Torej iz naslova razvidno.... na kok so intervali menjave zobatega jermena za petko dizla?
Fora je u tem da me zdej jermen prevoženih 70 kkm......
Sicer mam tko namen nardit generalko ampak šele drugi mesec.... u mes pa pride še morje ( PAG) ... no in zdej me zanima če lahk grem brez skrbi al je preveč rizično? takrat bo mel že okol 80kkm prevoženih...
Samo jermena pa ne bom dal menjat ker je bedn prvo jermen menjat pol pa generalko delat.. ( dvojni stroški)
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P )
Emm sorry sam to se men zdi hudo preveč... to je že preveč za bencinca.. pri dizlu je jermen še bolj obremenjen..... probal pa lih ne bi rad kak dolg bo zdržal...
torej še kdo ? Če ma mogoč kdo haynes naj not pogleda al pa če kdo točn ve .
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P )
Mi bomo na svojem menjali jermen čez 10k, ko bo dopolnil 100k km. Mamo bencinarja.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Sh3bO je napisal/-a:Mi bomo na svojem menjali jermen čez 10k, ko bo dopolnil 100k km. Mamo bencinarja.
r5 bencinar ma ketno tko da...,kaj mate pa vi mi pa ni jasno!
Se opravičujem da nisem napisal da nimamo renault 5. Imamo neko korejsko sranje in na njem bomo menjali jermen čez cca. 10k. Se opravičujem če sem preveč površno napisal prejšnji post.
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!
Čakte zdej malo... vi mislite prvi interval? Ker je bil PRED 70kkm menjan in me zdej skrbi na kok ga naj menjam.... al me preveč skrbi za na morje? Ker takrat ( ko pridem z morja) bo mel prevoženih prek 80.... zdej še mal okrog pa pol na morje...
predpisano je da se menja na vsakih 5 let,ali na vsakih 110.000 km odvisno kaj je prej....drugače pa pokliči na renaultov servis,sam dvomim da bodo kaj drugače povedali.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
No oki hvala to sem hotu slišat Torej paničarim zastonj ker ma zdej slabih 70kkm za sabo
Mislu sem pač zarad tega ker ponavad majo intervale tam okol 90 kkm. Moja petkica je pa že star avtek pa sem mislu če je treba kaj prej menjat sam očitn ni panike:)
Replacement Interval Guide
Renault recommended replacement as follows:
5,000 mile service intervals - replacement every 70,000 miles or 5 years.
6,000 mile service intervals - replacement every 72,000 miles or 5 years.
The previous use and service history of the vehicle must always be taken into account.
zram so tud navodila za demontazo/montazo. povej ce nucas pa bom prepisal.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!