Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Športni izpuh

Napisal/-a Andy Pe apr 11, 2003 10:31 am

Rad bi nabavil športni izpuh za Megana.Kje, kolk dnarja pa kaka firma?

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a *bojci* Pe apr 11, 2003 11:11 am

Uh, ta debata je še vedno na forumu vroča. :D
Če si pripravljen dat 60k ven, te si nabavi Remusa, če ne, pa jih je en kup, ki prodajajo univerzalne lonce po 20-30k. Samo ne zaleti se pri tem, ker je treba imeti papirje zraven za homologacijo! Pri Remusu ni problem. :wink:

Preglej malo ostale poste:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=3158
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=3356
Slika
Renault Avtomobilistični klub Slovenija
http://www.rk.avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Re: Športni izpuh

Napisal/-a Daco Pe apr 11, 2003 12:21 pm

Andy je napisal/-a:Rad bi nabavil športni izpuh za Megana.Kje, kolk dnarja pa kaka firma?

Jst sem na svojega dal JOKRA sportni izpuh od Avto Galant-a. Dobil sem vse potrebne papirje, v torek grem pa na a-test, da mi ga vpisejo v homologacijski kartoncek. ;)

Drugac pa... mas se opcijo NOVAK, ki ima baje tut papirje... pa je priblizno istega cenovnega razreda, mogoce mejckn cenejsi, sam ma eno leto garancije v primerjavi z 2 leti JOKRA. Aja jst sm za svojega dal 36k sit + gotovinski popust 5% (okej 10% sam sem moral bit tecen k svina, pa se to mi ga je dala sam zato k sm ji bil simpaticen - pa polhn falus me je mela :lol: )

Drugac mas pa se druge opcije like Remus, Sebring, Powerfull... Remus vem da te pride okol 55k sit za megana, Powerfull pa 60k sit, vse s papirji seveda.

No upam da sem ti pomagal. ;)

JSt sem za 50k sit zamenjal in srednji in zadnji lonec, pa mi je kr kull. Sam se papirje zrihtam drug teden pa mam mir :P

Andy
Poznavalec foruma

Napisal/-a Andy Pe apr 11, 2003 1:12 pm

BOm menda js tut kr JOKRA vzel, sam še ne vem al z enim al dvema izpuhoma... Stvar okusa.Ti maš enega?

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Pe apr 11, 2003 3:24 pm

Daco je napisal/-a:Jst sem na svojega dal JOKRA sportni izpuh od Avto Galant-a. Dobil sem vse potrebne papirje, v torek grem pa na a-test, da mi ga vpisejo v homologacijski kartoncek. ;)

Drugac pa... mas se opcijo NOVAK, ki ima baje tut papirje... pa je priblizno istega cenovnega razreda, mogoce mejckn cenejsi, sam ma eno leto garancije v primerjavi z 2 leti JOKRA. Aja jst sm za svojega dal 36k sit + gotovinski popust 5% (okej 10% sam sem moral bit tecen k svina, pa se to mi ga je dala sam zato k sm ji bil simpaticen - pa polhn falus me je mela :lol: )
No upam da sem ti pomagal. ;)

JSt sem za 50k sit zamenjal in srednji in zadnji lonec, pa mi je kr kull. Sam se papirje zrihtam drug teden pa mam mir :P

Meni so v RDO-Centru oblubili za 26k z vsem. :roll: In baje imajo robo od Galanta.
Kaki je zvok zdaj?
Malo mi opiši, da bom še večje lušte dobil. :wink:
Slika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Pe apr 11, 2003 4:16 pm

Andy je napisal/-a:BOm menda js tut kr JOKRA vzel, sam še ne vem al z enim al dvema izpuhoma... Stvar okusa.Ti maš enega?

Imam enega, ker ce bi hotel dva, bi moral odbijac rezat... ker v originalu je misljeno za enojni izpuh pa ima ze lepo zaobljeno. :)
Drugac pa ce sta ti vsec dva, pa ce mas voljo se z odbijacem se zajebavat... kr zrihti, pomoje bo kul... al pa se bolj divja... dej na vsaki strani po enega :P

P.S. Dej jokro gor, pa bova mela res skor enake avtomobile :lol:

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Pe apr 11, 2003 4:20 pm

Bojci_kar je napisal/-a:Meni so v RDO-Centru oblubili za 26k z vsem. :roll: In baje imajo robo od Galanta.
Kaki je zvok zdaj?

Jah verjetno imajo za megana pac drazji zadnji lonec. Ker jaz sem jih klical direkt v NM kjer jih delajo in so mi rekli da je zadnji sportni lonec za megana 36k sit.

Zvok je pa kul... men je vsec :D
Tak mal globji je... lepo ga je poslusat... prijetno bobni, pa ni glasen, to mi je predvsem vsec. Ko pa mal pohodis, pa mal zaropota... zdej odkar mam drug izpuh opazam, da saltam pri visjih obratih... da se mal izpuh poslusam :lol:

Andy
Poznavalec foruma

Napisal/-a Andy So apr 12, 2003 9:55 am

Bom kar enojnega gor vrgu, ker se mi ne da z odbijačem še zaj.. tist z vsakim na eni strani bi bla pa huda varianta, sam je pa tut cenovno kr precej velik zalogaj.

P.S. poglej na Moj post kupovanje starih avtomobilov pod Megane Coupe pogledat kaj je en tip napisu mnenje o tem avtu :D :) :wink:

Uporabniški avatar
clio (proton_freak)
Uporabnik

Napisal/-a clio (proton_freak) So apr 12, 2003 11:53 am

Andy je napisal/-a:Rad bi nabavil športni izpuh za Megana.Kje, kolk dnarja pa kaka firma?

Lahko pa dobiš De vito fi76 za 15.500 SIT fi90 za 18.500 SIT možne pa vse oblike tud po naročilu!!!
Dokler se kadi je dobro!Ko se pa neha pa je sranje!

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ So apr 12, 2003 12:09 pm

devito nima papirjev...

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* So apr 12, 2003 6:42 pm

Daco je napisal/-a:
Bojci_kar je napisal/-a:Meni so v RDO-Centru oblubili za 26k z vsem. :roll: In baje imajo robo od Galanta.
Kaki je zvok zdaj?

Jah verjetno imajo za megana pac drazji zadnji lonec. Ker jaz sem jih klical direkt v NM kjer jih delajo in so mi rekli da je zadnji sportni lonec za megana 36k sit.

Zvok je pa kul... men je vsec :D
Tak mal globji je... lepo ga je poslusat... prijetno bobni, pa ni glasen, to mi je predvsem vsec. Ko pa mal pohodis, pa mal zaropota... zdej odkar mam drug izpuh opazam, da saltam pri visjih obratih... da se mal izpuh poslusam :lol:

aaaaaaaaaaa..jaz bi tudi tekega mel!!!!
Pa saj ga bom mel :D
Ko bom mel več financ :wink:

Ej, še to:
Kaj homologacijo si porihtal? Moraš it s tem na LPP in ne gnjavijo?
Slika

Johnny
Novinec

Napisal/-a Johnny Ne apr 13, 2003 5:05 pm

Jest sm ga dal od Jokre gor u petk pa sm kr mal razočaran.Sicer mal bobni ampak to ni to.
Bojci_kar: ti k maš isti stroj, kva misliš če bi dau pred zadnim loncem kr cev namest tistga lonca (predzadnega).Tm so res zavozlal cevi

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Ne apr 13, 2003 6:46 pm

Johnny je napisal/-a:Jest sm ga dal od Jokre gor u petk pa sm kr mal razočaran.Sicer mal bobni ampak to ni to.
Bojci_kar: ti k maš isti stroj, kva misliš če bi dau pred zadnim loncem kr cev namest tistga lonca (predzadnega).Tm so res zavozlal cevi

Ja ne vem kwa bi ti rad... js sem bil vceraj v MB in sem na AC LJ-MB-LJ vozil... pa ko ga mas v obratih se ga kr dost slisi... zdej ce bi mel se glasnejsega, bi me se glava zabolela... je pa res da je do 2000 obratov kr tih... pac sam mal bolj bobni... ampak sej, okusi so razlicni. ;)

Pa dej dol srednji lonc, po mestu ti bo se fajn, za na kaksno daljso relacijo, pa ne pozab aspirina s sabo :P

LP ;)

Johnny
Novinec

Napisal/-a Johnny Ne apr 13, 2003 9:20 pm

Daco je napisal/-a:
Ja ne vem kwa bi ti rad... js sem bil vceraj v MB in sem na AC LJ-MB-LJ vozil... pa ko ga mas v obratih se ga kr dost slisi... zdej ce bi mel se glasnejsega, bi me se glava zabolela... je pa res da je do 2000 obratov kr tih... pac sam mal bolj bobni... ampak sej, okusi so razlicni. ;)

Pa dej dol srednji lonc, po mestu ti bo se fajn, za na kaksno daljso relacijo, pa ne pozab aspirina s sabo :P

LP ;)

Sej ne rabm aspirina, k sm že od filtra naglušn :DDD :twisted:

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Ne apr 13, 2003 10:02 pm

Johnny je napisal/-a:Jest sm ga dal od Jokre gor u petk pa sm kr mal razočaran.Sicer mal bobni ampak to ni to.

Ja, sem glih danes malo pod avto pogledal, ker sem olje menjaval, pa sem videl to traparijo, ki so jo pri 19-ki naredili. Ok, v srednji lonec gre dovod kar fajn, te se pa cev, ki vre ven obrne za polkrog, pa te eno par vijug vmes in te komaj do zadnjega lonca. :huh:

Sem o tem premišljeval, da bi ga odstranil srednjega in dal (zaradi homologacije :wink: ) zadnji lonec od mašine 1.8, ker ma večjo prepustnost -> hitrejši odvod izpuha in športen zvok. Ravno ta srednji lonec ima nalogo, da zmanjša hrup. To bi me stalo ca. 20k.
Hm, bil bi pa problem na tehničnem valda, pa ne zaradi zadnjega lonca, ampak zaradi srednjega. To možnost sem jaz opustil in bom mel samo zadnjega drugega.
Šlo bi pa, če bi menjal celotni izpoh z izpuhom od mašine 1.8 16V, samo...to je dosti keša spet :( .

Daco:
Tudi jaz nočem nekega kričanja iz auspuha, torej bi mi tak, kot je tvoj, glih ustrezal. V bistvu bi pa rad slišal ta zvok. Od kod si ti sploh?
Slika

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Napisal/-a Daco Ne apr 13, 2003 10:37 pm

Bojci_kar je napisal/-a:Daco:
Tudi jaz nočem nekega kričanja iz auspuha, torej bi mi tak, kot je tvoj, glih ustrezal. V bistvu bi pa rad slišal ta zvok. Od kod si ti sploh?

Jst sm drugac iz Medvod, sam mam po tanovem mariborcanko za punco... tko da bom verjetno drug vikend tut kej gor... pomoje na velikonocni ponedeljek :)

Ce hoces lahko prides pogledat pa poslusat, al pa ce prides v LJ ce ti je blizje? :lol:
Ti bos to enkrat maja gor montiral ce se ne motim? Drugac sem bil pa vceraj od stirih popoldne do sestih zjutraj v MB... prijetno mestece, pa lustne punce :P

Definitivno se pridem ;)

Uporabniški avatar
Airborne
Novinec

Napisal/-a Airborne Po apr 14, 2003 12:39 am

jaz mam DeVito gor pa mi na zadnjem tehničnem, lani oktobra niso čist nič težil še opazil niso, pa k sem šel homologacijo delat za fedre na LPP, kjer ti poleg vpisa v kartonček, še ostalo pregledajo-tehnični, mi tut niso čist nič rekl,tko da ga bom kr obdržu in mislm da bo tut naslednji tehnični šel lepo skoz. Je pa dvojni izpuh fi 75, stal je pa 2leti nazaj 18000.
Born to be wild !

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Serđo™ Po apr 14, 2003 1:05 am

hehe, to k si bil na LPP za homo-lomo..če bi bil na RTO al kaj je v MB..ne bi tko na izi skoz prsu..

jst vem, da DeVito zal ne..ker nima papirjev ;)

Uporabniški avatar
*bojci*
Novinec

Napisal/-a *bojci* Po apr 14, 2003 7:44 am

Daco je napisal/-a:Jst sm drugac iz Medvod, sam mam po tanovem mariborcanko za punco... tko da bom verjetno drug vikend tut kej gor... pomoje na velikonocni ponedeljek :)

Ce hoces lahko prides pogledat pa poslusat, al pa ce prides v LJ ce ti je blizje? :lol:
Ti bos to enkrat maja gor montiral ce se ne motim? Drugac sem bil pa vceraj od stirih popoldne do sestih zjutraj v MB... prijetno mestece, pa lustne punce :P

Definitivno se pridem ;)

Ja, konc maja mam tehničnega. :D
Hm, jaz na velikonočni ponedljek pridem komaj zvečer v MB, ker drugače nisem od tu. V bistvu moram malo keša zaslužit ( :lol: ) in potem bom verjetno šel dol v LJ pa to stvar nabavu, pa gume bom potem homologiral ( če mi bodo švabi TÜV poslali :D ), tak da kar verjetno bi se te takrat lahko videla.
Ja ja, v MB so luštne punce.. :lol: :lol:

DrSergioDJ:
Na RTI-ju težijo, da dol padneš. Sem jim oblubu, da če bom dal kaki športni izpuh homologirat, bom jim najprej nesel papirje kazat, še preden bom gor montiral, pa te naj bodo zadovoljni. Pa tak posmehljivo so mi rekli, da noben slovenski proizvajalec ne daje papirje. Kaki butli so to....
Bom pa šel pač na LPP... :wink:
Slika

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po apr 14, 2003 4:39 pm

ko prneseš papirje taprave, malo bulijo pol pa ti dajo homota
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih