Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
giti
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana/Šoštanj

bosh pumpa - serviser

Napisal/-a giti Po avg 01, 2005 9:48 am

nevem a ste o tej temi že debatirali, glede na to, da je 55 strani tem na temle delu foruma mi oprostite če bom postavila vprašanje, ki je bilo že zastavljeno:

iščem in iščem pa ne najdem:
servis za bosh pumpe... al majo dopuste al pa so bookirani do novga leta :(

a kdo ve za kak servis na področju notranjske ali savinjsko-šaleške regije (jelen gomilsko že čekiran), ki je kvaliteten in poceni

mam tdi mašino in med 2000 in 3000 obrati cuka, diagnoza : bosh pumpa

vsem ki se me boste usmilili s kakim namigom že vnaprej najlepša hvala

giti

Uporabniški avatar
red_mamba
Stalni uporabnik

Napisal/-a red_mamba Po avg 01, 2005 11:27 am

am, 2000-3000 cuka diagnoza boš pumpa? :roll:

kdo ti je to rekel? ker če je pumpa slaba pol v visokih obratih avto nima moči ker premal nafte dobi (pa še rima se) ;)
ne vem no, vpraši še za 2go mnenje, pa še pol če bo isto reku ne verjet

sicer pa malo opiši problem, mogoče je kdo imel podobnega pa ti bo povedal kaj je bilo potrebno menjati :!:
Bad things happen to good people all the time for no reason!

Adijo Slovenija

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po avg 01, 2005 11:48 am

red_mamba je napisal/-a:sicer pa malo opiši problem, mogoče je kdo imel podobnega pa ti bo povedal kaj je bilo potrebno menjati :!:

Točn tko.Če bi bla pumpa hin, pol avto sploh ne bi šou nikamor pa še fejst bi se kadilo za tabo, pa fejt bi ga žrl.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
giti
Nov uporabnik

Napisal/-a giti Po avg 01, 2005 2:45 pm

ja no res sem bla mogoče skopa s podatki

ker prejšnji avto razpada sem kupla drug rabljen avto in glede na to da mislim tud tega vozit do razpada nameravam popravit vse kar je kritično

prejšnji lastnik mi je reku, da je tud njemu občasno mal cukal, vendar ni šel popravljat tega, ker mu je njegov serviser reku da ni še kritično in da je baje treba samo neke gumice zamenjat in mal šobe spucat pa bo ok

kokr je trijoAdijo predvideval mi mal kadi ko nabijem obrate, ampak baje da to vsi dizli, no men se je zdelo da moj mal bolj
kar se porabe tiče še nisem opazla kok žre, ker je to pr men zlo relativna stvar... vsak dan delam 180 km, del poti do fula na avtocesti tam okol 180km/h del poti pa se cijazim po magistralkah 70km/h v peti prestavi...

aja avto je pa : citroen xantia break 2.1 tdi l.1998, 140 000 prevoženih

če ga vozim do 1900 obratov prede ko mucek, ko pohodim gas in se vklop turbina tud ni panike, če pa ga konstantno furam tam med 2000 in 3000 pol začne cukat :(

bla pa prejšnji teden menjana vodna pumpa, dihtunge (tesnila) na glavi, jermenica in vsi filtri med drugim tud filter goriva, ker na prejšnjem avtu se mi je pozimi ko je zarad nizkih temperatur zmrzovala nafta naftni filter zapacal in je cukal iz tega naslova
upala sem da je tle isti problem, vendar je stanje po menjavi filtra še vedno enako pa še info od tipa ki ga je prej servisiru je bla podana info o bosh pumpi

uf sem se razpisala

:) giti

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po avg 01, 2005 2:50 pm

NA hitr bi reku da tole dize mal zabavajo ( značilno kajenje.... cukanje..... slabo vžiganje..... )

Res pa je tile novi dizli majo en kup nepotrebne elektronike še poleg...... tko da.... izkušnje mam pa sam s strami dizli kjer ni duha ne sluha o elektroniki :)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
El fuego
Nov uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a El fuego Po avg 01, 2005 3:22 pm

Vinder Gotovlje pri Zalcu sigurno eden boljsih mehanikov za dizle in kar je z njimi povezano

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po avg 01, 2005 6:47 pm

Šob še ni potrebno pucat pr teh kilometrih lahko pa jih (ne bo nič narobe).Tiste gumice bo potem kr treba menjat,ker lahk da ti vleče kjie zrek notr in ti zato cuka (isto je meni delal ko sem se pelu neki cajta nekje na 2500 rpm).To da ti mal bolj kadi je laahko tut posledica turbine ker kot je znano vsak turbo dizlaš mal bolj skadi kot pa navadn dizl ko pohodiš gas do konca.

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Po avg 01, 2005 7:05 pm

http://www.bosch.si/content/language1/p ... Se_972.htm

mi drgač hodimo k ačko-tu na polskavo, pa porihta u nulo.
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po avg 01, 2005 7:18 pm

Aja pa še to: Lahk da se tvoj problem nahaja v regulatorju v bosch pumpi. Tega sam doma ne morš zrihtat zato je najbulš it na servis da ti to stvar zrihtajo/ zamenjajo.Mislim da je strošek takega podviga tm okol 40 jurjev (saj pri Jelenu je približn toliko).

LP!

medwedo
Nov uporabnik

Napisal/-a medwedo To avg 02, 2005 12:23 pm

Fantje bojkotirajte nafto na Petrolu,...Ne trankajte na balkanu in neboste imeli težav. :/:o:/

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 To avg 02, 2005 9:41 pm

giti: men se mal čudn zdi, da bi imel dizl letnik 98 samo 140 kkm, mogoče so prevrteni nazaj in je cukanje posledica obrabe šob?!? nalij dodatek za čiščenje in podmazovanje šob in visokotlačne črpalke, pa bo mogoče boljše...
res pa je da se na široko izogibajte petrola!!!
Slika

joze2
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a joze2 To avg 02, 2005 11:52 pm

Lp,

po vsej verjetnosti regulator v črpalki za vbrizg, ki je mimogrede rotacijska, elektronsko krmiljena od proizvajalca LUCAS. Doma ni kaj popravljat. Do takšne poškodbe pride zaradi nečistosti goriva(voda).
Lep dan še naprej ,
Jože

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr avg 03, 2005 7:29 pm

joze2 je napisal/-a:Lp,

po vsej verjetnosti regulator v črpalki za vbrizg, ki je mimogrede rotacijska, elektronsko krmiljena od proizvajalca LUCAS. Doma ni kaj popravljat. Do takšne poškodbe pride zaradi nečistosti goriva(voda).

Se strinjam!

LP!

Uporabniški avatar
giti
Nov uporabnik

Napisal/-a giti Po avg 08, 2005 8:37 am

fantje najlepša hvala vam za pomoč in nasvete
mislim da ste vsi kar zadeli, nekaj od tega menda bo ...

sem pa tud vinderja v gotovljah že 14 dni nazaj klicala, pa je do 15.8. na dopustu
isto jelen, bosh servis mi ne zna pomagat, ker je pumpa kokr je jože2 ugotovil lucasova, čeprav sem jest živela v zmoti da je boscheva, pa mi je marolt iz horjula po telefonu objasnil kera sploh je

za1x še vedno nismo nič rešli, še vedno cuka, upam pa da se me kmalu kdo usmili in pobrska po srčku mojga štrikolesnika ;)

vam pa definitivno sporočim kaj je blo, da če bo mel še kdo podobne težave, da vsaj ve kaj in kako

LP, giti

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po avg 08, 2005 9:54 am

Jest ti svetujem da to napako čimprej saniraš ker drugače se ti bo isto zgodilo kot se je v soboto meni.Namreč visokotlačna črpalka mi je dala odpoved.Ampak je ne bom sprejel,ker je pumpa že pri lokalnemu serviserju,zdej sam še čakam,če jo bo lahk majstr zrihtu (glede na to da mi iz SV pošiljajo pumpe od kamionov in od tankov mislim da bo pogruntu kaj je narobe).
Je pa tak problem, da pumpa sploh ne zauga nafte.Ma kdo kako idejo,kaj bi lahko bilo narobe??
Aja, mam pa glih tako Lucas-ovo pumpo.

LP!

Uporabniški avatar
giti
Nov uporabnik

Napisal/-a giti Po avg 08, 2005 3:29 pm

TrijoAdijo je napisal/-a:Jest ti svetujem da to napako čimprej saniraš ker drugače se ti bo isto zgodilo kot se je v soboto meni.Namreč visokotlačna črpalka mi je dala odpoved.Ampak je ne bom sprejel,ker je pumpa že pri lokalnemu serviserju,zdej sam še čakam,če jo bo lahk majstr zrihtu (glede na to da mi iz SV pošiljajo pumpe od kamionov in od tankov mislim da bo pogruntu kaj je narobe).
Je pa tak problem, da pumpa sploh ne zauga nafte.Ma kdo kako idejo,kaj bi lahko bilo narobe??
Aja, mam pa glih tako Lucas-ovo pumpo.

LP!

trijoadijo, pa bi bil ti tko prjazen pa še men dal cifro tega lokalnega serviserja :bow
čim prej ko grem na servis , manj je možnosti da se mi zgodi enako

pliiiiiiiis

Clueless
Nov uporabnik

Napisal/-a Clueless Po avg 08, 2005 10:14 pm

medwedo je napisal/-a:Fantje bojkotirajte nafto na Petrolu,...

Podpis!

Meni je začel pred nekaj meseci najprej rahlo potem pa vedno bolj cukati (dimil ni nič bolj kot običajno) pri pohojenem gasu med 2500 in 3000 obrati. Po cca. 7kkm je bila zadeva že kar občutna potem pa je bilo treba že na redni servis, kjer sem jih povprašal še o tem cukanju. Rekli so, da bi najbrž pomagalo čiščenje injektorjev (pri vsega 60kkm). Pa seveda so me vprašali, če sem doma slučajno kaj cvička tankal. :)

No - po premisleku raje zamenjal providerja dizla. Sedaj že več kot dva meseca tankam samo pri Agipu ali pa pri Istrabenzu. Je treba sicer malo razmišljati o tem kdaj in kje zaviti na črpalko, ampak ni panike.

Cukanje pa je povsem izginilo...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Po avg 08, 2005 10:25 pm

Fantje probajte tankst na tušu....... men se isto pojavla tole cukanje..... ampak po tankanju na tušu postane občutno manj moteče...... probavam tole že pol leta.....
Če tankam kjerkolu drugje ( mol,petrol,OMW..) mi avtek občutno cuka ( prav skače že= če tankam na tušu...... gre lepo mirno ( sicer hoče cukat ampak ga hitr zaduši in lepo potegne ) Probajte..... ker ni hudič da se sam men to dagaja
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo To avg 09, 2005 1:18 pm

giti je napisal/-a:trijoadijo, pa bi bil ti tko prjazen pa še men dal cifro tega lokalnega serviserja :bow
čim prej ko grem na servis , manj je možnosti da se mi zgodi enako

pliiiiiiiis

Ja ni panike lahk ti dam cifro, sam je en problem: Ti maš novejšga turbodizla.Dvomim da ti bo lahk kej pomagu.Sicer lahk ga pokličeš pa se pozanimaš: 07-49-57088 g. Šeberle Martin.

P.S.: Moj stroj je že zrihtan.Je nek fedrčk v pumpi poču pa ga je blo potrebno zamenjat,pa pumpo je lepo naštelu tak da avto gre kt bomba.Cena: 8 jurju + 20 dag kofeta :lol: :lol: :lol:

LP!

Uporabniški avatar
giti
Nov uporabnik

Napisal/-a giti Sr avg 10, 2005 2:27 pm

ups,
joj trijo, maš prov, tole je preveč lokalno zame, skor na meji s hrvaško :roll:

bom jest počakala da se kej bližje pojavi

najlepša hvala vseeno

lp, giti
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten