Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Arjad
Nov uporabnik

Zaklenjena Kia sephia

Napisal/-a Arjad Če jun 30, 2005 12:06 pm

Pozdravljeni,
Kia sephia se ne da odklenit niti s ključem niti odznotraj z gumbom. Ker ima centralno zaklepanje, so zaklenjena tudi zadnja vrata. Ob pritisku na gomb znotraj se čuti odpor in gumb ne gre do konca. Ključ pa se zavrti, vendar ne aktivira ključavnice, Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem ? :idea:

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jun 30, 2005 12:25 pm

Fotr ma sephio (čeprov jo največ jaz vozim) l. 1999. Ima centralno zaklepanje, ki je muhaste narave - včasih odklepa, včasih ne. Odvisno od vremena. Sicer je pa res da pri našem VEDNO odklene/zaklene vsaj voznikova vrata. Osebno avto zaklepam tako, da ko se ustavim, se odvežem in avto od znotraj zaklenem (avto še laufa). Ga ugasnem in grem ven ter zaprem vrata.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Če jun 30, 2005 1:34 pm

Če bo slučajno treba vrata odpret brez ključa, imam en nasvet (preizkušeno):

Kia sephia nima zaščitenega vzvoda v vratih za odpiranje, vzvod pa gre ob odpiranju gor. Torej, kaj to pomeni? Vzemi precej močno, a ne predebelo žico, ter napravi hakeljc na koncu. Žica naj bo sicer popolnoma ravna. Nato žico previdno zarini med šipo in gumo (ne kr neki na silo žokat, ampak lepo previdno). Nato malo tipaj. Predmete, v katere se žica zahaklja, nežno poskusi povlečt navzgor. Nič na silo. Ko boš zahakljal vzvod, se bo malo premaknil gumbek za zapiranje v vratih. Tako boš vedel, da si zadel pravega. Nato malo močneje povleci gor in vsa 4 vrata se bodo odprla ;)

P.S. Nekateri avti (npr mitsubishi) imajo stvar narejeno ravno obratno, navzdol, zato je najprimernejši ročaj zajemalke, s katerim potiskaš navzdol (če se komu skučajno to naredi na mitsubishiju).
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden Če jun 30, 2005 1:40 pm

Lastne izkušnje ? :oops: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Mož čokate postave z brki
Novinec

Napisal/-a Mož čokate postave z brki Če jun 30, 2005 1:45 pm

Moja patološka pozabljivost je botrovala k mnogim vlamljanjem v avto (ključi radi ostanejo not :lol: ), zato sem se z leti kar dobro izučil v teh veščinah. Nato sem postal med prijatelji uradni odklepovalec avtov. :D Moram priznat, da še nisem vlamljal v avto, ki bi imel drugačen sistem od zgoraj navedenih dveh in vsakega se da odklenit v 30s.
Hitro se daleč pride

Slika

Uporabniški avatar
G0lden
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor in okolica

Napisal/-a G0lden Če jun 30, 2005 2:11 pm

Mož čokate postave z brki je napisal/-a:Moja patološka pozabljivost je botrovala k mnogim vlamljanjem v avto (ključi radi ostanejo not :lol: ), zato sem se z leti kar dobro izučil v teh veščinah. Nato sem postal med prijatelji uradni odklepovalec avtov. :D Moram priznat, da še nisem vlamljal v avto, ki bi imel drugačen sistem od zgoraj navedenih dveh in vsakega se da odklenit v 30s.

PIECE BRO! :oops:

Uporabniški avatar
|jurcek|
Novinec

Kraj: DUPLEK

Napisal/-a |jurcek| So jul 02, 2005 4:35 pm

@Mož čokate postave z brki: iz lastnih izkušenj se najhitreje naučiš,ne? sem jaz tud si dostikrat zakleno ključe v mojo petko ko sem jo še mel. na koncu sem rabo max 10s da sem odprl vrata, ker sem že vedo ki more not žica, kolko morem not potisnit,...
Drive as fast as you can and be happy!
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], jurman101 in 8 gostov