Nasveti in napotki ter povpraševanja...

fiat_tempra
Nov uporabnik

Elektrika

Napisal/-a fiat_tempra Sr jul 06, 2005 8:41 am

Zadnji teden se mi je začelo dogajat nekaj čudnega z električnimi napravami v Fiat Tempri 1,6 i.e..
Ko dam kontakt in imam odprte oboje prednjih vrat je z napravami v avtu vse navidez OK. Ko pa zaprem ene od vrat (sproži stikalo lučke osvetljitve kabine) se mi samodejno vklopi ventilacija kabine, na komandni plošči avtomatske klime pa mi vgasnejo vse signalne lučke in displej. Istočasno mi kazalec goriva pade na polovico, včasih pa skoraj na nulo.
Ko ponovno odprem vrata se ventilacija ustavi, kazalec goriva pa kaže normalno stanje. Takrat se še nekajkrat pomakne elektromotor minimuma (tudi če je samo kontakt). Zadeva se ustali po nekaj sekundah in potem je OK.
Je imel kdo podobne težave oz. ve kje se lotit iskat napako?

LP

yurchek
Poznavalec gnojmobilizma

Re: Elektrika

Napisal/-a yurchek Sr jul 06, 2005 9:03 am

fiat_tempra je napisal/-a:Zadnji teden se mi je začelo dogajat nekaj čudnega z električnimi napravami v Fiat Tempri 1,6 i.e..
Ko dam kontakt in imam odprte oboje prednjih vrat je z napravami v avtu vse navidez OK. Ko pa zaprem ene od vrat (sproži stikalo lučke osvetljitve kabine) se mi samodejno vklopi ventilacija kabine, na komandni plošči avtomatske klime pa mi vgasnejo vse signalne lučke in displej. Istočasno mi kazalec goriva pade na polovico, včasih pa skoraj na nulo.
Ko ponovno odprem vrata se ventilacija ustavi, kazalec goriva pa kaže normalno stanje. Takrat se še nekajkrat pomakne elektromotor minimuma (tudi če je samo kontakt). Zadeva se ustali po nekaj sekundah in potem je OK.
Je imel kdo podobne težave oz. ve kje se lotit iskat napako?

LP

pomoje nekje na masi....

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Sr jul 06, 2005 9:03 am

Prvo kar probaj zamenjat je una škatla z releji in varovalkami. To je pri tipotih in temprah velik problem ker rado vse križm prebija. Jest sn že 2x zamenjal to škatlo in imam zdej mir.
1- so mi delali brisalci sami od sebe luči na armaturi kar same ugašale
2- niso delale štop luči
3- zdej je mir.

lahko odpreš to škatlo in pregledaš kje ti stik dela da ti vklaplja vse naprave. Samo to škatlo itak dobiš kjerkoli na odpadih al pa od kakšnega soseda priklopi za pol ure pa boš videl če je to krivo. Drgač pa stikalo za lučko iz vrat ven uzem.

fiat_tempra
Nov uporabnik

Napisal/-a fiat_tempra Sr jul 06, 2005 9:32 am

Fiat Tipo.
Kjero škatlo misliš tisto pod volanom na levi strani, ki jo lahko potegneš navzdol?

LP

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Napisal/-a Fiat Tipo Sr jul 06, 2005 9:36 am

fiat_tempra je napisal/-a:Fiat Tipo.
Kjero škatlo misliš tisto pod volanom na levi strani, ki jo lahko potegneš navzdol?

LP

Tako je če imaš možnost si jo sposodit pri kermu za ene pol urce si jo dej ker je največkrat problem ravno v tem.

fiat_tempra
Nov uporabnik

Napisal/-a fiat_tempra Sr jul 06, 2005 10:14 am

Fiat Tipo.
Kakor jaz vem je tukaj miljon kablov.
Kako sploh lahko to zadevo snameš in izklopiš?

LP

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Napisal/-a Fiat Tipo Sr jul 06, 2005 10:24 am

Sej zadaj na škatli imaš same priključke. Priključki so si med sabo tolk različni da jih ne moreš med sabo zamešati ker jih nemorš napačno skup dat.Zadeva se odšravfa dol kompletno (10 ključ)
lahko pa tud tam kjer so panti pobereš une (šlese) zatiče dol in vzameš škatlo stran.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov