ga klima potrebuje. Zdi se mi pa, da se vseeno ne bi smel tako pogosto vklapljati (na vsakih 15 sekund).

Zato me zanima, če mi glede tega lahko kdo kaj več pove oz. predlaga kakšen res dober servis klimatskih naprav.
Vsem želim lep dan!

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Ne jun 26, 2005 11:02 am

kar ti lahko jest predlagam je BEJA servis http://www.beja.si/ Stran ti odpre samo z IE z mozilo fajrfoks pa ne gre. Kar sem jest imel opravka z njimi lahko samo rečem da obvladajo.

Uporabniški avatar
Catch_me
Novinec

Napisal/-a Catch_me Po avg 27, 2007 4:27 pm

Sem isto lastnik Mondeota karavan 2001 letnik in se mi dostikrat vzge ventilator ki je zelo hrupen!? Temparetura je pa vedno na sredini, nikoli čez, in mi ni jasn kako da lahko tokrat se ventilator za hlajenje motorja tokrat vziga, res zelo moteče, je res mozno da je zaradi klime?! Prosim za pomoč?

SkIDiver
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a SkIDiver To avg 28, 2007 7:30 am

Lahko so dve oz tri stvari.

Prva, ki bi bila dokaj možna je predupor ventilatorja al kako se že reče zadevi. Se zamenja in je mir.
Druga je deloma prazna klima. Premalo plina je notr in se zato klima pogosteje vklaplja.
Tretja pa je lahko pregoren rele prve stopnje ventilatorja. Zdej pr Mk1 mondeotu vem, da je imel 2 hitrosti ventilatorja. Če je prva stopnja zgorela(rele) je potem ventilator delal na drugo stopnjo in je zgledalo, da bo poletel.

Drugače pa nemalokrat obravnavana tema na ford forumu. Tam se bo zihr najdu kdo, ki bo iz prve vedu kaj točno je vzrok temu.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe avg 31, 2007 12:55 am

Catch_me je napisal/-a:Sem isto lastnik Mondeota karavan 2001 letnik in se mi dostikrat vzge ventilator ki je zelo hrupen!? Temparetura je pa vedno na sredini, nikoli čez, in mi ni jasn kako da lahko tokrat se ventilator za hlajenje motorja tokrat vziga, res zelo moteče, je res mozno da je zaradi klime?! Prosim za pomoč?

Ne se sekirat ker vsi ti modeli majo zlo glasn ventilator, ki se prižiga zarad klime(sej se gre za ventilator pri hladilniku, zunaj pod haubo, ne??)
LP Rok
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] in 14 gostov