Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Iščem zaklep za hondo

Napisal/-a Mrcina To jul 19, 2005 8:13 am

Pozdravljeni!

No, iščem zaklep, to je ona stvarca na vratih, s katero zakleneš vrata od znotraj ("kljukica", samo pri hondi ni nič kljuki podobna). Torej zadevo ki je zraven kljuke, je plastična, nekakko trikotne oblike in z zatičem za paličko od centralnega. Odlomilo se mi je namreč tam, kjer pride ta palička, sedaj pa se mi pri parkiranju pod določenim nagibom tole zatakne in ne morem odklenit vrat.

Avto je Honda civic bingo, letnik 1997. Pasat bi moglo od cele 6th generacije ne glede na model. Od 4th ne paše, če ne bi že imel. Za 5th pa nisem ziher. Vrata so voznikova.

Sprašujem pa v bistvu, če ima kdo kako razbito 6th gen ali pozna koga ki ima kako ali kaj podobnega. Sem sicer že zmenjen z lokalnim romom da mi to prinese iz I, ampak očitno tudi tam ne najde, ali pa pozablja na tako malenkost. Na uradni servis se mi ne da hodit, upam da mi kdo to zrihta po kaki sindikalni ceni, še najraje v tekoči valuti...

Lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Sr jul 20, 2005 7:15 am

A to misliš tist knof, ki je pravzaprav za zaklepanje in odklepanje in je poleg kljukice za odpiranje vrat?

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Sr jul 20, 2005 1:49 pm

svadreb je napisal/-a:A to misliš tist knof, ki je pravzaprav za zaklepanje in odklepanje in je poleg kljukice za odpiranje vrat?

jaz sem tudi tako razumel.pa če se spomnem ma pol japoncev enake (vsaj meni :oops: ) tiste knofe.
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Sr jul 20, 2005 2:00 pm

Jp, točno ta knof za zaklepat in odklepat vrata odznotraj...

Mora bit z voznikovih vrat, pa po moje ne more bit kr od enega, ker mora pasat pritrditev, pa zankica za centralno itd...

Odmontirat ga je čist lahko, tako da če kdo ima, naj se ne boji dela:D ... Ali ga pa jaz pridem odmontirat...

Lp Mrcina
dihtunga.press

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če jul 21, 2005 12:43 pm

Ta zadeva pa po moje ne more bit tok draga, da ne bi mogel kupit nove.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Če jul 21, 2005 12:53 pm

Ja draga ne draga, rajši dam nekomu tukaj za pivo ali dve, ki ima kaj takega doma pa ne rabi, kakor pa dajem par jurjev na pooblaščenem servisu... Sej mi ni nujno, ker lahko normalno zaklepam in odklepam avto, samo nadležno je, ker se vsake toliko časa zatakne, pa moram s ključem odklepat sovoznikova vrata, pa ono plastiko okoli imam kar dol sneto, da ne rabim šraufat vsakič ko se mi to zgodi...

LP mrcina
dihtunga.press

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Če jul 21, 2005 1:33 pm

A pa si probal mogoče tisti vzvod (kovinsko palčko) kako drugače pritrditi v ta gumb? Če se ti je zlomil ušesek na gumbu, bi mogoče lahko na njegovo mesto v gumb privil zankasti vijak (vijak z ušescem), v katerega bi pol vtaknil šipko.

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina Pe jul 22, 2005 6:50 am

svadreb je napisal/-a:A pa si probal mogoče tisti vzvod (kovinsko palčko) kako drugače pritrditi v ta gumb? Če se ti je zlomil ušesek na gumbu, bi mogoče lahko na njegovo mesto v gumb privil zankasti vijak (vijak z ušescem), v katerega bi pol vtaknil šipko.

Ti a veš da tale zadeva sploh ni slaba ideja... Hmmm, je za preštudirat...

LP Mrcina
dihtunga.press

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb Po jul 25, 2005 6:48 am

@Mrcina: si zrihtal klukco?

Uporabniški avatar
mgas XLR
Novinec

Napisal/-a mgas XLR Po jul 25, 2005 2:23 pm

zalep pa bo
Slika

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Napisal/-a Mrcina To jul 26, 2005 7:13 am

Ma zdejle bom en nosilček naredil, da bo drselo samo levo&desno in ne bo več opletalo gor in dol. Potem se ne bo moglo več zatikat, zaklepat odznotraj pa itak ne rabim...

Hvala vsem, če pa kdo to prebere z razsuto hondo naj se pa le spomni name...

LP Mrcina
dihtunga.press
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov