Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Trd volan

Napisal/-a Slide Pe avg 05, 2005 1:52 pm

No danes sm se po dolgem času spet malo zapeljal z svojo bivšo najljubšo :P R5 campus...
In ne glede na to kaj in kako, je volan pretrd. Gume so dost napumpane, prave širine, optika je uredu, nič ni skrivljeno, pa je volan bistveno bolj trd kot pri mojem BMW, pa mam šestaka pod havbo, kar pomeni dosti več teže na kolesih in gume 195...al ma BMW samo tok bolj napreden mehanizem... :? Pomoje bi se mogl na 800kg težkem avtu bistveno lažje motat kot na 1100 težkem...
Čudno se mi zdi da je volan tako trd, a ma kdo kakšno idejo ali izkušnjo kaj bi se dalo naredit...kaj podmazat
Lisko mogoče?
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe avg 05, 2005 1:54 pm

Razvadu si se - prej si bil navajen na to trdoto, zdej si se pa mal pomehkužu! :lol:
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe avg 05, 2005 1:54 pm

lahko da imaš ležaje amortizerjev zanič,ali pa imaš res zlo pusto volansko letev...tko da poglej manšeti od volanske letve.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 05, 2005 1:55 pm

nebivedu je napisal/-a:Razvadu si se - prej si bil navajen na to trdoto, zdej si se pa mal pomehkužu! :lol:

Ma ne, na BMW tudi nimam servo volana...škrti nemci :evil:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 05, 2005 1:56 pm

šmeks je napisal/-a:lahko da imaš ležaje amortizerjev zanič,ali pa imaš res zlo pusto volansko letev...tko da poglej manšeti od volanske letve.

Mislm da so mal mastne spodi... :?:

Uporabniški avatar
imilet1
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a imilet1 Pe avg 05, 2005 1:56 pm

nove gume kup pa bo mehkejsi, pa furaj ga en dan da se navadiš

AJD

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe avg 05, 2005 1:58 pm

Slide je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Razvadu si se - prej si bil navajen na to trdoto, zdej si se pa mal pomehkužu! :lol:

Jst tut nimam serva na ferozi, pa mam gume 215/75/15 gor in lažje vrtim bvolan, kot pa v cliotu brez serva.
Kr verjem, da je tok razlike.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 05, 2005 2:00 pm

nebivedu je napisal/-a:
Slide je napisal/-a:

Jst tut nimam serva na ferozi, pa mam gume 215/75/15 gor in lažje vrtim bvolan, kot pa v cliotu brez serva.
Kr verjem, da je tok razlike.

Tuhtam če je mogoče zarad zadnjega pogona sama geometrija podvozja tok bolje zrihtana... :?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe avg 05, 2005 2:00 pm

nebivedu je napisal/-a:Kr verjem, da je tok razlike.

js isto pravm.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 05, 2005 2:01 pm

imilet1 je napisal/-a:nove gume kup pa bo mehkejsi, pa furaj ga en dan da se navadiš

AJD

verjemi da sm avta in tudi gum pošteno navajen, pa se mi zdi da bi moglo bit mehkeje, gume so pa praktično nove(pol leta) ;)

BTW: sej krize ni, samo če se da to kej podmazat al pa kej, da bi bolj mehko laufal...ni panike drugač ;)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe avg 05, 2005 2:04 pm

Zadnji pogon je čist druga - lih zarad tega je tok mehkejši, ker maš spredaj samo za zavijat in ga zadaj mal dol prtisne, spredaj pa gor in je velik lažji.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Pe avg 05, 2005 2:12 pm

avto na dvigalo pa pogledat. Ker je čist možno da so ležaji amortizerja zanič...no če sta fuč in se boš še dolg vozu ti bo še fedr odletu.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe avg 05, 2005 2:12 pm

šmeks je napisal/-a:avto na dvigalo pa pogledat. Ker je čist možno da so ležaji amortizerja zanič...no če sta fuč in se boš še dolg vozu ti bo še fedr odletu.

:shock:
Bomo pogledal ;)

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe avg 05, 2005 3:10 pm

Slide je napisal/-a:
šmeks je napisal/-a:avto na dvigalo pa pogledat. Ker je čist možno da so ležaji amortizerja zanič...no če sta fuč in se boš še dolg vozu ti bo še fedr odletu.

:shock:
Bomo pogledal ;)

Tok panike pa spet ni treba zganjat..... jaz sem mel več kot eno leto ležaje na amortizerjih tok zarustane da so sedla lažejev že spokala pa se na fedrih ni kaj poznalo..... so pa bli ležaji tok požrti da so se v njih vidle3 že vdolbinice ( kuglce pa so ble poščate že skoru.....

tko da čist možn da ti je tist mal zarjavel ( sploh če je avtek stal dalj časa)
Jaz sem jih menju in gre volan dost lažje......
Je pa jeba ker morš amortizerje dol vzet pa fedre dol pobrat da sploh videš oz. prideš do tistih ležajev.
Glede letve pa pri končniku ( na notranji strani ) odmakni tisto manšeto pa nafili not z mastjo ( grafitno) in je to to....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand Pe avg 05, 2005 8:11 pm

Mogoče imaš na volanskem drogu v kabini zanič ležaja in sta se ti zdrobila in ti potem valjčki od ležajev držijo volan da gre bolj na trdo, probaj če ima volan kaj lufta.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe avg 05, 2005 10:43 pm

hermand je napisal/-a:Mogoče imaš na volanskem drogu v kabini zanič ležaja in sta se ti zdrobila in ti potem valjčki od ležajev držijo volan da gre bolj na trdo, probaj če ima volan kaj lufta.

Dej povej mi ti prosim kje najdem ta dva ležaja na drogu? ker men nek cvili ko sučem volan..... pa sem cel volanski drog razdrl pa sem najdu sam puše ( drsne ležaje) .
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

hermand
Novinec

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a hermand So avg 06, 2005 8:53 pm

Te puše so na volanskem drogu v kabini avta. Vzameš volan dol, potem odklopiš zglob volana pri pedalih in gre cela os volana ven, potem pa je na zgornji in spodnji strani droga igličasti ležaj, ležaj pa je vstavljen v ohišje iz gume ki je vtakjeno v drog volana. Mogoče je že kdo zamenjal te ležaje z pušami. Ležaji original 2kos prideta 5000 sit na originalme servisu.

Da gre os volana ven moraš še verjetno stikala za lučl in brisalce odklopiti, nisem pa 100% prepričan.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 08, 2005 2:15 pm

To se mi je pa že zgodila, ampak takrat je pa volan res u iber trd...poznam občutek in to ni to, volan se suče gladko...je pa tako po občutku bolj trd kot na BMW-ju...pa ni panike, smo pogledali, je vse uredu, takšna geometrija podvozja očitno...FWD sucks :twisted: ;)

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Po avg 08, 2005 2:52 pm

Ej stari :D v joka pa na drevo :D :D :D

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 08, 2005 10:26 pm

PiLLLe je napisal/-a:Ej stari :D v joka pa na drevo :D :D :D

No need for that ;)
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov