Nasveti in napotki ter povpraševanja...

Jurchi
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Avto zatorkiral...voda butnila (MAŠINA JE UMRLA)

Napisal/-a Jurchi To avg 30, 2005 9:19 am

Eno vprašanje v zvezi z današnjim neprijetnim dogodkom....gre za avto renault 19 1.4 e...stvar je pa taka....ko sem se pripeljal iz avtoceste in sem začel vozit 60 , sem prešaltal v nižjo prestavo pohodil gas in avto je kr počepnil pa začel torkiret....čez čas je postal tut zelo glasen pri izpuhu in je začel trest....in začel je smrdet po izpušnih plinih...potem sem pa odpru havbo in opazu,da se okoli mašine kadi belo in da je hladilna takočina pošpricala cel motorni prostor....ko sem posodo odpru...sem opazil, da je bila v posodi gosta pena vode pa nič več!

Zdej mi avto stoji na parkingu in sploh ne vem ali ga je varno prižgat in odpeljat na servis al kako?

Mojster nebivedu je takoj posumu na vodno pumpo, zdej pa jest še mal ostale sprašujem kaj o tem!
Zadnjič spremenil Jurchi, dne To avg 30, 2005 11:54 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To avg 30, 2005 9:24 am

:shock:

Ne vem zakaj vodna pumpa, če ti je pri ekspanzijski ven butnlo :shock: al sem narobe razumel, to bi mogu videt, se okoli 12h oglasim pa pogledava, lahko ti je prebilo dihtungo na zunanji strani :shock:

Se slišiva ;)
Slika

svadreb
Uporabnik

Napisal/-a svadreb To avg 30, 2005 9:30 am

Lahko ti je prebilo tesnilo na glavi.

Ali imaš indikator temperature motorja? Rdečo lučko za opozorilo? Morda ti ne delata pravilno, pa ti je avto celo zakuhal.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To avg 30, 2005 10:56 am

auč :o

hmm, lahk da je termostat nesl pa ni vkloplo ventilatorja, sam vseen bi ti mogu un cajger kazat temperaturo motorja. 1.4e motorja preterat nemoreš k ga jst npr. prek 6000 v peti prestavi tud po pol ure gonim po avtocesti pa mu še kr ni nič hudega tak da zanimivo tole, al pa da je kje kaka lajtnga počla, ponavad uni T členi radi pokajo in ti je tam butala voda vn.
the brand with the three stripes :)

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi To avg 30, 2005 11:45 am

Z mašino je konc....smo jo probal še enkrat zalavfat, potem ko smo spet napolnili in prezračili hladilni sistem in je samo močno bunilo in potem....tišina......niti ne vergla več....čist pri miru je........

Očitno mu je temperatura prišla preveč do živega in je vse skupaj pokrivilo in zabilo bate.
Zadnjič spremenil Jurchi, dne To avg 30, 2005 7:33 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar To avg 30, 2005 11:48 am

To si samo zato naredu, da bos zdaj lahko dal 1,8 not...

Sori, sej vem, da boli, ampak v vsaki slabi stvari je nekaj dobrega.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man To avg 30, 2005 12:15 pm

ja fak, pa še v soboto je bla čist kul :roll:

jebemti, spet sm brez stranke za poliestrat odbijače ostal :lol: :lol:

ej jurč, od 20 naprej maš 1.4 mašine v salomoncih.
the brand with the three stripes :)

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi To avg 30, 2005 12:26 pm

@croma
vem, da je še v soboto predla k mucka......sej zdej morm vidt, kako je z ostalimi stvarmi.....pumpa,kiler, ekspanzijska itd.....pol morm pa eno pametno kupčijo najdt in potem drugo mašinco not. :evil: :x :x
Odtrgal se mi bo....res!

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee To avg 30, 2005 1:47 pm

Res bed, si klical mirota?

Sam se mi res čudno zdi vse skp,ker kr na tak način ne more zaribat matr ej :?

Dej poklič majstra pa vpraši, ti bo znal svetovat kaj narest oz. kaj se bolj splača ;)

Pa čim prej popedeni zeleno puščico, ne daj se Jurchi :lol:
Slika

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ To avg 30, 2005 2:00 pm

Matr zarad ene zaribane mašine od 19tke, ki stane 20k, zdej delate celo dramo. Najboljš da še osmrtnico napišete pa pogreb nardite, jebemo :twisted:

Dej, sej to se pač zgodi, jebat ga zdej. Odpri salomonca, najd drug motor, en popoldne maš zamenjanega, pol pa sam gasa dalje za iste pare....
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Uporabniški avatar
Ziggy
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a Ziggy To avg 30, 2005 2:38 pm

Sranje z mašino sej vem. Jest sm mel zlo podobn pripetljaj, z isto mašino v cliotu: najprej ene čudne vibracije, dim iz avspuha pol pa na parkirišče. grem na kofe,po pol ure tud verglou ni več. ko smo avto porinl da bi vžgal je zablokiru ko sm spustu sklopko in zihr smo bli da je ribnu. Fora je pa bla da so šle dihtnge na glav in je voda prišla v cilinder. servis okol 50.000. tko da mogoče res boljš novo mašino kupt, sam vseen se prepričaj kva je, k jest sm najprej mislu da je ribnu pa se je drgač iskazal; sem ga dal vseen raj popravt kot nov motor not. Dihtnge so rak rana teh mašin, upam da se boš čimprej spet vozu

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee To avg 30, 2005 2:48 pm

_BANDIT_ je napisal/-a:Matr zarad ene zaribane mašine od 19tke, ki stane 20k, zdej delate celo dramo. Najboljš da še osmrtnico napišete pa pogreb nardite, jebemo :twisted:

Dej, sej to se pač zgodi, jebat ga zdej. Odpri salomonca, najd drug motor, en popoldne maš zamenjanega, pol pa sam gasa dalje za iste pare....

Sam to je tko uni ki vozijo 19ke, cliote pa to, je vse velik, še posebno če si študent,je fak, recimo 20k motor, servis na njem 15-20k , swap 20k, pa še kaj se najde pa si na 100k, qrc Jure kaj se sekiraš sej ni nič :lol:
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Napisal/-a killah bee To avg 30, 2005 2:50 pm

Ja monitor boš pa vseen dubu :wiihuu :wiihuu :wiihuu :EE

tak da se res nimaš kej secerat :lol:
Slika

T2a
Uporabnik

Napisal/-a T2a To avg 30, 2005 4:26 pm

shit ej..sožalje :(
če boš rabu kako pomoč z mojega konca pa povej ;)

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe To avg 30, 2005 5:02 pm

Masino mam jst :) ce te zanima povej :P je pa tko da z masino sm delu tko kt ti :D laufa pa se zmeri saj mislm :) lahk ti jo clo namontiram :P

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr To avg 30, 2005 5:26 pm

Mislim, da te je ceneje menjati tesnilo glave, kot cel motor, kjer ti bo spet šla dihtunga. Saj to ni tak strošek, tesnilo 2k, pa par ur dela (če ni glava zvita),....

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi To avg 30, 2005 5:33 pm

ja dihtunga za pokrov motorja oz ventilov je res mogoče 2 jurja....ko pa govorimo o kompletu tesnil za glavo motorja so pa cene "rahlo" višje......sej zdej proučujem razne možnosti od generalke do menjave mašine.

Uporabniški avatar
_BANDIT_
Uporabnik

Napisal/-a _BANDIT_ To avg 30, 2005 5:35 pm

Glavo morš dat pobrusit v vsakem primeru, če jo vzameš dol, ker jo rado zvije tud takrat, ko jo losaš.

Drugače pa študent gor al dol, 20k ni tolk velik strošek. Ponavad jamrajo kao študent pa nč keša pa, pa tankat za 500 SIT itd itd, a v avtu ma muzke za 200k, spojlerjev neomejeno... Za tist pa ni blem keš dobit?
Enim (ne mislim zdej konkretno Jurchija, ker ga ne poznam ampak govorim na splošno) je problem narest servis na avtu, ki je nujen (olje, zobati jermen itd..), če hočeš da ti avto dobro služi, a ni problem ga it za vikend ven pit, čiki tud niso problem.... Pol pa odtrga jermen, ki bi moral biti zamenjan že pred kakimi 50kkm, zjeba motor, pol je pa jok. Poznam par takih modelov. :roll:
http://www.zup-racing.com/
THERE IS NO REPLACEMENT FOR DISPLACEMENT! Slika

Jurchi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Jurchi To avg 30, 2005 5:45 pm

ja pa če kupš drug motor je pa itak spet loterija......lohk so zapikani obročki al pa dihtunga na robu preživetja (lahko solzi) itd itd......pol morš pred swapom itak na ta drugi mašini narest generalko a ne?
BANDIT....dej kake koristne nasvete kako kupiš kukrtolk uredu mašino...razen tega,da je fajn če jo prej vidš laufat vsaj tolk, da se segreje in da ventilator vklop :P

Aja pa BTW nisem eden izmed tistih študentov....olje svečke in fitre menjam prepogosto....zobat jermen in vodna pumpa sta bla menjana cca 40 k KM nazaj,...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To avg 30, 2005 6:06 pm

off topic...jurchi jst poznam enga k zdj prodja R19 1.8 16V je še zlo lepa,tko da če te zanima,da boš mel ornk avto :) ,ti sam povej. Prodaja pa zarad tega ker bo kupu večji avto...
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.
Vrni se na Popravila in okvare na vozilih

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 15 gostov