Nasveti in napotki ter povpraševanja...

brejk
Nov uporabnik

megana ne morem odklenit-daljinec ne prime

Napisal/-a brejk Ne jul 31, 2005 10:25 am

zdravo!
moja mama ima megana l.96 coupe. vceraj se je prvic zgodil da daljinec ni prijel ampak smo ga potem nekak usposobil. dans pa sploh ne dela. poizkusil z rezervnim daljincem in tudi ne prime. kupil nove baterije in tudi ni pomagal.
problem je pa v tem da avto lahko odklenem na ključ ampak potem ima tisto blokado motorja ( utripajoča lučka na konzoli), ki jo je potrebno izklopit z daljincem da avto lahko vžge. avto ima alarm gt. vem pa ne al je to od alarma ali blokada od avta. lastniki smo pa komaj 3 tedne. smo klicali prejšnjega lastnika pa nam ni znal pomagat. avto kurbla vendar ne vžge in mislim da to zaradi one lučke.
če bi kdo znal pomagati. :(

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Ne jul 31, 2005 10:37 am

hm....če je zarad alarma..pff nevem?

če pa je blokada motorja..bo pa verjetno potrebno nov ključ, alpa tega "ponovno naložit"

ampk samo ugibam.. :roll: :oops:

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Ne jul 31, 2005 10:37 am

to je ena napaka v računalniku in more serviser sm prklopit na računalnik da se napaka odprav in potem dela normalno dalje ;)

Lp
Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne jul 31, 2005 10:38 am

lahko da se je tist sprejemnik pokvaru, kateri sprejema signal od kjuča in nato odklene avto, ampak ma verjetno rok bolj prav.

tešo
Novinec

Kraj: Krško

Napisal/-a tešo Ne jul 31, 2005 10:40 am

moj kolega je na R19 letnik 95, padu mo je ključ v lužo seveda avta ni mogu odklenit z daljincem. odklene ga na ključavnici in potem avto ni vžgal seveda blokada motorja, potem je mel v avtu navodila od avta in je mel napisano kako greš mimo te blokade motorja. kr neki si s pomočjo pedalom za gas pa kr neki je pritiskal uglavnem piše ti psotopek v uni kjigci od avta, ja in avto je potem vžgal

se opravičujem ker sem bolj šlampasto napisal sam me hudo glava boli :lol:
Slika
Slika
Lep Pozdrav By tešo

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne jul 31, 2005 11:27 am

Probaj dat kljuc v kljucavnico, dat kontakt, potem pa drzat 10 sekund pritisnjen gumb za odklepanje, da se najdeta. Mislim, da pri Renoju tud dela to...

life4rave
Novinec

Napisal/-a life4rave Ne jul 31, 2005 11:42 am

moral bos dobiti kodo in sicer doloceno zaporedje, drzis tipko za centralno zaklepanje v avtomobilu in spremljas rdeco lucko na stevcu, nato gledas kolikokrat utripne in spet spustis in pritisnes tipko za centralno zakl. in spet doloceno st. utripov drzis. tako se unese kodo, samo to bos dobil na servisu oz. mogoce jo imas v servisni knjigi... kolega je imel isto poskodovan kljuc in je moral vedno vnasati kodo...na meganu 98 2.0

Uporabniški avatar
GorazdO
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a GorazdO Ne jul 31, 2005 12:13 pm

Če je blokada od alarma... zraven alarma ste dobili majhen ključek - z njim odblokiraš (odkleneš) alarm na kontrolni enoti; navadno se nahaja pred vetrobranskim steklom - pod plastiko pri brisalcih;
Power is nothing without Control; so Think, Feel, Drive...

brejk
Nov uporabnik

Napisal/-a brejk Ne jul 31, 2005 3:41 pm

hvala za informacije ampak nic od tega ne deluje. navodil pa nimamo :evil:

ali velja za vse megane coupe 96 ista koda ali so razlicne?

Uporabniški avatar
OG_Blaz
Novinec

Kraj: Ok.Domžal

Napisal/-a OG_Blaz Ne jul 31, 2005 5:58 pm

Ce imas majhno tipkico tam kjer imas led diodico(jaz jo imam nad volanom pred scevci) in moras vtipkati kodo ki je dolocena pri meni je original 1111, sem jo seveda spremenil :twisted: .Samo imam alarm cobra tako pri meni odblokiras in ugasnes alarm.
Neki je, dobr je, nč ni!!1

brejk
Nov uporabnik

Napisal/-a brejk Ne jul 31, 2005 6:49 pm

hvala vsem za pomoč. fuč je centrala. še enkrat tnx
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov