Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Danč
Nov uporabnik

Renault 5 five 1,4

Napisal/-a Danč Po jun 27, 2005 2:20 pm

Imam problem!

Zakaj na moji petki na sprednjih kolesih crkujejo ležaji? Enkrat eden enkrat drugi? V roku 4 mescih pričnejo ropotati. Opazil sem ko mi dajo notri nove so stari čisto rjasti.

Lp!

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po jun 27, 2005 2:26 pm

Zanič roba. Kupi boljši (dražji) ležaj. Jaz sem imel na Twingu podobne težave.

Uporabniški avatar
urosr
Novinec

Kraj: Šmartno ob Paki

Napisal/-a urosr Po jun 27, 2005 2:35 pm

Jst sm meu isti problem, pa sm dau bremze od gt-turbo pa lite feltne pa tega ni več, predvidevam da se to dogaja zaradi pregrevanja diskov!
Slika

Danč
Nov uporabnik

Renault

Napisal/-a Danč Po jun 27, 2005 2:36 pm

kaj pa je sploh dober ležaj? SKF, ....

Lp!

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Re: Renault

Napisal/-a tešo Po jun 27, 2005 3:07 pm

Danč je napisal/-a:kaj pa je sploh dober ležaj? SKF, ....

Lp!

naj bi bil nov pa original ''dober''
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po jun 27, 2005 3:10 pm

urosr je napisal/-a:Jst sm meu isti problem, pa sm dau bremze od gt-turbo pa lite feltne pa tega ni več, predvidevam da se to dogaja zaradi pregrevanja diskov!

Tole mal narobe predvidevaš... dizl je kr ornk težji od 1.4 petke pa z ležaji nima blemov... pa se morjo diski ornk namatrat da ga ustavijo od 150 do 0.Poleg tega ne verjamem da bi dali avtek kr tko ven če bi mel preslabe zavore ( poleg tega so jih ornk dolg izdeloval tko da bi se te napake pojavle že sred 80tih)

Tsit glede tega da crkujejo ležaji..... ali ti na servisu dajo not za en falus robo.... al pa ne sčistijo in namažejo vredi.... menjaj servis..... al pa sam menjaj.... odgovoril si pa že am.. SKF so zelo dobri ležaji.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Po jun 27, 2005 3:25 pm

Neki sem se zdej spomnu...... ti slučajn bremze kaj štekajo? Ker pol pa možn da se pregreva vse skupi....
Ležaj se zagreje.. mast steče ven.. in ležaj ribne..... men je enkrat zaštekala bremza pa je disk zažarel.... tri teden po tem je crknu ležaj.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po jun 27, 2005 6:09 pm

drugač je blo pa pomoje tko da ležaji niso čist točn do centlna med pestom ter ležajem tko da voda pride zraven in jih zjebe...probi mal boljše nabavt skf kot so pred mano rekl.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Danč
Nov uporabnik

Ležaji

Napisal/-a Danč Po jun 27, 2005 8:24 pm

Jutri jih dam mehaniku zamenjat? Sam sem probal tudi SKF pa tudi niso držali? Koliko je življenska doba ležaja pri avtu a je to 100.000 km?

Danč
Nov uporabnik

Ležaji

Napisal/-a Danč Po jun 27, 2005 8:34 pm

A gdo ve kakšne imajo v trgovini AvtoVid v vojniku?
In če so tam dobri ležaji?

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Po jun 27, 2005 9:48 pm

Kupi ležaj od firme FAG in ne boš imel problemov. V celju jih prodaja gita na mariborski cesti nasproti OMW črpalke.

Ti ležaji imajo verjetno valjčke, če pa imaš kroglice pa 100% drži dalj časa.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jun 28, 2005 3:21 am

nebo lih drzal. ce so lezaji konusni majo valjcke ce pa niso, majo pa kugle not.

stos je v tem kako je lezaj zaprt in zasciten.

ko das not nov lezaj ga dobr zascit z mastjo in nebo zacel tult ce ga nebos brutalno zlorabljal.

hermand
Novinec

Napisal/-a hermand To jun 28, 2005 4:38 pm

Voith je napisal/-a:nebo lih drzal. ce so lezaji konusni majo valjcke ce pa niso, majo pa kugle not.

ko das not nov lezaj ga dobr zascit z mastjo in nebo zacel tult ce ga nebos brutalno zlorabljal.

Tudi sprednji ležaji imajo valjčke namesto kroglic, ker je ležaj sestavljen iz dveh obročev, tam pa so lahko valjčki ali kroglice.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jun 28, 2005 4:45 pm

hermand je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:nebo lih drzal. ce so lezaji konusni majo valjcke ce pa niso, majo pa kugle not.

Tudi sprednji ležaji imajo valjčke namesto kroglic, ker je ležaj sestavljen iz dveh obročev, tam pa so lahko valjčki ali kroglice.

sam za petko ne dobiš - vsaj pomoje ne...tko ma narejeno kia pride,pa men se zdi še accent

hermand
Novinec

Napisal/-a hermand To jun 28, 2005 8:59 pm

šmeks je napisal/-a:
hermand je napisal/-a:

sam za petko ne dobiš - vsaj pomoje ne...tko ma narejeno kia pride,pa men se zdi še accent

Vem da ima kia pride konusne ležaje, golf jih ima odzadaj konusne.

Ležaji za petko so po obliki vsi isti, samo da imajo v kletki ležaja, kjer so ponavadi kroglice, lahko namesto kroglic valjčki.

Nimajo pa konusnih ležajev.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To jun 28, 2005 9:58 pm

aha....sj kapiram...mal smo se narobe razumel:) hehe

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko To jun 28, 2005 10:07 pm

No da se zdej še jaz neki uštulim..... hin mam puše villic spredaj.. to je tam ko pridejo roke vpete u karoserijo... kak to menjat? Vem da je prešano noter.... ampak mi ni jasn kak naj to sam doma menjam... in pa ali se dobijo komplet roke z že vgrajenimi temi pušami? Ker če se pol mi je mala malca to menjat.....
Slika

hermand
Novinec

Napisal/-a hermand Sr jun 29, 2005 6:06 am

Dobi se komplet vilica s pušami, puše pa je treba izprešati ali pa če imaš šravštok tudi gre in moraš imeti še kakšno pušo za podložiti.

Damjan19
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Damjan19 Če sep 01, 2005 5:51 pm

aaaam...men pa lager spredi tuli...a se lotim tega sam, čeprav sm laik(vsej kar se tega tiče).Upam si že, sam bi prosu enga za postopek, kako to nardit...Lisko, si tu? :P

Uporabniški avatar
lisko

Napisal/-a lisko Pe sep 02, 2005 1:57 pm

Vse drugo se sam loti sam ležajev ne..... sej ne da ne boš znal ampak zato ker so prešani noter..... če nimaš vsaj mal orodja in znanja okol tega raj prepust kakemu nedeljskemu šravfarju.....

Ker prvo kot prvo morš dobit stran celo pesto ( stran pojemat končnik, kuglo,amortizer, polosovino, zavorno čeljust....
Vzet pesto stran in stari ležej izprešat pa novga sprešat nazaj..... ni tko enostavn kot se sliš.... Sicer se da doma nardit ampak kr z ogromno matrarije če nimaš preše.
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov