Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Uporabniški avatar
spilferderber
Nov uporabnik

Renault Laguna II - problemi s senzorji tlaka v gumah

Napisal/-a spilferderber Po avg 29, 2005 9:52 am

Renault Laguna II, december 2001

stanje:
prejšnji teden menjal gumo (žebelj). sprednja leva.
rezervo gor, prepiknjeno v prtljažnik, kjer je spuščala dušo še en dan do odhoda k vulkanizerju.
v tem času se je malce sfuzlalo (spet, zimskih težav sploh ne omenjam) sistemu za preverjanje tlaka v gumah, ki je pregovorno slab v lagunah.

kot prvo mi ni zaznal, da "manjka" (rezerva nima senzorskega ventilčka) sprednja desna, ampak mi je javljal napako v zadnji levi gumi (predvidevam da zaradi tega, ker sta bila zadnja leva guma in prepiknjena sprednja guma v prtljažniku tako zelo skupaj).

po montaži poflikane gume nazaj pa mi računalnik kaže, da je prepiknjena zadnja desna guma.

pritisk preveril na pumpi.
2,2 v vseh štirih gumah. vse bi moralo delati BP, a gori lučka STOP in utripa zadnja desna guma.

od jamranja k vprašanjem:

01.) ali bi resetiranje sistema pomagalo k ponovnem pravilnem delovanju ?

02.) kako resetirati? (na nekem forumu sem prebral, da je potrebno izklopiti baterijo za 1 min, drugi pravijo, da je potrebno pri prižganem motorju izklopiti eno varovalko, vendar ne vem, če ima to še kakšne druge posledice

03.) ali je res, da z izklopom sistema na servisu napis STOP kar naprej sveti?

Uporabniški avatar
spilferderber
Nov uporabnik

Napisal/-a spilferderber Po avg 29, 2005 12:01 pm

kdorkoli?

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Po avg 29, 2005 12:11 pm

:D :D :D

OProsti ker se smejem, je to le zaradi tega, ker se spomnim, kakšne probleme ima šefica vsako pomlad in jesen po menjavi gum na svoji laguni :D :D . V glavnem, takoj ko zamenjajo gume je avtomatsko naslednji dan avto na tleh, brez tlaka v gumah... Tudi signali, da si kar naenkrat ostal brez kolesa med vožnjo niso redkost...

Mislim da so njej predlagali kompleten odklop tega sistema (v kar sicer ni šla, ker pravi, da je za njega plačala in naj ga porihtajo). Je pa tako, da ona kliče samo še v Novo mesto in naših lokalnih renault dilerjev ne j*** več.

V glavnem, odklop sistema je morda rešitev...

LP Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

bizi10
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a bizi10 Po avg 29, 2005 12:48 pm

Ne reče se zastonj Renfault :P

danny
Novinec

Napisal/-a danny Po avg 29, 2005 2:24 pm

Cena novega ventila 6400 Sit

Če hočeš vse štiri (izračunaj sam) Jaz ne bi priporočal tega, ker moraš potem še vsak nov ventil sprogramirat na računalnik, pa še prvih in zadnjih gum ne moreš menjat med sabo....

Izkjlučitev sistema 7000 sit. Ne vem, če obstaja kaka fora kako to nardit brez računalnika.... Mislm da ne.

Vir za cene: TPV Novo mesto

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po avg 29, 2005 2:39 pm

hmm glej to s temi senzorčki pri lagunah je samo en velik šmorn...drugač,da notri javlja je lahko več razlogov. Ponavadi je tko,da ti kakšen vulkanizer pri menjavi pnevmatike poškoduje senzor in zato sveti v kabini. Druga možnost je ta,da crkne sam od sebe,tretja možnost pa je ta,ki jo večina folka ne ve,da je zelo pomembno kje na svojem mestu je feltna- torej sprednjih platišč ne smeš dat nazaj in zadnjih ne naprej...no ja lahko to nardiš,sam bo lučka notr svetla. Kako zbrisat oz. resetirat to ne vem,če ne bo šlo drugače,s testerjem bo šlo.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
spilferderber
Nov uporabnik

Napisal/-a spilferderber To avg 30, 2005 6:55 am

rešil.

popolna zmaga.

izklopiš akumulator za eno minuto, sistem za preverjanje tlaka se resetira, ponovno sinhronizira in vse dela BP.

:bow

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr sep 07, 2005 5:51 pm

k smo lih pr lagunah, a mogoce kdo ve kok pride turbina za 2002 laguno 1.9dtci, ce se le da ponaredek al pa kksna cimbol cenovno ugodna.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr Sr sep 07, 2005 6:01 pm

Resetirali si ga že, za nadaljne menjave pa: guma je lahko demontirana, če je vozilo brez kontakta cca. 10min, ker vsakih 10-15 min (odvisno od proizvajalca) sistem preveri tlak. Če je pa vozilo pod kontaktom je to vsako sekundo! Tako, da če menjavaš gume, je najbolje izpuščati in snemati eno po eno in se sistemu, če bo zaznal manjši tlak samo v eni gumi in še to ne dvakrat zapored (10+10min) ne bo zbledlo. Guma pa je valjda menjana in nacentrirana v 10 min. Brez problema se lahko da prednja nazaj ali L na D. :!: :!: Mogoče to ne velja pri vseh proizvajalcih :!: :!:

Uporabniški avatar
spilferderber
Nov uporabnik

Napisal/-a spilferderber Sr sep 14, 2005 12:13 pm

pa nekak se mi zdi, da vseeno ni bila popolna zmaga.. ob zagonu motorja (po tem, ko je stal nekaj ur) mi za minuto pa pol še vedno utripa zadnja desna guma, potem pa zgine in vse dela bp

any clue?

sambrosa
Nov uporabnik

Napisal/-a sambrosa Če sep 15, 2005 10:26 pm

No bom pa jst predstvi moj problem oz vaš nasvet če je kdo že to delal

Zanima me kako bi lahko tole dal dol Priloga slika. V bistvu mi ne dela osvetlitev za avtomatsko klimo. No ko sem malo premaknil zadevo mi je začelo svetiti(predvidevam slab stik) potem sem malo več krat probal in sedaj se je zadeva razmajala. Zato hoče dol vzet in probat uštimat.

No na sliki je številka 1 ki prikazuje kaj hočem vzet dol in slika številka 2 je pa neka odprtina mala spodaj na plastiki za katero sumim da lahko ka šrauf da se kej odšraua. zadeve še nisme pogledal tako da ne vem, no če je kd kej tazga dol jemal pa da ve mi prosim sporočite. kako se da ta zadeva dol. A morm dat radio in navigacijo dol vzet al ne rabim.

http://putfile.com/pic.php?pic=9/25716165911.jpg&s=x1

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Re: Renault Laguna II - problemi s senzorji tlaka v gumah

Napisal/-a janez80 Po mar 18, 2013 2:07 pm

Imam sledeči problem...
Pred sneženjem so vsi senzorji tlaka delovali pravilni. Po vožnji po snegu sem opazil,da leva stran ne deluje, v roku 2 tednom je vse zaribalo.
Zdaj so vse gume napolnjene na 2,3 bare v kabini ,kjer je na armaturki prikaz le tega pa kot, da nimam koles.
Računalnik mi javi senzor defekt in v okvirčku, kjer so števci gori oranžna luč.
Ve mogoče kdo ,kako to odpravit brez obiska servisa? Akumulator sem že odklopil za par minutk, vsi senzorji so očiščeni in brez poškodb.
Hvala za pomoč

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po mar 18, 2013 3:11 pm

janez80 je napisal/-a:Imam sledeči problem...
Pred sneženjem so vsi senzorji tlaka delovali pravilni. Po vožnji po snegu sem opazil,da leva stran ne deluje, v roku 2 tednom je vse zaribalo.
Zdaj so vse gume napolnjene na 2,3 bare v kabini ,kjer je na armaturki prikaz le tega pa kot, da nimam koles.
Računalnik mi javi senzor defekt in v okvirčku, kjer so števci gori oranžna luč.
Ve mogoče kdo ,kako to odpravit brez obiska servisa? Akumulator sem že odklopil za par minutk, vsi senzorji so očiščeni in brez poškodb.
Hvala za pomoč

Lej jest mam isto ampak sem te senzorje pobral ven in ni nobenih problemov.... Ko boš menjal gume vzami ven pa je. Simpl. ;)

lp

Uporabniški avatar
Fan
Konstruktiven svetovalec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Fan Po mar 18, 2013 3:15 pm

Pozdravljeni

Vsekakor bo potreben priklop na tester, včasih pomaga samo reset in ponovna namestitev tovarniških meril. Druga možnost je menjava okvarjenih delov ali pa izklop te funkcije.

Lep pozdrav
Vse je lepo, če vidijo prave oči.

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a janez80 Po mar 18, 2013 3:17 pm

King1 je napisal/-a:
janez80 je napisal/-a:Imam sledeči problem...
Hvala za pomoč

Lej jest mam isto ampak sem te senzorje pobral ven in ni nobenih problemov.... Ko boš menjal gume vzami ven pa je. Simpl. ;)

lp

Med 16-21.3.2013 imajo Renault servisi dan odprtih vrat in je priklop na računalnik za pregled vozila "baje" brezplačen!!!
Jutri sem naročen in javim kaj bodo tam rekli.
Sem picajzlast model in ,če nekaj imam potem imam rad to tako ,kot mora bit. Da ne bo kdo zameril.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po mar 18, 2013 3:21 pm

janez80 je napisal/-a:
Sem picajzlast model in ,če nekaj imam potem imam rad to tako ,kot mora bit. Da ne bo kdo zameril.

Zakaj bi ti kdo zameril? Sicer pa glede na to, da sem doktoriral na lagunah si zapomni, da pri njej žal pač ne moreš imeti vsega poštimanega. ;)

lp
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov