Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

R5 pije hladilno tekočino

Napisal/-a mloncar Ne jun 26, 2005 5:20 pm

v zadnjih 2 tednih je R5 campus spila cca 0.5l hladilne tekočine (pred 14dnevi sem nalil hladilno tekočino, skoraj do črtice max., danes pa pogledam in je bilo hladilne tekočine le ža vzorec)! mašino sem na hitro pogledal, če bi kje spuščalo.. ..še posebej okoli vodne pumpe. prav tako sem iste stvari prekontroliral ob vžanem motorju in nikjer ni bilo opaziti kakšnega puščanja hlailne tekočine! kje je lahko problem? mogoče tesnilo glave motorja?

hvala za pomoč!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jun 26, 2005 5:22 pm

tesnilo glave ja,lahko pa tudi tesnila pod pušami. Malce bodi pozoren ko boš menjal olje če bo na začetku vn pritekla voda. Kako ti pa kaj zjutraj dela avto,ko čez noč stoji.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Napisal/-a mloncar Ne jun 26, 2005 5:27 pm

zjutraj z vžigom in tekom motorja ni opaznih problemov!

jutri moram nujno na pot (cca 200km bom naredu), pa me zanima če lahko pride do kakšnih večjih okvar?

PS: hladilno tekočino sem pa že dolil!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jun 26, 2005 5:30 pm

ja no...ravn dobr ni,sam u nulo pa tud še ni kritično,čeprav bo vedno slabše. razmušljat boš moral o popravilu
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Napisal/-a mloncar Ne jun 26, 2005 5:43 pm

mi lahko poveš okviren strošek? na popravilo bo šou še ta teden!

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Ne jun 26, 2005 6:11 pm

ene slabih 50jurjev je, jz sm mel isti problem sam da so men tesnila pod pušami prepuščala in pa tesnil na glavi(poglej v olje če je kej vode not)

Pa vidim da si iz cela...jz vem za enga super mehanika ko men rihta avto pa je dost pocen da se splača k njemu it, pa še odkrit je pa vse pove

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Napisal/-a mloncar Po jun 27, 2005 6:02 pm

mi lahko prosim poveš za tega mehanika! lahko tudi na PM!

MacK
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a MacK Po jun 27, 2005 8:50 pm

Poglej se prej cev od vode ko ma neki plastični štopl gor. Namenjen je za prezracevanje. Jaz sem mel R5 Dizla pa mi je tam spusala voda malo ven. Mogoce pa je le to pa si prisparas 50k sit :roll:

Lp MacK

Uporabniški avatar
pubi2cv
Novinec

Kraj: Breg pri Polzeli

Napisal/-a pubi2cv To jun 28, 2005 8:23 am

50k je velik za brušenje glave in menjavo tesnila. Dost več kot 30 jurjev ne sme pridit z novim oljem in hladilno vred......
pubi

ktmjurca
Nov uporabnik

Napisal/-a ktmjurca To jun 28, 2005 5:02 pm

pubi2cv je napisal/-a:50k je velik za brušenje glave in menjavo tesnila. Dost več kot 30 jurjev ne sme pridit z novim oljem in hladilno vred......

:ne Dragi kolega saj je gospod zgoraj lepo napisal, da mu je voda uhajala med olje spodaj pod pusami. V takem primeru je dela kar nekaj uric vec ker je treba vse puse ven pobrat pa bate, pol je potrebno vso svinjarijo in vodni kamen, ki se nabere okol pus spucat. Tolk da je 50k sit kar normalna cena.
Se pa strinjam, da za menjavo samo tesnila glave zadosca 30k sit ker je zelo enostaven avto za sraufat. ;) :P

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Napisal/-a mloncar Sr jun 29, 2005 10:26 am

hm.. ..zjutri sm zalaufu avto in parkrat bl ornk na gas prtisnu, pa ni bilo videt, da bi se iz auspuha belo kadilo! potem sem še enkrat preveril vse spoje cevi in prav tako ni nikjer pozait kakšnega puščanja! tudi na hladilniku ni bilo videti znakov puščanja! opazil sem pri vodni pumpi, da je pri spojih cevi nekaj malega vijilično-belega prahu (ampak res mal)! v nedeljo sem natoču hladilno tekočino (skor do max črtice), v pon. sem mogu it v MB in v teh cca 200km je popilo skorj celotno hladilno tekočino iz ekspanzicijske posode! na dnu posode je bilo opaziti malo "majoneze" (malenkost jo je bilo na sredini posode)! avto ne pije olja (dotakanje olja med rednimi servisi ni potrebno oz mogoče kak deci)! sem pa opazil pri ohišju altenatorja in pa na stiku med blokom motorja in glave na sprednji strani motorja (torej v okolici ohišja altenatorja) znake svežega puščanja.. ..sicer na občutek deluje kot olje (mastno)!

še ta teden gre avto k mehaniku in upam, da bo čim manj stroškov!

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Če jun 30, 2005 9:18 pm

Dihtunga.....

Dihtunga te pride okol 2 jurja..... pa par sto tolarjev tesnilo pokrova ventilov. in pa brušenje glave max. 3 jurje..... to so pa tudi vsi izredni stroški ki jih boš mel z izjemo dela.

Pol dodatno pa maš še novo olje pa hladilno tekočino....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Damjan19
Uporabnik

Napisal/-a Damjan19 Če jun 30, 2005 9:41 pm

ampak, če nimaš niti placa(slabo za nas meščane) te to pride občutno dražje, kr je treba delo plačat...
Jz osebno bi si zj že upu razšraufat avto, tut marsikej že mam za zamenjat pa pregledat in tut znam to, sam ni placa :(
Na vikendu pa direkt do bajte ne pridem :(

tak da na koncu koncev...plačat je treba :P
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov