Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
TopGear
Nov uporabnik

pežo 307 napake

Napisal/-a TopGear Sr jul 06, 2005 11:24 pm

imam nekaj mesecov staro 307 HDI, 2.0 motor in mi je ze dvakrat napisal na computerju: antipollution fault,neki tacga,zdej mam ze skor 1 teden avto na popravilu, ker tega kosa ni v slo, niti v franciji. je ze gdo imel take probleme in ce kaj lahk se prcakujem

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jul 07, 2005 7:20 am

Antipollution fault ti napiše ko je fuč katalizator. Možno tud, da ti je samo ona lambda spodej shodila.

A je to edina stvar ki ti jo je napisalo?

Katera od lučk ti gori na onem displeju med števci?

BTW onim na servisu ne gre zaupat kej dosti.
Slika

mekon
Nov uporabnik

Napisal/-a mekon Če jul 07, 2005 8:14 am

ti le pugija poslusi, ce kdo - potem on ve...

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jul 07, 2005 8:51 am

Ma iz tega avta maš mimgrede doktorat :D
Slika

Uporabniški avatar
TopGear
Nov uporabnik

Napisal/-a TopGear Če jul 07, 2005 9:00 am

mi gori ena lucka ja, sm ne vem kk bi jo opisal, nimam nic papirjev pri roki od avta. to mi je ze ene dvakrat nardil, prvic je blo ok, potl so spucal tisto, in cez par km ko sm se pelav spet isto ! zdej so kos narocil, ga cakajo, baje da je pa ful dela za zamenjat, ker je cist odzadi skrito ( 6ur dela)... sej ce bo po zamenjavi spet isto delal ga bom tam pustu pa nej nouga dobijo

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če jul 07, 2005 10:04 am

Kaj pa pomeni, ko ti sredi voznje crkne vsa elektrika, vlkjucno s klimo, stevci, radiem...... pa se cez sekundo ali dve nazaj vse prizge? Do servisa je se 6000 kilometrov. Ko sem sel na morje, je to naredilo trikrat tja, pa dvakrat nazaj, zdaj pa ze en cas ne... :bonk
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jul 07, 2005 10:20 am

Asterix - a ti motor normalno dela? Servo volan, servo bremza?
Ta motja je pomoje posledica debilnega BSI računalnika...

TopGear - gori ti vrjetno lučka za samodiagnostiko motorja - je v obliki motorja, taka oranžna nekje na sredini displeja...
Prosim povej mi a je to edina stvar ki ti jo avto sporoči?

Če je slučajno popravilo ki ga omenjaš zamenjava lambde, potem ti lahko povem da so tud že pri men enkat hotl uvalit cel fuk dela, ko so mi mogl švasat okol lambde. So hotl cel kat pa ves fuk dol dat. No vglavnem - to ni potrebno. Sploh če gre lepo, se sam odvije ven pa drugo da.

Sicer pa ne vem kaj je, zato te prosim če pokličeš na servis in poizveš točno kaj se bo dogajalo.

Lahko ti pa zatrdim, da v 6 urah imam js pol avta spredej podrtega pa nazaj sestavljenega. Upam da bom lah kej pomagal.

LP
Slika

Uporabniški avatar
Asterix
Uporabnik

Napisal/-a Asterix Če jul 07, 2005 10:23 am

Vse dela normalno, tak da ni nic jasno.....
aja, prednja zarnica v dveh letih 3 krat, zadnja desna 3 krat
Kadim Lord, vozim Ford, v Avstriji mešam mord.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jul 07, 2005 10:27 am

Žarnice - mislm da se boste mogl navadit. Večina avtov z auto on lučmi ima te probleme, sploh 307. To zdj ne pomeni da boš vsak mesec menjaval, ampak malo bol pogosto pa.

Fora je v tem, da se ti v avtu takoj ko vžgeš prižgejo lampe, ampak je takrat žal napetost malo višja kot običajno - luči mal zažmrkajo (nihanje napetosti). Če je
žarnica slaba je to zanjo včasih prevelik stres. Pa še opozorilo - v nobenem primeru se ne dotikaj žarnice ki jo vgrajuješ, saj se bo mast ki jo pustiš gor na steklu močno segrevala. Če se dotakneš, obriši z eno cunco.

Če ti tisto - ugaša pa to - pojdi na servis in zahtevaj popravilo. Napaka je znana in naj se ne sprenevedajo. Je pa skoraj serijska.

LP
Slika

Uporabniški avatar
TopGear
Nov uporabnik

Napisal/-a TopGear Če jul 07, 2005 10:36 am

Pugi - ja je v nekaksni obliki motorja, tisto se mi prizge, na rac pa izpise napako. zdej mi je zacelo delat tudi to, ker v prvic ni blo tega, da avto zelo cuka, obcutno, ko das gas avto zateguje, cuti se povsod, enostavno vsaka brzina, in ko nej bi blo takrat "popravleno" sm se pelav in sm brz vedu da ni to to, ker je to spet cukalo.

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid Če jul 07, 2005 11:21 am

Kje pa mas avto to na servisu ce lahka prasam? Mas v levu!

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Če jul 07, 2005 11:25 am

TopGear je napisal/-a:Pugi - ja je v nekaksni obliki motorja, tisto se mi prizge, na rac pa izpise napako. zdej mi je zacelo delat tudi to, ker v prvic ni blo tega, da avto zelo cuka, obcutno, ko das gas avto zateguje, cuti se povsod, enostavno vsaka brzina, in ko nej bi blo takrat "popravleno" sm se pelav in sm brz vedu da ni to to, ker je to spet cukalo.

če mene prašaš je to ta lamba, k pr ns pr audiju je isto cukal ko budala, pa pokuru mal več k ponavad... ;)
Slika

Uporabniški avatar
TopGear
Nov uporabnik

Napisal/-a TopGear Če jul 07, 2005 12:30 pm

Rancid je napisal/-a:Kje pa mas avto to na servisu ce lahka prasam? Mas v levu!

avto lev idrija :)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jul 07, 2005 3:58 pm

TopGear je napisal/-a:Pugi - ja je v nekaksni obliki motorja, tisto se mi prizge, na rac pa izpise napako. zdej mi je zacelo delat tudi to, ker v prvic ni blo tega, da avto zelo cuka, obcutno, ko das gas avto zateguje, cuti se povsod, enostavno vsaka brzina, in ko nej bi blo takrat "popravleno" sm se pelav in sm brz vedu da ni to to, ker je to spet cukalo.

Ja, tole bo vrjetno kar lambda.

Ena majcena možnost gre tudi, da ti zajebava senzor nadtlaka. A ti kdaj motor ugasne v prostem teku?

Vsekakor nekaj ne štima, to je 1x1 in na servisu bi moral to ugotovit za šalo. Mislim da se delajo norca tko kot ponavadi.

A je avto v garanciji?

Prosim da odgovoriš na vprašanja, ker samo tako lahko kaj več povem.

LP;)
Slika

Uporabniški avatar
TopGear
Nov uporabnik

Napisal/-a TopGear Če jul 07, 2005 4:56 pm

jaja ni panike:)
ne motor normalno dela, mi nikol ni crknu u prostem teku. prej sm govoru z sefom tam, je reku da so tist kos dobil, in da ga bodo notr menjal, ta tedn no nej bi blo recmo. avto je v garanciji ja, drgac je tist kos ene 45 flik.
zdej neki je to da je firma za peugeot dokaj nova tam,se morjo se dost naucit, drugo je pa da niso zelo splosno priljubljeni, sej ne da bi bli slabi, sm je dost pripomb slisat gdaj, majo svoje hibe. rajs bi vidu da ga pelem u eno firmo ka obstaja veliko let, pa ka so se ze srecal z tem problemom. bomo vidl no

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Če jul 07, 2005 5:01 pm

k so se srečal s tem problemom in se z leti naučili kvalitetno nategovat ljudi. To dobiš na takih servisih.

Btw - una stvar ko stane 45 je vrjetno res lambda. Naslednjič ko ti pove kaj je kej si zapomni imena oziroma ne govorit o kosih, ker ptiči nam ne pomagajo dosti ;)
Slika

Uporabniški avatar
TopGear
Nov uporabnik

Napisal/-a TopGear Če jul 07, 2005 5:43 pm

Pugi je napisal/-a:k so se srečal s tem problemom in se z leti naučili kvalitetno nategovat ljudi. To dobiš na takih servisih.

Btw - una stvar ko stane 45 je vrjetno res lambda. Naslednjič ko ti pove kaj je kej si zapomni imena oziroma ne govorit o kosih, ker ptiči nam ne pomagajo dosti ;)

hehe:) bom ja, mam probleme z spominom zadne dni. bom se sporocu kk je situacija, drgac pa hvala za vse informacije! :bow :tomidelej:

Uporabniški avatar
TopGear
Nov uporabnik

Napisal/-a TopGear Ne jul 10, 2005 9:12 pm

u petk sm dobu nazaj avto, do danes je blo ok, sm ga sterav po avtocest dans do 210 do obalel vse ql, tk da upam da bo, mi je pokazav zamenjan del in zdej nej bi blo

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Ne jul 10, 2005 11:13 pm

Ja kašn del, a si spet pozabu vprašat?
Slika

Uporabniški avatar
just_in
Poznavalec foruma

Kraj: gorenjska :)

Napisal/-a just_in Po jul 11, 2005 8:12 am

pa drugič zahtevi, da ti pokaže tvoj stari del... :) danau samo tko da računajo nardijo pa nč... :) pa papirje pa račun pa škatlo od vstavljenega dela tud... ;)
Slika
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov