Nasveti in napotki ter povpraševanja...

tibi
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

Bravo-gas

Napisal/-a tibi Če avg 04, 2005 2:13 pm

Najprej vse lepo pozdravljam.

Sicer je glih ena podobna tema odprta vendar sem odprl novo da nebi prišlo do zmešnjave.
Imam pa neslednji problem: Imam Bravo 12 16V 99l. Ko se motor ogreje( po ca 20km vožnje) avto izgubi prosti tek (štandgas).
Obrati padejo in nihajo na ca500Obr.Motor teče zelo neenakomerno včasih pa celo ugasne. To se dogaja čisto naključno. Prejšnji teden se je bilo skorajda nemogoče voziti, včeraj pa sem naredil ca. 70km pa je bilo vse v redu.

Bi znal kdo pomagat?

Pred ca. letom sem že zamenjal motorček prostega teka.

L.P.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Če avg 04, 2005 2:23 pm

a mogoče kadi malce bolj črno ko daš pri segretem avtu gas? Lahko da dobi preveč bencina,in zato nagaja....tko da je čisto možno da je tipalo vode ki daje compu podatke. Pač treba bi blo videt...lahko je čisto nekaj tretjega,to mi je najprej padlo na pamet.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

tibi
Nov uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a tibi Če avg 04, 2005 2:52 pm

Mislim da ne kadi. Drugače avto gre normalno, le ko spustim gas obrati padejo, slišati je tako kot da bi glih hotel ugasniti, nato se spet zažene in spet hoče ugasniti. To se dogaja va ca. 1 sekundi. Motor pa se pri tem zelo tese. Kot sem napisal se to dogaja pri ca 400-500 obr/min.

L.P.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Če avg 04, 2005 2:56 pm

možno da je mal zapacan ta urejevalnik prostega teka al kako se že reče...
probi to mal prepucat.... al pa da je že čist pr koncu.. če ti crkne ti 100k sit ne uide...
no odvisn kaj crkne
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov